Vi kollar in svenskkolonin i Serie A och B - omgång för omgång.

Serie A Omgång:24
*
Albin Ekdal Sampdoria Mittfältare 30 år
Slapp förnedringen mot Fiorentina (1-5) då han var avstängd efter fem gula kort.
*
Sebastian Eriksson Genoa Mittfältare  31 år
Var kvar på bänken när Genoa bortaslog Bologna med 3-0. Har än inte fått spela en minut så här långt.
*
Riccardo Gagliolo Parma Ytterback 29 år
"Berardi försökte hitta ytor, de fanns inga på Gagliolos sida"
GdS omdömme om Riccardos insats mot Sassuolo borta där laget vann med 1-0. Han fick också en sjua i betyg i GdS, vilket var det bästa någon fick i laget. TS och CdS var mer sparsmakade i betygen och gav bara en sex var. Hans lag ligger nu på samma poäng som Hellas Verona och Milan med en EL-plats i sikte.
*
Zlatan Ibrahimovic Milan Anfallare 38 år
"Han lämnar San Siro, mörk i ansiktet trots vinst. Vad är dina tvivel Ibra?"
Det frågar sig CDS efter Milans vinst mot Torino i en trist match. Godkänt betyg (6) rätt över hos tidningarna.
"Gjorde sitt jobb men fick bara medelbetyg pga sin målmiss i början på andra halvlek" skrev GdS.
Spelade hela matchen.
Mest minnesvärda var väl när han upp Torinoförsvaret på läktaren i början av matchen men blev avblåst för offside...
*
Dejan Kulusevski Parma Mittfältare 19 år
Missade matchen pga skada. Tränar för närvarande på egen hand efter att fått en inflammation i buken, troligtvis pga överansträngning. Hur långt stoppet blir är inte validerat.
X
Robin Olsen Cagliari Målvakt 30 år
Satt på bänken när hans Cagliari förlorade hemma mot Napoli. Fjärde matchen i rad han inte spelar.
*
Ken Sema Udinese Mittfältare 26 år
Spelade 78 minuter när hans Udinese spelade 0-0 hemma mot Hellas Verona. Bara en femma i CdS och 5.5 i TS medan GdS gav han fina 6.5 - trots omdömmet att de tyckte att han inte lyckats med det han är bra på, att bryta fram på kontringar. Matchen var väldigt taktisk och båda lagen var på sin vakt.
*
Mattias Svanberg Bologna Mittfältare 21 år
Fick starta sin åttonde match för säsongen.
"Inte hans dag" var en av GdS kommentarer efter att Bologna förlorat hemma med 3-0 mot Genoa. Dock klarade han godkänt i betyg, vilket bara han, Skorupski och Palacio gjorde. TS och CdS var mer njugga med
5.5 i betyg. CdS var mer retliga i sitt omdömme om honom: (f.ö.) "Försökte tjäna ihop några euro men förlorade hela tiden några cent. Var hela tiden redo att göra något stort men trampade mest vatten"
Blev utbytt efter 79 mnuter.
*

Serie B  Omgång:24
*
Viktor Agardius Livorno Ytterback 30 år
Satt på bänken när hans Livorno förlorade hemma i bottenmötet med Cosenza. Hans andra match med truppen.
*
Samuel Armenteros Crotone Anfallare 29 år
Gjorde mål i sin tredje match för sin nya klubb Crotone efter att lämnat Benevento i januari. Blev ändå förlust för anfallaren då Juve Stabia satte 3-2 i den 89:e minuten. Byttes ut efter 64 minuter.
Fick 6.5 i GdS och en fin 7:a i CdS.
*
Joseph Colley Chievo Mittback 20 år
Ej med i truppen utan spelar med U19
*
Samuel Gustafson Cremonese Mittfältare 25 år
Satt kvar på bänken när hans Cremonese körde över Trapani hemma med 5-0. Risk att han tappat sin startplats med tanke på att laget förlorat tre raka och nu vinner utan honom.
*
Jonathan Morsay Chievo Mittfältare 22 år
Kvar på bänken när Chievo slog Salernitana hemma. Andra matchen som han är med i truppen.
*
Marcus Rohdén Frosinone Mittfältare 28 år
"Han var skoningslös"
CdS rubrik efter att han varit matchens bästa spelare och gjort matchens enda mål när hans Frosinone besegrade Perugia och tog sig upp på en delad andraplats och direktplats till Serie A.