Lagbanner
Veckans Viktigaste: Inte ens Potter kan trolla

Veckans Viktigaste: Inte ens Potter kan trolla

Den magiska 93:dje minuten, Bale tackar för sig och hur är det med Real Madrids form efter VM-uppehållet?



Svenskbekantingen Graham Potter tog över Chelsea i höstas, när klubben fick nog av Thomas Tuchel. Potters namn togs i mun av många experter och fans genom åren, som ett namn för en större klubb med tanke på vad han presterat i klubbar som Östersund, Swansea och Brighton.

Men. Kravbilden i dessa klubbar är ju något väsensskilt annat än vad det är i otåliga Chelsea. Och när Potter har fått en så dålig start som han fått i klubben så är det givetvis så att det redan börjar snackas om att han kanske kommer att bytas ut. Att han inte var redo.

Drevet från media tar inte hänsyn till att skadelistan består av Pulisic, Sterling, Loftus-Cheek, Broja, Kante, Fofana, James, Mendy och Chilwell.
Graham Potters facit de senaste tio matcherna är 1-1-8. Ett sånt facit är svårt att snacka bort. Visst, det är nya ägare och kanske nya tider. Det kanske finns lite mer tålamod nu. Särskilt när nyförvärvet Joao Felix inte gjorde saken lättare för Chelsea och Graham Potter igår kväll…
 
Extremt fånigt av Nottingham att flyga 39 minuter och dessutom ha E.ON som sponsor…

En märkbart irriterad Graham Potter.


Arsenal ligger i pole position i Premier League och måste göra allt de kan för att hålla den positionen. En spelare de är intresserade av är Mykhaylo Mudryk och igår kom rapporter om ett officiellt bud på ukrainaren….
Vad var det som förändrade Uniteds svit….?

Gareth Bale tar avsked av fotbollen. Vilken jäkla spelare han var!



Grym helg med Manchesterderby på lördagen och...

Söndag 17.30: Tottenham-Arsenal
Det var några år sedan som Arsenal var favorit i ett North London Derby. Men där är vi nu efter Arsenals flygande start och Tottenhams tveksamma dito. Ingenting talar för Tottenham, förutom att det är ett derby och allt kan hända.


Magnus Falk drömmer sig tillbaka till norra London.

Fulham har fått en flygande start på säsongen


- Henrik Örtenvik



Magiska 2-2 och 93:e minuten.
Avgörande tapp i slutet var återkommande i Serie A-fotbollen helgen som var.
Lazio sumpade bort en 2-0 ledning hemma på Olimpico mot Empoli som kvitterade i den tredje tilläggsminuten.
Exakt samma resa gjorde Roma borta mot Milan och snodde med sig en poäng.
Och gissa vad? Monza tog också vara på den tredje övertidsminuten. Kvitterade hemma mot Inter. Pang!
Vinnare i allt det här blev såklart Napoli som tog en ganska komfortabel seger borta mot Sampdoria.


Serie C bjuder på godbitar. Picernos Massiomo D´Angelo sköna fot bidrog till att de tog tre poäng borta mot Foggia och gick om dem i tabellen.




Napoli vann borta mot Sampdoria i Genua och Roma tog en sen poäng på San Siro i Milano mot Milan.
Men ändå skulle de mötas. Av någon anledningen hamnade ultras från de båda lägren på en rastplats utanför Arezzo när de var på väg hem i söndags.
Italiens största väg - A1 - fick stängas av åt ena hållet  i femtio minuter för att skingra massorna som hade gett sig ut på motorvägen för att slåss.
Köerna på vägen hade då hunnit bli 13km långa...

Visst minns ni förre Milan-bossen Adriano Galliani?
Hans Monza tog som bekant emot Inter och kvitterade på tilläggstid. 
Det var hans VM-final...



Vi ramlar ner i kategorierna i Italien och hamnar i Apulien där Noicáttaro tog emot Castellana i Prima categoria.  Nu pratar vi svensk div 4 nivå...
Mål eller inte?



Hoppla!  Vi skriver fyra månader och fem dagar för Hellas Verona.
Så långt var glappet mellan förra segern och den de tog i måndags hemma mot Cremonese.
Laget tog förra omgången en poäng borta mot Torino vilket bröt en svit på tio raka förluster för klubben.
Nu står laget helt plötsligt obesegrade det här året. Förvånad om det står kvar efter helgen då Inter på San Siro står på menyn. Gialloblu har notoriskt svårt i Milano.


Först Sinisa Mihajlovic och nu Gianluca Vialli. Cancern skördar sina offer obarmhärtigt.
"Han var den perfekta anfallaren: Intelligent, stark och teknisk. Om jag skulle säga till en anfallare idag hur han ska agera så hade jag lyft fram Vialli." (Arrigo Sacchi)
Det räcker som hyllning...


Seriefinal!  
Napoli tar emot Juventus hemma på Stadio Armando Diego Maradona fredag kväll 20.00 . Vem hade trott det för ett halvå sedan?
På de sexton senaste matcherna (åtta var) har de här lagen bara tappat tre poäng. Det var Napoli i förr förra omgången mot Inter.
Kan det bli mer seriefinal än så?


Podcast Juventus Club Svezia - Liksom Juventus kör Fredrik Lemon stenhårt med sin podd och här laddar vi upp inför seriefinalen mot Napoli.

  • 25 - Så många år har det gått från Gigi Buffons första match i Coppa Italia till den matchen han spelade i veckan på San Siro mot Inter. Båda gångerna var med Parma (Venezia-Parma 3 September 1997).
  • 5 - Juventus har vunnit fem av sina matcher med 1-0 den här säsongen. Mest av alla lag i topp-5 ligorna. Vi börjar se Allegrimönstret.
  • 12 - Det är antal nollor Juventus hållit så här långt under säsongen. Bara Cagliari säsongen 1966/67 (13) har gjort det bättre från omgång 1-17.
  • 5 - Sent uppvaknande på Fiorentina. Fem stycken är nämligen antal mål laget gjort den här säsongen på tilläggstid. Mest av alla. "Fergie time" har blivit "Fio time."..

- Johan Stistrup




Rivstart i Veckans Viktigaste med senaste skvallret om Shakira och Piques skilsmässa. Vad passar bättre? Lyssna på låten, läs de svenska översättningarna i tråden av Spanskfotboll (twitterkonto: @Spanskfotbolll). Så roligt.
 


Den spanska supercupen med sitt nya upplägg är i full gång. Turneringen spelas i Saudiarabien bara för pengarnas skull. Fyra lag gör upp om titeln och Barcelona och Real Madrid lyckades ta sig final efter att bägge deras matcher gått till straffar.

Real Madrid vann mot Valencia och Barcelona slog ut Real Betis. FInalen mellan giganterna spelas på söndag klockan 20.00.


Joao Felix lämnade till slut Atlético Madrid för Chelsea på lån fram till sommaren. En av vinterfönstrets stora snackisar. Men det kunde ju ha börjat bättre för portugisen i England.
 


Denna lilla brottningsmatch mellan Stefan Savic och Ferran Torres resulterade i två röda kort. Nu kan spelarna bli avstängda mellan 4 till 12 matcher.
 


Barcelona vann toppmötet mot Atlético Madrid med 1-0. Den stora kreatören till målet var Pedri som mer och mer liknar Iniesta. Han hyllas av supportrar, motståndare och av Xavi som även han ser mönstret.
Pedri själv var nöjd efter förklarar framgången så här:

"I'm closer to the area and it's more comfortable to create from there, plus the team has superiority in the middle."

Ta en titt på hans framspelning.
 


Diego Simeone har sagt till Atletico Madrid att han vill lämnar efter säsongen. Detta oavsett hur det går. En era går i graven då det Simeone har gjort med Atlético Madrid sedan han kom 2011 är fantastiskt. Han har tagit klubben till två Champions League-finaler, vunnit Europa League två gånger och La Liga två gånger.


Ska vi titta i backspegeln eller genom framrutan? Bara tanken av vad detta kan komma att bli ger en rysningar.
 


Real Madridspelarna har kommit tillbaka från VM men hur är det med formen? De vitklädda förlorade borta mot Villarreal i helgens La Liga omgång och kritiken låter sig inte vänta. Nu står de inför en final mot Barcelona där seger är det enda som gäller om inte huvuden ska börja rulla.


Spanska supercupfinalen mellan Real Madrid och Barcelona går av stapeln på söndag klockan 20.00.

- Jens Kassnert

 

SvenskaFans.com2023-01-13 10:50:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)