Lagbanner
VV: José och #PayersTogether

VV: José och #PayersTogether

Försvunna tv-pengar, hålla kontakten, Thomas Müller, sänkta löner, Piero Gratton.



Det har varit väldigt tyst från spelarna under denna pandemi. Men på onsdagskvällen så small det till i sociala medier och alla spelarkonton började dela en och samma bild, innehållandes ett brev som förklarade att spelarna gått samman för att hjälpa NHS, det nationella sjukvårdssystemet.

Giriga ägare har fått skit för att de har sänkt lönerna på anställda och mycket fokus har varit på om inte spelarna också ska sänka lönerna. Men på det här sättet så går pengarna direkt dit de behövs. Fint gjort.

Sen stod Serge Aurier, passande nog, för en felskrivning när han skulle lägga upp samma bild.



Liverpool hoppade på regeringens erbjudande om att betala 80 procent av lönen för de anställda under en period. Det tog hus i helvete och Jamie Carragher var en av många profiler som starkt ifrågasatte vad klubben höll på med. Tillslut så ändrade sig dock klubben och räddade lite av ansiktet i alla fall.



Just nu finns det många initiativ från klubbar som försöker hålla kontakt med sina fans som är i riskgruppen. Detta var fint av Bristol Rovers. I dessa tider får man tänja lite på gränserna för de här rubrikerna vi har.

Helt plötsligt dök det upp bilder på José Mourinho som höll en egen liten träning med några Tottenhamspelare. Detta trots reglerna om social distansering. Mourinho bad (såklart) inte om ursäkt utan konstaterade bara:
"I accept that my actions were not in line with government protocol and we must only have contact with members of our own household."

Danny Rose har klivit fram den här veckan och visat stort hjärta. Dels köpte han hundratals pizzor till North Mid Hospital, men han gav också en generös donation på 19 000 pund. Personalen tackade honom på klippet ovan.


- Henrik Örtenvik




Att Zlatan Ibrahimovic tränar i Stockholm med Hammarby är en snackis även i Italien.
Men inte direkt någon spekulation om att han skulle gå till klubben efter säsongens slut.
Verkligen bara att han förbereder sig för post-corona med ständig återknytning med Pioli, Maldini och Massara...


För många italienare under skärtorsdagen...


Vad som kommer resten av påsken framgår inte än.


Fobollsförbundet FIGC och Lega har nu kommit överens om att satsa på att avsluta ligan ordentligt den här säsongen.
Sen om det praktiskt möjligt återstår att se men visst (peppar, peppar...) har det ljusnat i landet.
Just nu är målet att starta i slutet på maj.


Den siste hockeyfrille-mohikanen Marco Delvecchio fyllde år i veckan.
Liten hyllning här när han gör pasticcio av Alessandro Nesta...
AS Roma drar fram en försäljning på 500 specialtröjor - som är numrerade från 1-500 för €192.70 styck.
Pengarna kommer doneras till bekämpningen av Covid-19...
Kanske gjort mer attrakivt med en autograf också?
Påskmys hemma?  
Inte utan en doku om Armando Diego Maradona...
En av Italiens största designer Piero Gratton har gått bort - åttio år gammal...

Svenskar i Roma - artikelserie av Erik Winell


- Johan Stistrup



La Ligas president, Javier Tebas, tror inte att någon fotboll kommer att spelas före sista maj. Däremot öppnar han nu upp för att spela resterande matcher utan publik. Att spela färdigt säsongen är huvudambitionen.


Han får ofta skit Luis Suarez, men denna klack är värd att hylla en gång till.
Nästa säsong, när den nu kommer att spelas, får åskådarna bevittna mer av VAR-besluten. I de nya riktlinjerna som tagits fram står det att huvuddomaren oftare ska kolla VAR-skärmen vid tveksamma situationer.


Are you up for it?

Villarreals försvarare Pau Torres har börjat plugga engelska sedan Arsenal kontaktat hans klubbkamrat Santi Cazorla för att se om han är intresserad av spel i London och Premier League.
Ingen målvakt har så många hållna nollor som Atlético Madrids Jan Oblak de senaste tio säsongerna i La Liga. Han står för tillfället på 99 stycken och fler lär det bli.

Det här uppehållet är nog bara bra för för målvakter som kan säga att de inte har släppt in ett enda mål på flera månader. Värre för anfallare.

?


Real Betisspelarna går med på sänkta löner under coronauppehållet.
Lite positiva klipp med Marcelo.
Manchester United, Everton, Juventus och Napoli är alla intresserade av att köpa Real Madrids James Rodriguez. Denna säsong har inte varit James bästa med bara fyra starter och inte en enda spelad minut sedan oktober. Ny klubb kanske kan få det att lossna för colombianen men prislappen ryktas ligga på 80 miljoner Euro.


Radomir Antic har gått bort, 71 år gammal. Antic är mest känd för sin tid som tränare för Atlético Madrid där han också vann ligan och cupen 1995-96. 

Han har dessutom varit manager för bland annat Real Madrid och Barcelona.Av sina 409 matcher som tränare i La Liga vann han 172 matcher, spelade oavgjort 110 och förlorade 127.

Vila i frid. 
- Jens Kassnert



Av förklarliga skäl har det börjat fokuseras alltmer på potentiella övergångar. Samtidigt har den högt ansedda sajten Transfermarkt räknat ut att marknadsvärdena kommer sjunka på spelarna i och med den hårt drabbade världsekonomin. Enligt sajten innebär detta att spelare som är födda 1998 eller senare sjunker värdet med tio procent och för övriga med det dubbla. Vi får se om deras uträkningar stämmer när det väl blir dags för klubbar att köpa och sälja.


Er ist wieder da! Efter nästan ett år utan arbete är Bruno Labbadia tillbaka i hetluften igen. Hertha Berlin blir nästa uppdrag för den 54-årige tränaren, som han efter en turbulent säsong ska försöka få styr på och rädda dem undan en nedflyttning. Det ska bli spännande att följa hans arbete hos den blåvita huvudstadsklubben.


Första helgen i maj ska ligaspelet återupptas, men skulle planerna försenas kommer det krävas att det spelas två omgångar i veckan för att även hinna slutföra cupen. Så ser den nuvarande strategin ut för att kunna gå i mål med årets säsong. Jag ställer mig tveksam till att det kommer bli till verklighet, men låt oss hoppas.


”Stanna minst ett år till”
Marco Reus vill inte se sin lagkamrat Jadon Sancho försvinna i sommar, utan tycker han bör stanna i Dortmund minst ett år till innan han lämnar för nya äventyr. Det återstår att se om han lyckas övertala engelsmannen att bli kvar i Tyskland.


Den som hade hoppats få se Mauricio Pochettino eller något annat av de stora namnen ta över Bayern München kan sluta drömma. Hans-Dieter Flick har som väntat vunnit ledningens förtroende och har gått från interimtränare till den permanenta lösningen då han skrivit på ett kontrakt fram till och med 2023.
Hade helt missat denna förseelse från Marwin Hitz, men den har också några år på nacken. Överlag ett fantastiskt underhållande Twitter-konto med många härliga pärlor.
Jawohl! Thomas Müller stannar i Bayern München då han efter många om och men slutligen skrivit på ett nytt kontrakt. Det väntas även Thiago och Manuel Neuer snart göra, vilket vore två andra styrkebesked för rekordmästarna. 
Superstjärnorna på Bayerns radar
Trots att det ser ut att bli en återhållsam övergångsmarknad i sommar verkar Bayern München inte spara på krutet. Timo Werner, Leroy Sané och Kai Havertz finns alla på önskelistan och målet är att minst två av dem ska ansluta inför nästa säsong.


Har vi inte sett det sista av Naldo än? Den rutinerade mittbacken flörtar nämligen med sin före detta klubb Werder Bremen, som han hoppas få återvända till och hjälpa dem säkra kontraktet i Bundesliga.


Ingen fotboll på över en månad och då är det lätt att drömma sig tillbaka. Till exempel till hur det såg ut på läktarna inför det infekterade stadsderbyt mellan St. Pauli och HSV.
Klassikerklubben riskerar konkurs – olika planer för återstarten


– Hertha Berlin blir den tionde tyska klubb Bruno Labbadia representerar med både spelar- och tränarkarriären inräknad. Det är han tydligen ensam om att ha gjort.
Hansi Flick är den tränare som lyckats näst bäst i Bundesliga sett till antal poäng per match. Endast Pep Guardiola har varit mer framgångsrik.
– I veckan fyllde Franck Ribéry år. Han är med sina nio titlar den spelaren i Bundesliga som vunnit ligan flest antal gånger. 

- Filip Wollin



När pengarna inte får världen att snurra återstår kaos.

Canal+ vägrar att betala aprilnotan på 110 miljoner euro eftersom fotbollen inte levererar tjänsten man betalar för: fotboll. Fransk fotboll sätter ihop en förhandlingsgrupp med PSG:s boss Al-Khelaifi i spetsen för att förhandla med Canal+ – den gruppen fryser ute LFP (Frankrikes motsvarighet till SEF).

Al-Khelifi är också chef för beIN Sports, den andra rättighetsinnehavaren till Ligue 1. Även de vägrar betala. Det betyder alltså att Al-Khelaifi förutom att förhandla med en direkt tv-konkurrent även ska övertyga sig själv om att betala notan han inte vill betala. Snurrigt.

Så här galet blir det inte ens när Lyons president Aulas härjar på förstasidorna. Var är Aulas förresten? Han håller sig borta och det är inte likt honom. Ugglor i mossen anas.

Annars sänker spelarna löner, klubbarna hjälper sjukvårdsanställda och ultrasgrupper ger stöd både åt barnomsorg och äldrevård.


Stå ut med mig, för det finns väl ingen anledning. Egentligen. Förutom att jag går in på min fjärde vecka i fransk husarrest.

Uppehållet fick mig att tänka på det snyggaste mål jag haft förmånen att se på plats, på en arena. Och nej, vi fattade inte heller hur det gick till förrän andra reprisen på storbildskärmen, Yohann Gourcuff vs. PSG i januari 2009!
"En fond med flera miljarder euro kommer inte att räcka för att rädda fotbollen", Bernar Caïazzo president i Saint-Etienne till Le Monde.
Det kommer krävas mer än krispengar efter coronauppehållet för att gå vidare med den europeiska fotbollen. Sättet att fungera måste ändras. Fifas regler måste korrigeras, menar Caïazzo.

"Just nu har vi mittenlag i ligorna vars mål inte är att vinna matcher utan bara att tjäna pengar på att köpa och sälja spelare."
Tony Parker? Det har småpratats om det länge. Nu verkar 71-årige Jean-Michel Aulas mena allvar. Han tänker gå i pension vid 75 och i veckan sa han för femtielfte gången att han gärna ser Frankrikes och San Antionio Spurs förre NBA-stjärna Tony Parker som nästa OL-president. "Han har profilen för att lyckas", menar Aulas. Verkligen?


Det var Franck Ribérys födelsedag i veckan. En anledning god som nåoon att minnas när han presenterade sig för världen, togs ut som ”joker” i VM-truppen 2006 och gjorde sitt första mål med Les Bleus – mot Spanien.
När PSG version 1995 briljerade och gjorde det dagens lag har så svårt med: att ta sig till semifinal i Champions League genom att besegra Barcelona. Rai, Weah, Ginola…




1998 vs. 2018 När fransmännen får välja

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-04-10 10:15:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)