Lagbanner
Veckans viktigaste: 91 553 – världsrekord för damfotbollen

Veckans viktigaste: 91 553 – världsrekord för damfotbollen

Klubblag vs. landslag, The City Ground, La Roja lyfter, straffmissar, Tapiro d´Oro.



Harry Maguire har fått mycket skit senaste veckorna och nu har det också spillt över till landslaget. När England i veckan spelade två matcher så fick Harry Maguire utstå burop från publiken. Han kommenterade det inte själv i sociala medier, men backades upp ordentligt av lagkamrater. Som här nedan:

Man blir ju sjukt sugen på åka till denna klassiska arena.

Domarnivån här?

Nästa säsong blir det fem avbytare i Premier League. Personligen tycker jag det tar bort lite av tjusningen med fotbollen: tränaren väljer ett lag, väljer bänken, planerar matchen. Nu kan ett lag backat med skurkstater ha 9 stjärnor på bänken och bara byta lite hur som helst om det inte funkar.



Jude Bellingham är så förskräckligt bra. Och Dortmunds scoutingteam bland de bästa i världen. Deras lilla investering kommer att femdubblas när han säljs vidare.
Lördag 16.00: Wolves - Villa
Dags för West Midlands Derby. Wolves ligger åtta, Villa nia och tio poäng bakom.



Chelsearedaktionen har gjort en kul artikelserie som kallas “Norden möter Chelsea”


- England är nu obesegrade i 21 raka matcher. Det är det bästa som Three Lions någonsin presterat.
- Harry Kane har nu gjort lika många mål som Bobby Charlton i Three Lions. Om fyra mål så är han ikapp Wayne Rooney.

- Henrik Örtenvik



Kanske härdade av förra kvalförlusten så blev det ändå bestämt ganska fort att Robert Mancini skulle få fortsatt förtroende.
Det hängde egentligen bara på honom och eftersom han själv kände att han hade och ge mer så blev det aldrig ens någon diskussion om vilka som skulle kunna ersätta.
Mancini och Gli Azzurri hoppade upp på sadeln direkt och slog in tre bollar i Turkiet mot hemmanationen.
Plötsligt visste de var mål låg.

Men om man är ärlig och kollar tillbaka på hur Italien har agerat även under VM så har det inte hänt något vettigt sen Zidane skallade Materazzi 2006.
Ut i gruppspelet 2010 utan att vinna en match och i Brasilien blev det bara en vinst - England med 2-1 och tack & adjö i gruppspelet även där. 
De som är födda på 2000-talet i Italien har inte haft mycket att gotta sig åt i sin uppväxt...


...och, såklart, kunde inte Roberto Mancini bli utan Tapiro d´Oro efter den famösa matchen mot Nordmakedonien.
Det blev inte den lilla heller...

För er som inte känner till det så delas den ut varje vecka i programmet Striscia la Notizia till olika kända personer och politiker som gjort eller sagt någon blunder.
Zlatan Ibrahimovic har fått den ett flertal gånger. Vissa tar emot "skammen" med glädje - andra flyr för livet för att slippa.


Leo Bonucci var inte helt nöjd efter förlusten mot Nordmakedonien och klagade på UEFA:s kvalsystem.
Såklart är det i förlustens sköte men visst har han rätt?  Varför helt plötsligt bara köra en lottning på det viset och ingen hemma/borta? Varför har vi ens hemma/borta matcher i gruppspelet? 

Det var något annat som tog uppmärksamheten på sociala medier än "Mourinhos sju vackra" .i La Gazzetta dello Sports artikel:
Skönt att uppehållet är över nu...




Man kan fynda när man rensar taket på kyrkan S.Tommaso i Ascoli. De borde göra det varje jul .
Minns ni Chievo? Minns ni Sergio Pellessier?
Han tog med sig Chievopiazzan och startade upp FC Clivense i Veronas sistadivision - Categoria 3.
Nu ska han själv snöra på sig skorna igen i 43 års ålder och hjälpa laget upp till nästa serie.
"Jag lovade att spela en match och hoppas bara att jag inte gör dålig reklam för klubben med det"
Seriesegern känns klar med  sex omgångar kvar så något annat behöver han inte vara rädd för.

På annat håll kämpar fortfarande den gamle presidenten för Chievo - Luca Campedelli - med att få fortsätta med sin konkursande klubb.
1 April magi
Juventus-Inter Söndag 20.45
Kan Juventus ta chansen att hänga på scudettoracet?
Cmore - say no more


"Jag är trött på Allegri" Juvepodden med interistan Nima Tavallaey Roodsari

- Johan Stistrup



Det är mindre än ett år sedan det var närapå kris i det spanska landslaget, Luis Enrique ifrågasattes starkt och man såg ut att missa den givna förstaplatsen i gruppen till Sverige och därmed även direktbiljetten till VM. Förlusten på Friends markerade litegrann vändningen – för sedan dess har La Roja gått från klarhet till klarhet, man vann till sist VM-kvalgruppen någorlunda behagligt och tog sig till VM.

Det här landslagsuppehållet var man tillbaka i Katalonien för första gången sedan 2004 och i A Coruña för första gången sedan 2009 – och det var även det ganska så tydlig markeringar men även ett fint sätt att ena landet runt deras landslag – inte minst i Katalonien. Och även om det spelmässigt inte var någon bländande insats mot Albanien i Barcelona så var publiken och stödet enormt. När Dani Olmo på stopptid då dessutom fick avgöra för Spaniens fördel med ett drömmål blev det som ett perfekt regisserat drama.

Några dagar senare körde La Seleccion totalt över Island uppe i Galicien och vann med 5-0 – återigen inför en extatisk hemmapublik som längtat efter att få se sitt landslag på hemmaplan. Senast man var i Galicien? Då vann man med 5-0 även då – kanske ska man förlägga fler landskamper upp i Spaniens nordvästra hörn.

Det håller på att bubbla upp något är och en hel del påminner mig om eran som inleddes med EM-guldet 2008.
Eller kanske icke-räddning man ska säga här – Sevillas skadehelvete fortsätter, under landslagsuppehållet var det målvakten Bono som tvingades utgå skadad redan i första halvlek i Marockos VM-kval mot DR Kongo. Nu ser det ut som Bono missar den minst sagt viktiga toppmatchen mot Barcelona till helgen.
Ni minns väl förra veckans beef med Marca och Gareth Bale som togs ut till Wales trupp trots han varit borta skadad för Real Madrid och missade El Clasico helt helgen innan.

Jag tror inte direkt att blodtrycket sjönk hos de uppretade spanjorerna när de fick se Bales uppvisning i Wales VM-playoff möte med Österrike. Först drar han upp en magisk frispark i första krysset och sedan sätter han 2-0 i andra krysset i andra halvlek och skickade Wales till VM-playoff final och såg inte ut att lida av någon skada direkt.
Veckans mål har nog aldrig varit enklare att utse.
Världsrekordet på Camp Nou var den stora snackisen under torsdagen såklart i Spanien och runt fotbolls-Europa. Då gick Madrid-baserade AS ut med en förstasida med Bellingham och ryktet om att 18 åringen ska hamna i Real Madrid till sommaren för 75 mEUR. Något som inte togs emot väl i övriga Spanien och som nog var långt ifrån en omedveten miss – det är det gamla vanliga gnabbet mellan Madrid och Barcelona och där de väldigt sällan släpper prestigen genom att på minsta lilla vis hylla den andra. Det ska sägas att Barcelona-baserad Sport eller MundoDeportivo är precis likadan åt andra hållet.
Ett domslut vi väntar på i dagarna är ett väldigt tråkigt sådant. Celta Vigos anfallare Santi Mina har den gångna veckan suttit i domstolen i Almeria som åtalad för sexuella övergrepp / våldtäkt för en händelse som ägt rum under 2017. Det är inga roliga uppgifter som framkommit runt rättegången där Santi Mina ska ha anlitat en privatdetektiv för att förfölja denna tjejen efter hon anmält honom för att ”försöka påvisa hennes lösa leverne”. När man gick genom den tekniska bevisningen under onsdagen styrker denna väldigt starkt kvinnans berättelse om hur det hela gick till – medans Santi Mina har medgett att man hade sex men menar att det var under samtycke.
Extremt dålig smak i munnen runt hela den här grejen – såväl att det dyker upp fall lika detta titt som tätt känns det som med unga fotbollsspelare inblandade, som att den här rättegången dragit på tiden så här och där kvinnan ska må väldigt dåligt psykiskt över hela händelsen. Åklagaren menar att det finns en ”uppsjö av bevis och saker som talar emot Santi Mina” och yrkar på 8 års fängelse.
Jag hoppas verkligen att rättvisa skipas i det här fallet – och jag tror inte att vi kommer se Santi Mina på fotbollsplanen nån mer gång och hans eftermäle kommer inte bli särskilt snyggt heller.
Quique Sanchez Flores har inte enbart ett av tränarvärldens coolaste namn utan han har även fått bra fart på ordning på Getafe – som länge var nere och kämpade för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, men som nu börjar så smått etablera sig i mittens rike. En stor anledning har såklart också varit att anfallaren Enes Ünal är på väg mot en toppsäsong med sina 14 mål så här långt parkerar han tvåa i skytteligan bakom suveräne Karim Benzema.

Till helgen väntar en sexpoängsmatch för Ünal och Getafe mot ett RCD Mallorca i fritt fall hemma på Coliseum Alfonso Perez, där hemmalaget går för sin tionde (!) raka hemmasegern, ett imponerande hemmafacit som Quique och Getafe byggt upp. Inför matchen parkerar Mallorca precis under strecket med 26 poäng och Getafe på 15:e plats med 29 poäng i den väldigt tajta bottenstriden.
Viss tröst för Real Madrid som klubb och för Los Blancos fansen kanske det blev när La Fabrica Real Madrid tog hem La Liga Promises genom att besegra FC La Masia Barcelona i finalen och ett ”mini El Clasico”. Nedan ser vi ett av finalmålen för Real Madrid.
Den här årliga turneringen för 12 åringar är väldigt poppis Spanien och direktsänds på TV hela vägen och ofta med mycket publik på plats också.
Världsrekord!
FC Barcelonas hemmaretur mot Real Madrid på Camp Nou i damernas Champions League lockade som väntat storpublik. När vändkorsen stängt och man fått samman räknesnurrorna så landade det in på 91 553 åskådare vilket också är det nya världsrekordet på en damfotbollsmatch, med råge då det förra låg på drygt 80 000 personer från OS finalen 2012 – och det var inte bara så att folk gick dit och var nöjda. Det var en fotbollsmatch utan dess like där de 22 kombattanterna nere på planen gjorde sitt för att göra entrépengen värd och höja tempen på läktarna.

Gästande Real Madrid gick upp i en oväntad 2-1 ledning strax efter pausvilan och i det läget var det helt lika 3-3 totalt sett. Men då tog sig världens just nu bästa damlag samman och satte fyra bollar på 18 minuter och stängde ner den här kvartsfinalen.
Fridolina Rolfö lirade 90 minuter för Barcelona och skrev samtidigt in sig i historieböckerna.

Jag är imponerad över hur ”snabbt” man ändå fått till den här enorma rörelsen i konservativa Spanien och jag vet att snabbt absolut inte är rätt ord här – men det jag menar är att det är först de senaste 2-3 åren som man på allvar pratat om damfotboll i Spanien och nu drar man över 91 000 åskådare till en match Camp Nou. Det är enormt häftigt och ska bli väldigt spännande följa detta momentum som nu finns inom damfotbollen, inte bara i Spanien och Barcelona utan över hela Europa.
Javier Aguirre är tillbaka i Spansk fotboll och tar över RCD Mallorca i slutspurten av La Liga. Det är en färgstark herre från Mexiko som vi återigen får anledning att njuta och underhållas av – för underhållning blir det nästan alltid med Aguirre. Det är inte heller direkt nån La Liga-duvunge, med 381 matcher som tränare i La Liga blir han den tredje mest meriterade La Liga-tränare, endast Pellegrini och Diego Simeone ligger före. Blir mycket spännande att följa Mallorcas kamp för överlevnad med Aguirre vid rodret.
Ett avsked som blir framflyttat i det här fallet.
Alvaro Negredo som man väl räknat som uträknad både en och två gånger i karriärer och som absolut inte är på den toppen av sin karriär han en gång var – men som nu hittat nytt liv nere i Cadiz, har förlängt sitt avtal med klubben och kommer va kvar i Cadiz åtminstone över säsongen 2023 också, då som 38 åring. 6 La Liga-mål iår är inget som sticker ut kanske men det är lika många Joao Felix till exempel.
”Jag hade signat för Real Madrid redan innan Juventus ringde”
Ja detta påstår alltså Max Allegri hände under sommaren – där italienarna ska ha varit överens med Florention Perez om att ta över Real Madrid den här säsongen, men när den italienska damen Juventus hörde av sig – så fick Allegri kalla fötter och valde istället att återvända till Juventus – och ett jobbigt samtal till FloPe för att riva upp deras överenskommelse igen.
Omgångens match till helgen är solklart toppmötet på Camp Nou mellan FC Barcelona Sevilla. Har Barcelonas konserverat formen sedan El Clasico eller kan Sevilla fortsätta behålla andraplatsen i La Liga? Sevilla kommer till mötet med 12 raka matcher utan seger mot FC Barcelona – så det är många trender som den andalusiska eleganten vill bryta här. Den stora vinnare här kan såklart även bli Real Madrid som båda lagen försöker jaga ikapp. Söndag kl 21.00 riktar vi blickarna mot Camp Nou.

Alvaro Morata är en ständigt pågående debatt i Spanien. Är han rätt man att leda landslagets offensiv eller är det en riktigt bra nia och målskytt längst fram som är skillnaden mellan spansk mellanmjölk och eufori?
I matchen mot Island visade åtminstone Alvaro Morata att han verkar trivas bättre i La Roja än i klubblaget – med två snabba mål i första halvlek står nu Morata på 25 landslagsmål – på 52 landskamper. Det vill säga i snitt ett landslagsmål var 80:e minut – det är ingen dålig stat för en ganska så bespottad anfallare som absolut har sina brister. Morata är dessutom bara 6 landslagsmål ifrån att slå sig på in topp 5 bästa spanska landslagsmålskyttar genom historien.
- Niklas Hermansson



Tyskland gör två bra landskamper mot Israel och Holland. Mot Israel borde Tyskland ha fått in ett par mål till, mot Holland tappade man ledningen och mycket av spelet efter en stark första halvlek.
Det som blir kvar efter de här två matcherna är de många unga spelarna som imponerar. Flera av dem kan bli viktiga i det tyska lag som tänkt sig att vinna VM.
Bayerns Jamal Musiala imponerade mest med sin speluppfattning och bollbehandling.
Nico Schlotterbeck från SC Freiburg kan mycket väl vara en startspelare i VM… … liksom David Raum som på kort tid gått från spel i 2. Bundesliga till att etablera sig i landslaget.
SC Freiburgs och holländska landslagets målvakt Mark Flekken gör något av en drömsäsong. Flekken har sett till att SC Freiburg inte släppt in mer än 29 mål. Bara FC Bayern är bättre med 28 insläppta.
Målshow från 31:a omgången i Regionalliga West!


Målshow från 30:e omgången i Regionalliga Südwest! Kevin Koffis bicicleta för SV Elversberg är sevärd!


Märklig avslutning på matchen mellan Tyskland och Israel. Först stegar Thomas Müller fram och sätter sin straff i stolpen.
Några minuter senare räddar Kevin Trapp Yonatan Cohens straff.

Thomas – med Tysklands vanligaste efternamn Müller - missar sin straff i 89:e minuten.
Yonatan – med Israels vanligaste efternamn Cohen – missar sin straff i 94:e minuten.


A u s v e r k a u f t på riktigt! Nu kan fansen omfamna sin Bundesliga igen. När Borussia Dortmund tar emot RB Leizig på lördag kväll gör man det inför 81.365 åskådare på Signal Iduna Park.

Portalen wettfreunde.net har undersökt 12.000 tweets för att se vilken domare det klagas mest på. Ganska överlägsen vinnare är Nicolas Winter som förekommer i  13,2% av tweetsen. Winter dömer oftast i 2. och 3. Liga.

Hansi Flick nöjd efter matchen mot Israel:
”På det stora hela kan man vara nöjd med alla lagdelar”. Hansi Flick nöjd efter matchen mot Holland:
”Vi hade bra grepp om motståndaren i 60 minuter och borde ha gjort 2 – 0  genom David Raum. Ändå jätteberöm till mitt lag, det är helt enkelt kul att se hur de spelar, att alla är med på vårt sätt att spela: modigt, piggt och med självförtroende.
1 – 1 kan vi vara nöjda med, även om vi hellre hade vunnit.”

Suveräna tabellettan SpVgg Bayreuth tog sin 11:e raka ligaseger när man besegrade FC Augsburgs U23 med 4 - 0 i Regionalliga Bayern.


Vi är redan inne i april och snart drar det ihop sig till avgörande i våra olika ligor. De här lagen är bäst i respektive liga så här långt i år.

Inför 12.800 på Stadion Bremer Brücke spelade Osnabrück och Braunschweig oavgjort. Det hjälper 1. FC Kaiserslautern som behåller sin andraplats. 1. FCK är två poäng före trean Braunschweig.

Det här tycker vi om! Lilla FC Einheit Wernigerode är så gott som redan klart för DFB-Pokal! Wernigerode stod för en knall i semifinalen när man slog ut 3. Liga-laget Hallescher FC.
I finalen ställs Wernigerode mot 1. FC Magdeburg. Eftersom Magdeburg i kraft av sin placering i 3. Liga ändå är kvalificerat är Wernigerode klart för DFB-Pokal oavsett om man vinner eller förlorar finalen.
Till vardags är Einheit Wernigerode ett mittenlag i Oberliga.
Staden Wernigerode med drygt 30.000 invånare ligger på östra sidan om Harz och är en riktig liten pärla. En av många östtyska städer som väckts ur sin törnrosasömn efter återföreningen och som nu ståtar med det ena korsvirkeshuset vackrare än det andra.

1860 München utslaget ur cupen
Die Sechzger åkte ur Landespokal Bayern efter straffsparksläggning mot regionalligalaget TSV Aubstadt. En tuff motgång för 1860 som nu måste sluta bland de fyra bästa i 3. Liga för att inte missa DFB-Pokal.

Energie Cottbus  är nära en comeback i DFB-Pokal efter att ha missat de två senaste säsongerna. I semifinalen i Landespokal Brandenburg slog man SV Babelsberg med 2 - 0 inför 4.249 hemma på Stadion der Freundschaft.
I finalen väntar oberligalaget VfB Krieschow. Energie, som är ett topplag i Regionalliga, får räknas som storfavorit till cuptiteln. Finalen blir ett riktigt derby. Krieschow ligger bara 14 km väster om Cottbus.

Franco Foda förekommer sitt förbund och säger upp sig själv som österrikisk förbundskapten. Efter fem år på sin post och med ett misslyckat VM-kval kände Foda att det var dags att kliva av.
Även om många påpekar att Österrike haft svårt mot de riktigt stora nationerna under Fodas ledning, så kommer man inte ifrån att Foda lett österrikarna till ett framgångsrikt EM 2020 och att die Ösis (österrikarna) spelat sig upp i grupp A i Nations League.
Franco Foda kommer ursprungligen från Mainz och har spelat för bland andra Kaiserslautern, Leverkusen och Stuttgart. I Österrike har Foda tidigare spelat för och tränat Sturm Graz.

Preußen Münster och Rot-Weiss Essen i toppstrid
Preußen Münster slog VfB Homberg med 2 - 0 inför 5.341 hemma på Preußenstadion och behåller ledningen i Regionalliga West.
Men jämnt är det. Rot-Weiss Essen vann sin bortamatch mot SC Wiedenbrück med 1 - 0 och är tabelltvåa, en poäng bakom Münster.
Essen har dock en match mindre spelad än Münster. Som vanligt hade Essen stöd av sina trogna fans.

Så här presenteras FC Hansa Rostock inför säsongen 89/90 i DDR:s fotbollsmagasin ”Die neue Fußballwoche” oftast bara kallad ”fuwo”. Utkom en gång i veckan och kan betecknas som DDR:s motsvarighet till Kicker.
Ganska knastertorr presentation, eller hur?
Lägg märke till hur fint ”FC HANSA” är placerat på tröjorna. Vänsterställd text minsann.
Lägg märke till att ordförande, tränare, lagkapten, fysioterapeut presenteras som ”Leitungskollektiv”.
Lägg märke till att varje spelares yrke står med. Märkligt eftersom spelarna egentligen var proffs.
Lägg märke till att Ostseestadion står angivet under ”Platzanlage”

FREDAG 18:30 2. BUNDESLIGA
DYNAMO DRESDEN - FC SCHALKE 04

Det här borde kunna bli en riktig energikick att starta helgen med. Över 30.000 på Rudolf-Harbig-Stadion. Dresden vill inte behöva kvala sig kvar. Schalke vill tillbaka till Bundesliga.

LÖRDAG 15:30 BUNDESLIGA
ARMINIA BIELEFELD - VFB STUTTGART

Nerverna ligger säkert utanpå när Bielefeld och Stuttgart möts i bottenkamp. En poäng skiljer lagen åt.

LÖRDAG 15:30 BUNDESLIGA
SC FREIBURG - BAYERN MÜNCHEN

Det ska bli intressant att se hur Freiburg klarar sig här. Att SC Freiburg är bra har ju säsongen visat men hur långt räcker SCF till mot en av Europas mäktigaste elvor?

LÖRDAG 18:30 BUNDESLIGA
BORUSSIA DORTMUND - RB LEIPZIG

Fullsatt och två lag med massor av klasspelare.
Om Bayern tappar poäng mot Freiburg tidigare på dagen får den här matchen en extra nerv.

LÖRDAG 20:30 2. BUNDESLIGA
FC HANSA ROSTOCK - FC ST. PAULI

Det finns inget lag Hansa besegrar hellre än St. Pauli. I höstas vann St. Pauli med 4 - 0 på Millerntor.
Vi hoppas på ett helt annat resultat på Ostseestadion. Personligen hoppas jag mer än allt annat att det här får lov att bli en fotbollsmatch utan bråk, våld, polisingripanden och annat elände. 


*** Inför 1. FC Union Berlin – 1. FC Köln
     Union har vunnit sina tre senaste fredagsmatcher medan Köln däremot förlorat sina tre senaste fredagsmatcher.

*** Inför Arminia Bielefeld – VfB Stuttgart
     Sedan Arrminia och Stuttgart båda gick upp i Bundesliga 2020 har Arminia vunnit alla inbördes möten – utan att släppa in ett enda mål.

*** Bästa målskyttarna så här långt i 3. Liga:
     Baris Atik (1. FC Magdeburg) 17 mål
     Marcel Bär (1860 München) 14 mål
     Gustaf Nilsson (Wehen Wiesbaden) 13 mål
     Michael Eberwein (Hallescher FC) 13 mål
     Luka Tankulic (SV Meppen) 13 mål

*** Bästa målskyttarna så här långt i Regionalliga:
     Nord: Jan Lüneburg (Eintracht Norderstedt) 14 mål
     Nordost: Christian Beck (BFC Dynamo), Djamal Ziane (Lok Leipzig) båda 19 mål
     West: Simon Engelmann (Rot-Weiss Essen) 18 mål
     Südwest: Nick Proschwitz (1899 Hoffenheim II) 18 mål
     Bayern: Patrick Hobsch (SpVgg Unterhaching) 23 mål

- Karl Fagrenius



Vi med två skärmar fick en märklig tisdagskväll. Samtidigt som Sverige inledde bra för att sedan vika ner sig i Polen, ja då hade Kylian Mbappé en makalös show i Nordfrankrike.

Anfallarens första 60 minuter var så larvigt överlägsna att vi började skratta flera gånger i soffan. Han löpte bokstavligen i cirklar (obs! ej metafor) runt motståndarna, dribblade, hittade passningsvägar, sprang som en gasell och gjorde mål två gånger om.

Nej, Mbappé är inte en one-trick pony med fart som enda vapen. Individuellt är ingen bättre just nu!
Fortsätter det så här lär Aurélien Tchouaméni – N’Golo Kanté vara det franska mittfältsparet i VM. Paul Pogba är utmanad på riktigt.

Tchouaméni stod för ännu en helgjuten insats mot Elfenbenskusten och avgjorde själv på övertid. Monaco var inte sena att meddela att prislappen nu är 60 miljoner euro eller mer för intresserade klubbar.
Saliba hyllad i Marseille
Klubblag vs. landslag har varit en het potatis runt om i Europa den här veckan.

På den positiva sidan har vi William Salibas debut inför hemmapubliken i Marseille. Där lät det som att Frankrike vunnit en titel varenda gång mittbacken rörde bollen. Clausstrofobi i Lille
På den negativa sidan har vi Jonathan Clauss som fick sin startdebut i tisdags – i Lille. Redan 29-årige Clauss spelar till vardags hos ärkerivalen Lens. Inför matchen mot Sydafrika såg vi förstörda bilder och sprayade budskap mot ytterbacken utanför arenan och så blev det ivriga burop när han väl klev in på planen. Vi får ändå ge den närvarande Lille-publiken att man ändrade sig/tvingades ändra sig efter en helgjuten insats under svåra förhållanden från Clauss. Men ska det verkligen krävas det för att få hyllningar?
”Jag är på den nivå jag drömt om”
Om Toulouse är på väg upp i Ligue 1 så har Branco van den Boomen (namnet!) en stol del i framgångarna. Detta är en bra vecka att lyfta fram Ligue 2:s mest omskrivne och antagligen bäste spelare.

Den numera 26-årige holländske playmakern radar upp utmärkelser. Blicken för spelet, passningarna och frisparkarna kommer att fungera även i en högre division – om nu TFC verkligen lyckas behålla honom till nästa säsong.
Snart 13 år senare, ingen har glömt Thierry Henrys hands som hjälpte Frankrike till VM 2010. I alla fall inte i Dublin.

Så här lät den när han, numera assisterande förbundskapten i Belgien, syntes på storbildskärmarna under Irland – Belgien.
Saint-Etienne – Marseille, 21:00 lördag 2 april, Sportexpressen
ASSE såg ut att ha bokat enkelbiljett till Ligue 2 kring årsskiftet. Nu har man stått för en sprakande vändning och går som tåget. Marseille vill behålla andraplatsen, men att spela bort mot Saint-Etienne är aldrig en enkel historia.


Mbappé glänste mot Sydafrika


- Kylian Mbappé mot Sydafrika: Tolv skott, sex på mål och 20 bolltouch i offensivt straffområde.
- Kylian Mbappé har slagit målgivande passningar i fem raka landskamper.
- Kylian Mbappé har varit inblandad i minst två mål per match under de fem senaste landskamperna.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2022-04-01 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)