Lagbanner
Veckans viktigaste: Katastrofala domslut i alla matcher

Veckans viktigaste: Katastrofala domslut i alla matcher

Danny Welbecks drömmål, Ribéry rånad på Rolex, Ocampos leder målvaktsligan.



Ska vi ta en vända till med VAR? Det kokar i sociala medier efter torsdagen, där samtliga tre matcher var viktiga i jakten på överlevnad och platser ute i Europa nästa säsong. Och samtliga matcher innehöll katastrofala domslut.

1. Bournemouth mötte Tottenham i kvällens första möte. Efter drygt fyra minuter händer det här:

2. Aston Villa, som kämpar för överlevnad, mötte Manchester United, som slåss om Champions League, i ett av kvällsmötena. Detta händer:
Bruno Fernandes kastar sig in i Villaförsvararen, stämplar honom på smalbenet och lägger sig sedan ner och håller sig själv för vaden! Han gjorde samma sak mot Tottenham, men då gjorde i alla fall VAR sitt jobb. Oerhört tungt psykologiskt mål för Aston Villa som just innan haft ett skott i stolpen.

3. Everton drömde om en plats i Europa. Igår får de en straff emot sig som var helt oförståelig. Hittar dock ej videoklipp av när James Ward-Prowse kastar sig in i André Gomes, men ändå får straff.



Gemensamma nämnaren med alla dessa situationer? Förutom att sociala medier kokade och VAR som hjälpedel totalsågas? Jo, Premier League bekräftade senare att alla tre situationer var fel av domarna.


Förut hade vi alltså ett system där domarna var undermåliga och inte hängde med. VAR togs fram som hjälpmedel eftersom domarna behöver hjälp. Men nu blir det, för att använda en tennisterm, ett dubbelfel när även VAR-rummet innehåller domare som inte kan göra sitt jobb på ett bra sätt.

Så: förut va fanseni alltså irriterade på dåliga domare. Nu är fansen irriterade på ett dåligt system som inte ens räddar de dåliga domarna.


Danny Welbeck gjorde ett av säsongen snyggaste mål.
En Cardiffsupporter gjorde som din baksida i klubbens ära.
Chris Wilder fortsätter att leda Sheffield United med den äran. Så här glad blev han när Chris Egan avgjorde på stopptid.

Arsenal hetsar Tottenham inför mötet i helgen. José Mourinhos svar?

“You only enjoy the problems of others when you are also in trouble. In the end it says more about them, they don't have much to celebrate they have to get every opportunity to do it.”


Söndag 17.30: Tottenham - Arsenal
Ett North London Derby utan publik blir en märklig upplevelse. Tottenham har fått vila färre dagar och är i sämre form. Borde innebära att Arsenal vinner sexpoängsmatchen.


Michael Edwards, sportchef för Liverpool, hyllas för sin del i Liverpools framgångar.


- Mötet mot Tottenham innebar att för första gången på 186 matcher så hindrar Bournemouth motståndarna från att ha ett enda skott på mål.
- Manchester United är första laget i Premier Leagues historia att vinna fyra matcher på rad med minst tre mål.

- Henrik Örtenvik



Efter matchen mot Parma kom Franck Ribéry hem och såg sitt hem rånat på sina Rolex, smycken och märkesväskor så gjorde fransmannen ett uttalande som "...för mig kommer familjen först. Nödvändiga beslut måste tas..."
Hela Florens hickade till och kände att han nu kommer lämna.

Violas ultras reagerade också och skickade ett öppet brev till honom och sa:
"Käre Franck, vi förstår chocken men var smidigare när du tar ton om Florens så där. Det här är inte Medellin.
Rika blir rånade överallt men du har förmånen att ha ett larm men vi fattiga blir också rånade men vi håller tyst om det , likt helgonet San Lorenzo"

Ett sånt svar kan ju få vilken spelare som helst att packa väskan och tacka för sig.

Men efter att den forne målvakten Sebastien Frey kommenterat det på instagram och berättat om sin episod när han blev rånad så 
förklarade och Franck att tanken var verkligen inte att lämna Florens:
"Min bror, tack så mycket. Du känner mig, du vet var jag kommer ifrån, jag håller mina ord. Har jag lovat något, så jag gör det
Jag är redo, mina skor är snörda, och jag har de verkliga fansen i klubben bakom mig, en stad som räknar med mig. Resten betyder lite.
Viola för evigt"


Fortsättning lär följa...


Lazio tappade i stort sett chansen till scudetton när de föll nere i Puglia mot Lecce.
Och Lecce och andra sidan tog sig med segern nu över nedflyttningsstrecket.
Mycket tackvare målvakten Gabriel insats i matchen. Två stora parader som räddade laget.




Fransmannen Adrien Rabiot kom gratis till Juventus inför den här säsongen. Att det varit en dans på rosor för honom i klubben kan ingen påstå.
Men i början på andra halvlek var le prince kung för en stund.




"Jag är president, coach och spelare. Hade Milan tagit in mig tidigare hade vi vunnit ligan"
Zlatan Ibrahimovic sparade inte superlativen om sig själv efter den makalösa vändningen Milan hade mot Juventus i veckan då de vann med 4-2


Karikatyrtecknaren Omar Momanis "head-to-head"...
9 juli 2006 blev Italien världsmästare för fjärde gången i historien. Lite hyllning guldbollvinnaren 
Fabio Cannavaro...  1
Juventus rullade på och hade ett fint tvåmålsförsprång en kvart in i andra halvlek mot Milan. Sen kom fem minuter av rödsvar glädje...



2
Vi har två fina...
Cristiane Kouame - minns ni honom? Genoas bästa anfallsvapen i höstas - innan han blev skadad. Efter 239 dagar är han tillbaka, men inte hos Genoa utan Fiorentina som köpte honom - trots skadan - i januari. Debuterade mot Cagliari hemma.

Och Romas gunstling - Nicoló Zaniolo har fått sina första minuter i sin comeback. Utburen gråtandes på bår i matchen mot Juventus den 12:e januari, bestört över att missa EM...  Mycket har hänt sen dess i fobollslivet.


Helgen vimlar av intressanta matcher men man kan intre låta bli lyfta den här:
Juventus-Atalanta 11 juli 21.45
Sommarens giganter ska mötas och kanske, kanske kan la Dea ställa till det i scudettostriden...


Vafalls, har Serie A börjat igen? - Läs om Parmas & Kulusevskis sommarävenyr så här långt.

- Johan Stistrup



VAR är såklart uppe på tapeten igen. Beslut efter beslut blir allt konstigare. Real Betis fick straff efter denna forcering men efter att domaren kollat VAR togs beslutet tillbaka. Inte ens Celta Vigospelarna förstod varför det inte blev straff.



I derbyt mellan Barcelona och Espanyol gav domaren två röda kort efter att ha kollat VAR. I bägge fallen hade han delat ut ett gult kort innan. Där går åsikterna isär om det var gult eller rött.

VAR tillämpades för att göra fotbollen och besluten enklare och inte som det är nu, tvärtom.


Sevillas Lucas Ocampos gjorde först matchens enda mål när Sevilla besegrade Eibar. Sedan ersatte han skadade Vaclik och räddade den sista sparken. Därmed står han 100 % i räddningar och leder målvaktsligan med den statistiken.




Alexander Isaks klackmål måste kvala in här. Hans Real Sociedad mötte Levante på bortaplan och Isak nätade i den 12 minuten. Matchen slutade sedan oavgjort, 1-1.



I Spanienredaktionens artikelserie, La Esquina, skriver Marcus Bring om svenskens framfart.


Nu kommer reklam för spelbolag på arenor, tröjor och tv-sändningar från La Liga att förbjudas i Spanien. Spelreklamen har verkligen tagit över och politikerna i Spanien har tröttnat. Vi får se hur detta drabbar klubbarnas ekonomi i framtiden.


Vem tränar Barcelona nästa säsong? Setien verkar ha tappat laget och många ser Messi som den egentlige tränaren.
Men enligt president Bartomeu ska Setien vara kvar. No matter what.
I denna Tweettråd lär Alexandra Jonson oss allt om Spaniens historia via ett kaptensarmband. Dessa små detaljer som betyder så mycket.
Kommer ni ihåg när det fans supportrar på läktarna. Här är en bild från Real Sociedad på 1960-talet.




Villarreal har verkligen sett bra ut sedan uppehållet. Laget går som tåget och kämpar för att nå den fjärde Champions Leagueplatsen. I veckan vann den gula ubåten mot Getafe men efter slutsignalen bröt ett stort bråk ut i spelargången.

Domaren delade ut fyra röda kort efter matchen.Tre för Getafe – Nyom, Damian och Etxeita samt ett för Villarreal – Vicente Iborra.


Espanyol åkte ur La Liga under onsdagskvällen då de förlorade derbyt mot Barcelona på Camp Nou. Gästerna hade flera chanser att ta ledningen i den första halvleken vilket kunde gett dem segern. 

Så blev det inte och Espanyol åkte ut ur La Liga för första gången sedan 1994.


Måndag kl. 19:30 – Villarreal mot Real Sociedad.
Här kan det avgöras angående Europa Leagueplatserna. En klassisk sexpoängsmatch.


Takefusa Kubo – ligans hetaste ytter.
Det och mycket annat i veckans matiga Fuera de Juego.

- Jens Kassnert


Bundesliga är avgjord. Vi bjuder på lästips och ett klipp från veckan:


Augustinsson sköt kvar Bremen i Bundesliga?


Ante Rebic eller André Silva??

Freiburg – en positiv överraskning?


Färdigspelat även i Ligue 1. Här lite lästips från veckans som gått.



Jean-Louis Gasset kan ta över Bordeaux

Ligue 1: franska spelschemat presenterat 

Här är Lyons Silly Season
 

SvenskaFans.com2020-07-10 10:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)