Svenskkollen: ”Gjorde tränaren vansinnig”

Fler minuter för svenskarna men svagare betyg.

Inga nya svenskar tog plats i trupperna men mer speltid på de tre som kom till start. Ekdal och Svanberg fick pulsa runt alla minuter medan Kulusevski kom in en halvtimme kvar.
Ingen omgång att skriva hem om dock då allas betyg var ljumna.  Inget av deras lag presterade heler inget framåt då alla tre lag gick av planen utan att göra mål.

Albin Ekdal Sampdoria DMF 2-0-0-95% 31 år
Spelade hela matchen borta mot Sassuolo där de fick med sig 0-0 gem till Genoa..
Gazzetta d S — 5.5 "Klassisk regista som höll linjerna i första halvlek. I andra sjönk han för mycket"
Corriere d S  — 6,0 Ingen Kommentar
Tutto Sport   —   i.u. -

Robin Olsen Roma MV 0-0-0-0% 31 år
Helt utanför truppen och är på väg bort.

Dejan Kulusevski Juventus OMF 2-0-0-30% 21 år
Kom in i den 61:a minuten i stället för Chiesa i plattmatchen hemma mot nykomlingarna Empoli.
Föll med 1-0 och Allegris mannar krisar redan efter två omgångar.
Kom dock undan med godkänt betyg hos två av tre tidningar.
Gazzetta d S — 5.5: Ingen kommentar
Corriere d S  — 6: ”Kom in med energi i Juventus som i alla fall inte hade möjlighet att bräcka Empolis mur”
TuttoSport    —  6: ”Bra framspelning direkt vid inhopp till Morata som så när gjorde mål"

Zlatan Ibrahimovic Milan A 0-0-0-0% 39 år
Skadad och går på rehabilitering. Beräknas vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Mattias Svanberg Bologna MF 2-0-0-53% 22 år
Ett krigande Bologna klarade kryss borta mot Atalanta. Fyra poäng efter två matcher kan de inte annat än vara nöjda med. Mattias spelade hela matchen. Dock fick han svagt betyg i GdS och blev il peggiore i CdS.
Gazzetta d S — 5.5.: ”Fint spel med fötterna men gjorde misstag i slutet som gjorde Mihajlovic vansinnig.”
Corriere d S  — 5,5.: ””Spg inte mycket av honom och när han visade sig var han ofta i problem"
Tutto Sport   — i.u.: -

Aimar Sher Spezia MF 0-0-0-0% 18 år
Inte heller mot Lazio var Aimar med i truppen.

Spelarstatisk, förkortningar och positionerna:
A-Anfallare, OMF-Off. mittfältare, CMF- Central mittfältare, DMF-Def. mittfältare, YMF-Yttermittfältare, YB-Ytterback, MB-Mittback, MV-Målvakt