Lagbanner
Sommartempen: ”Ser inte lovande ut ekonomiskt”

Sommartempen: ”Ser inte lovande ut ekonomiskt”

Säsongen är över och vi blickar framåt. Ny säsong - nya budgetar. Vi kollar över hur det ser ut hos några av Serie A:s klubbar och hamnar i Milano hos Inter.

Carl Mårtensson ger sin bild på hur han tror Inter kommer agera kommande transferfönster.

Alla har vi olika budgetar inför säsongen, hur ser det ut för din klubb? 
 — Ser inte allt för lovande ut ekonomiskt, samtidigt så gäller det se ur ett bredare perspektiv. Det är många klubbar i Serie A som har det tufft ekonomiskt. Det ryktas om att Inter kommer behöva göra en storförsäljning av en spelare, där någon av Bastoni, Skriniar och Martinez kan lämna om rätt bud kommer. Marotta är dock känd för att göra underverk med små medel. 2/5 får Inters budget i betyg.

Tränarmässigt - förlängt för nuvarande tränare eller kommer en ny in – och vad skulle det i så fall innebära taktiskt för klubben? 
 — Simone Inzaghi har kontrakt ett år till och kommer vara kvar om inte något galet händer. Om Inzaghi får förlängt återstår att se, han har gjort det bra men kanske inte det där lilla extra som krävs. Gör han en bra höst kommer Inzaghi med stor sannolikhet få förlängt.



Spelarmässigt, hur ser kontrakten ut för er del – vilkas kontrakt går t.ex. ut nu om en månad, vilka verkar klubben vilja satsa på? 
 — Ivan Perisic kontrakt har gått ut och är redan klar för Tottenham, vilket är ett stort tapp. Vidal, Vecino, Kolarov och Ranocchia ska lämna gratis där det ska bli skönt att bli av med Vidals lön. Alexis Sanchez kontrakt går ut om ett år och Inter kommer troligtvis köpa ut honom från kontraktet. Prio borde vara att förlänga med Skriniar vars kontrakt går ut sommaren 2023.

Vilka positioner behöver främst förstärkas? 
 — Det kommer nog komma in en del nya ansikten men om det centrala mittfältet förlängs så kan Inter lika gärna ge upp nästa års säsong.

Några spelar som är klara, ryktas in eller tänkbara? 
Paulo Dybala ryktas vara riktigt nära och om Inter tar honom gratis skulle det vara hur fint som helst. Andre Onana ska göra upp med Handanovic om förstaplatsen som målvakt men det är svårt att veta vart han står. Sedan ryktas det om Bremer och skulle Inter få honom för 30 miljoner euro skulle det vara ett riktigt fynd. Påtal om det centrala mittfältet ryktas in Henrik Mkhytarian in och det skulle vara en katastrofvärvning som är väldigt kortsiktig. Jag tycker Inter bör satsa på en bättre spelare och sedan ge speltid till någon av talangarna Cesare Cassadei eller Lucien Agoumé. 

Visst, svårt att se redan nu men är det någon ung spelare - kanske inte fick mycket tid eller var utlånad – som du tror kan ta steget in i laget kommande säsong? 
— Cassadei har dominerat i ungdomsligan med sin mångsidighet och Agoumé har gjort det ok i franska ligan men det känns som Cassadei verkar mer lovande trots mindre erfarenhet. Annars kommer Zinho Vanheusden och Andrea Pinamonti tillbaka från lån och troligtvis kommer Inter försöka casha in på dessa två talanger.

 

La Curva-redaktionen2022-06-08 12:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)