Svenskkollen: ”San Siro exploderar bara hans namn nämns”

Fyra svenskar i farten och två svenskmål bjöds det på i Serie A:s tredje omgång.

Sen förra omgången skiftades det i svensklägret. Fortfarande sex stycken men Robin Olsen hamnade i Sheffield medan Gagliolo tog steget upp (nåja...) från Parma till Salernitana.
Det blev den första omgången när svenskar kom med i målprotokollet, såklart var det säsongs debuterande Zlatan som var en av dem. Den andra var Mattias Svanberg som avgjorde med matchens enda mål när hans Bologna slog Hellas Verona. Dejan Kulusevski förlorade ner i Neapel mot Napoli och laget har bara en poäng efter tre matcher.
Albin Ekdal blev som bekant skadad i matchen mot Spanien och var inte med i Greklandsmatchen och stod också över när Sampdoria klarade en poäng mot mästarna Inter.
Aimar Sher väntar fortfarande på att bli uttagen i truppen.

Albin Ekdal Sampdoria DMF 2-0-0-63% 31 år
Missade matchen mot Inter pga skada.

Riccardo Gagliolo Salernitana YB 1-0-0-100% 31 år
Blev ingen  vacker debut för svensk-italienaren när hans Salernitana dyngtorskade mot Torino med 4-0. Skrala betyg då han hade problem i backlinjen. Dock fick han förtroende att spela hela matchen.
Gazzetta d S — 4,5: "Bortsprungen av Sanabria och Bremer"
Corriere d S — 4.5: ingen kommentar
TuttoSport — 4: ingen uppgift

Dejan Kulusevski Juventus OMF 3-0-0-53% 21 år
Ännu ingen vinst och ännu inget mål för Dejan när hans Juve föll på Stadio Maradona med 2-1 mot Napoli. Han hade chansen att uttöka lagets ledning men Ospina räddade. Hans första start.
Gazzetta d S — 6: ”Vi belöner den bevakning han alltid försöker fly ifrån och hur han svetsar samman med Morata. Ospina räddade 2-0. Han behöver en tydligare roll, annars kommer hans talang slösas bort”
Corriere d S  — 6: ”Har skyldighet att plocka bort Fabian Ruiz och fullföljer till en viss det uppdraget.”
TuttoSport    —  6: ”Han försöker med de vanliga rycken och har inget emot att backa up Morata. Nära att sätta 2-0 på Insignes gåva"

Zlatan Ibrahimovic Milan A 1-1-0-11% 39 år
Säsongsdebut och målskytt när han byttes in i andra halvlek efter ett öronbedövande jubel på San Siro när hans Milan körde över Sarris Lazio med 2-0.
Gazzetta d S — 7: ”Det är nog med att speakern säger hans namn eller när han entrar planen för att San Siro ska smälla av. Billigt mål? Säg det ansiktet mot ansikte till honom.”
Corriere d S —7: ”Entrar planen med en oövertäffad fläta men, framförallt , med en känsla att visa världen. Det tar fem minuter att hitta målet men det viktigaste var att visa att han var frisk och fräsch. Vem vet, med bara dagar kvar till sin 40-årsdag var det kanske bra att vila i fyra månader...”
TuttoSport —7: ”Han tar bara sex minuter på sig för att starta showen. Ser ut att börja knyta skorna men en nanosekund senare är han ensam framför målet för att plocka upp Rebic inlägg”

Mattias Svanberg Bologna MF 3-1-0-69% 22 år
Gjorde målet som satte igång säsongens första tränarbyte då Di Francesco fick lämna Hellas Verona efter förlusten mot Bologna. Bildade fint mittfältspar med Dominguez som, likt Svanberg, var Dell ´Aras bästa spelare.
Gazzetta d S — 7: ”Blixtrade till från kanten i första halvlek. Hade bra koll på Tameze. Gjorde målet som bröt dödläget, som också blev avgörande”
Corriere d S  — 7,5: ”Gav Bologna en vacker natt med sitt mål"
Tutto Sport   — 7: ”Efter generalrepetionen i första halvlek hittade han kraften att bärga tre poäng"

Aimar Sher Spezia MF 0-0-0-0% 18 år
Inte heller mot Lazio var Aimar med i truppen.

Spelarstatisk, förkortningar och positionerna:
A-Anfallare, OMF-Off. mittfältare, CMF- Central mittfältare, DMF-Def. mittfältare, YMF-Yttermittfältare, YB-Ytterback, MB-Mittback, MV-Målvakt