Lagbanner
Veckans viktigaste: All star-match och Zlatan-akrobatik

Veckans viktigaste: All star-match och Zlatan-akrobatik

Lacazettes röst, Mathys Tel, skorpioner i England, ”Allegri out”, Carlo Ancelotti.



Chelseas amerikanske ägare Todd Boehly har väckt uppmärksamhet under veckan med några speciella uttalanden. Han hyllade Chelseas akademi som fått fram spelare som Mo Salah och Kevin De Bruyne… och så lanserade han den väldigt amerikanska idén att det borde finnas en All Star-match i England. Sky Sports gick igång på idén och frågade fansen: vilka spelare skulle platsa i respektive lag?

Veckans räddning hittar vi i Weymouth. Och innan ni googlar (som jag också gjorde) så ligger Weymouth längst ner på sydkusten i England, en bit västerut från Bournemouth. Och Weymouth FC spelar i National League South. Fasen, det ser ut att vara en sjukt mysig stad. Blir sugen!

Sheffield United går som tåget i The Championship och härom dagen fick Paul Heckingbottom priset som månadens manager. Avgörandet mot Swansea var häftigt att se.

Men vad är det för mål egentligen? En Rene Higuita Skorpion som faktiskt gav ett mål!

Stämningen på The Kop är mäktig innan matchen börjar. Men mellan minut 1 och 90 brukar fans påpeka att stämningen inte alls är så märkvärdig. Och faktum är att många engelska lag blit utsjungna av bortaföljen när de spelar ute i Europa. Liverpool låg riktigt illa till mot Ajax, men lyckades vända. Thiago fick dock säga till publiken att börja sjunga mer.

Gareth Southgate har berättat vilken trupp han tar med sig till Nations League-matcherna i september. Några nyheter: bland annat så gör Eric Dier en välförtjänt comeback och så får Brentfords Ivan Toney sin första chans i landslaget.
Erling Haaland. Vilken kille! Och vilket mål, vilken Zlatanakrobatik han uppvisade när han avgjorde mot sitt gamla gäng. Sjukt osportsligt ändå.

HÖG, HÖG klass på denna introduktionsvideo när Diego Costa gör comeback i Premier League.


Fredag 21.00: Nottingham - Fulham
Ganska blek matchhelg och tyvärr några matcher inställda. Men vi får glädja oss åt att det finns två matcher på fredagskvällen som man kan slökolla på innan man somnar i soffan.


Konsekvens av drottningens död och Nations League och VM och allt annat elände är att de flesta lagen kommer att få spela otroligt mycket fotboll innan VM.
Magnus Falk belyser Arsenals schema och de många potentiella fallgropar som väntar.

Sinnessjuk statline ändå.

- Henrik Örtenvik



Veckans stora snackis har ju givetvis kretsat kring VAR och vad som utspelade sig mellan Juventus och Salernitana i söndags. Juventus stod för en heroisk vändning men fick se sitt segermål bli bortdömd för offside. Problemet var att domslutet inte var korrekt då Candreva befann sig längre ned och upphävde Bonuccis offside. Det har varit heta diskussioner huruvida detta var den så kallade mänskliga faktorn som gjorde sig påmind eller om det var tekniken som felade och att VAR-teamet helt enkelt inte fick tillgång till alla vinklar vilket är den officiella förklaringen. Kanske till och med Richard Nixon hade skakat med huvudet åt detta? Knappa två dygn senare för övrigt rapporterades det av Gazzetta dello sport att Serie A ska introduceras med ny teknik som förhoppningsvis ska förhindra att den här typen utav misstag sker i framtiden. Det handlar om ett semi-automatiserat system som ska användas för offside-situationer. Samma teknik och system som kommer användas i VM i Qatar men det ska börja användas i Serie A redan i oktober. Det går snabbt i hockey ibland vilket man inte är van vid alltid när det gäller Serie A. 
Eller snarare "räddningar". Tränaren Simone Inzaghi väckte uppmärksamhet när han valde att peta lagkaptenen Samir Handanovic inför CL-matchen mot Bayern Munchen till förmån för André Onana. Den kamerunske landslagsmålvakten tackade för förtroendet och stod för en fin insats där han förmodligen är den största anledningen till att förlustsiffrorna mot Nagelsmanns maskin hölls någorlunda nere. Men i ligamatchen mot Torino som följde så vaktade Handanovic återigen målet för sitt Inter och triggad av petningen mot Bayern svarade han med fina aktioner mellan stolparna. En stabil insats som veteranen fick kröna med en hållen nolla. Men vägen ledde tillbaka mot bänken för Onana fick återigen förtroendet i senaste CL-matchen mot Viktoria Plzen. Och även han kunde kliva av matchen med en hållen nolla i bagaget. Det är en intressant situation som uppstått i Interlägret där Handanovic för första gången sedan han anlände till klubben för ett decennium sedan har förlorat sin status som den självklara ettan. En minst sagt spännande målvaktsduell i den blåsvarta delen av Milano att hålla ögonen på. 
Och apropå veteraner som varit med länge. Marko Arnautovic ryktades till större klubbar under sommaren men blev kvar i Bologna. Detta är ingenting som österrikaren har legat och surat över. Tvärtom tycks han vara ostoppbar för stunden. I Bolognas segermatch mot Fiorentina stod han för det avgörande målet och fortsätter visa prov på den måltjuvsnäsa som växt fram med åren. Han har ju ofta kallats för fattigmans versionen av vår egna Zlatan Ibrahimovic och nu verkar det som han gör allt för att leva upp till den stämpeln. Arnautovic hade sin bästa individuella säsong i karriären ifjol med fjorton mål och den här säsongen har han inlett med att göra sex av Bolognas sju inledande mål i Serie A vilket resulterar i att han toppar skytteligan för stunden. 33-år ung men aldrig bättre och starkare än nu. 
Roma lyckades till slut komma undan med segern mot Empoli efter en jämn och hård match. Det var tre väldigt viktiga poäng som laget behövde efter en tung period med kännbara förluster mot Udinese och Ludogorets. Roma har resultatmässigt inlett starkt där man parkerar precis bakom tabelltoppen men det har höjts kritiska röster kring kvalitén på de spelmässiga insatser från ett kollektivt perspektiv. Men från ett individuellt perspektiv har vissa spelare briljerat på ett sätt som förtjänar lovord. En av dessa är givetvis den stora affischvärvningen Paulo Dybala som med sitt mål mot Empoli redan nu står på tre mål och två assist. Här är ett klipp på argentinarens extrema miss mot Empoli dock. 

Cremonese stod för en imponerande insats när de bärgade en poäng borta mot Atalanta i helgen. Tränaren Massimiliano Alvini råkade bli lite för ivrig när huvuddomaren skulle bege sig till VAR-rutan vilket ledde till ett gult kort för den gode Alvini. Är det bara jag eller påminner inte Alvini lite grann om den engelska komikern Bob Mortimer till det yttre? Jag får i alla fall kraftiga vibbar av "Mortimer the italian edition" när jag ser Alvini. 
Ja vad ska man säga egentligen? Det är mörka tider vi lever i mina vänner. Milansupportrarna fick åtminstone någonting att glädjas åt genom att se sitt lag besegra detta Dinamo Zagreb och deras usla bortafölje. Egna produkten Tommaso Pobega stod bland annat för ett fint mål under den andra halvleken. Pobega har de senaste säsongerna haft fina lånesejourer i både Spezia och Torino och ser nu redo ut för att slåss om en plats i Piolis startelva. Och det är alltid kul när egenfostrade talanger tar sig fram. 
"Betalar du personen som tar över då?" Detta var på ett ungefär vad Juventusdirektören Maurizio Arrivabene svarade supportern som uppmanade honom att sparka Massimiliano Allegri i klippet nedanför. Trycket på hästälskaren från Livorno har blivit allt mer intensivt där majoriteten av supporterskaran är emot honom. Arrivabene beskriver här om än på ett arrogant sätt den något problematiska situationen som Juventus står under där de har Allegri anställd på ett dyrt kontrakt och samtidigt som de befinner sig i en situation där de behöver sanera ekonomin från det tidigare vanstyret som ägde rum under "Ronaldo-eran". Men trycket på Allegris avgång kommer att gå från intensivt till i princip ohållbart nu efter förlusten mot Benfica. Så med andra ord kanske Arrivabene och gänget blir tvingade till att sätta igång ett crowdfunding projekt. 
Luciano Spalletti och dennes Napoli fortsätter sitt rollspelande som Halfdan Ragnarsson och Den Stora Hednaarmén. För likt vikingakrigare från forna tider slaktar de sig igenom de brittiska öarna. Först Jurgen Klopps Liverpool och nu Glasgow Rangers. Det var extra imponerande på något sätt för att Napoli inte riktigt kom in i sitt vanliga flyt under matchen, Rangers spelade väldigt fysiskt men Napoli slog skottarna i deras egna spel och brottade i princip ned dem ju längre matchen led. Bägge nyförvärven Raspadori och Ndombele fick dessutom hamna i målprotokollet efter två väldigt fina spelmål. 


Istället för en stridsyxa så viftar hövdingen Spalletti med kryckan men effekten tycks bli densamma. 


Jag kände behovet av att länka till Paulo Dybalas mål mot Empoli också och inte bara missen. Här demonstrerar argentinaren sin enorma begåvningsarsenal och framförallt sina känsliga fötter. Han lägger bollen till rätta snabbt för att sedan bara smeka in den på ren känsla. 
Stefano Sensi brukade dominera i Sassuolo och ofta benämnas som den skickligaste spelaren utanför de stora drakarna. Sedan fick han chansen när Inter värvade honom en sommar för tre år sedan. Men sedan följde ett skadehelvete för det lilla spelgeniet från Urbino. Den här säsongen spenderar han i Silvio Berlusconis Monza i jakt på formen och han har haft en fin individuell start på säsongen där han genomgående varit lagets bästa spelare. I senaste matchen mot Lecce klev han dessutom fram och tryckte in en frispark som resulterade i säsongens första poäng för Monza. 
Stefano Sensis frisparksmål mot Lecce må ha varit snyggt men det var inte tillräckligt snyggt för att rädda jobbet åt Giovanni Stroppa som fick känna på stöveln från Berlusconi & Galliani strax efter slutsignalen mot Lecce. Stroppa må ha varit en hjälte ifjol när han grejade en historisk uppflyttning för klubben men detta beslutet kom inte som en chock för någon. Monza har haft en bedrövlig inledning på säsongen med fem raka förluster och dessutom ett ihåligt försvar som läcker mer än någon annans i serien. Den gamla begåvade och charmiga glasliraren Raffaele Palladino tar över tyglarna temporärt medan klubben jagar ny tränare. 

Även om vistelsen på Monzas tränarbänk som sagt lär bli temporär så är det intressant att fundera kring vilka taktiska finurligheter Palladino kan hitta på i jakten på kortsiktig uppryckning. På planen var han dock mer känd för sina tekniska finurligheter. 
Det borde regna rubriker gällande italienska lagens pinsamma prestationer i delar av Europaspelet. Vi minns alla Romas förnedrande förlust mot Bodø/Glimt under fjolåret. Och under torsdagskvällen verkade det som att Sarri och hans Lazio sympatiserade med sin ärkerivals tidigare lidande och ville skämma ut sig på ett liknande sätt. Man åkte på en 5-1 utskåpning mot FC Midtjylland som inte bör anses vara acceptabel någonstans. Inte nog med det så fortsatte Vincenzo Italianos Fiorentina på sin mediokra eller sämre säsongsinledning genom att förlora med klara 3-0 mot BB Istanbul. Turkarnas startelva innehöll för övrigt bekanta Serie A ansikten som Lucas Biglia och Stefano Okaka men åter till klagosången. Italienska lagen har visat upp en arrogant och ignorant attityd gällande europacupspel utanför Champions League under en längre tid men man måste börja visa lite stolthet och värdighet för den här sortens resultattavlor ska man skämmas över. 


Söndag, 20:45: Milan-Napoli. Flera intressanta tillställningar i helgen. Thiago Motta gör debut på Bolognas tränarbänk mot Empoli. Mourinhos vargpojkar från Rom får en extrem svår nöt att knäcka då Gasperinis vargar från Bergamo står för motståndet. Simone Inzaghi och dennes Inter kommer svettas mot Andrea Sottils svårspelade Udinese. Men huvudrätten måste ju anses vara toppmötet mellan Milan och Napoli, de två kanske starkaste och mest välcoachade lagen just nu i Serie A. 

- Martin Eliasson



Inför varje säsong när spelschemat släpps tittar många fans, både i Spanien och internationellt, när El Clásico kommer att spelas. De preliminära spelschemat ändras under säsongens gång och nu har det läckt ut ett provisoriskt datum enligt Mundo Deportivo.
Det första mötet där Real Madrid står som hemmalag kan komma att spelas söndagen den 16 oktober klockan 16:15. Returen i Barcelona den 19 mars klockan 21:00 i omgång 26.


Sevillas seger i ligan mot Espanyol med 3-2 kan ha räddat Lopetegui kvar vid rodret. Detta följdes upp av ett oavgjort resultat borta mot FC Köpenhamn i Champions League.


Mål i massor. Omgång fem i La Liga bjöd på massor med mål. Se dem alla här.




Williot Swedberg gick från Hammarby till Celta Vigo. Men än har det inte blivit en enda spelminut för ”genens gen”. Han tillsammans med två andra talanger (Kevin och Iván Villar) står utanför tränare Eduardo Coudets trupp. Nu ryktas det om att Swedberg kanske kommer lånas ut i januarifönstret. Tråkigt.


Får vi se Koundé tillsammans med Pep Guardiola inom kort?
Real Madrid fortsätter att vinna i Champions League. Det gör att tränare Carlo Ancelotti kan bli den tränare som vunnit flest matcher i turneringen genom tiderna. I och med den senaste segern mot hemma mot Leipzig nådde Ancelotti 100 segrar. Rekordhållaren Alex Ferguson stannade på 102. Det känns mycket sannolikt att det rekordet slås inom en snar framtid.

Dessa guldkorn till tekniska manövrar vi upplever i La Liga. Här är det Osasunas Chimy Avila som trollar lite mot Almería. Chimy har gjort tre mål på fem matcher och är en avgörande faktor att Osasuna huserar på fjärdeplatsen i ligan.
Helgens omgång bjöd en hel drös med nya ansikten i La Liga. Hela nio ligadebutanter presenterades med bekanda efternamn. 
Vad sägs om anfallaren Justin Kluivert som debuterade för Valencia? Son till Patrick Kluivert som de flesta förknippar med Barcelona där han gjorde 90 mål på 182 matcher. Det många glömmer bort är att pappa Kluivert gjorde 10 matcher för Valencia 2005/06. Kan han bli lika bra som far sin?
Bästa starten sedan 1968.
Real Madrid vinner inte bara i Champions League utan även i ligan. Åtta vinster på de åtta inledande matcherna, bägge turneringarna medräknade, är den bästa start marängerna haft på en säsong sedan 1968/69 och den tredje bästa starten någonsin.


Vinicius JR slår rekord även han. Nu jämförs han med de stora och har till och med spelat fler Champions Leaguematcher för Real Madrid än självaste Ronaldo. Ja, den riktiga Ronaldo vill säga.
 


Madridderby är alltid hett. Atlético Madrid tar emot Real Madrid på söndag klockan 21:00.

- Jens Kassnert



Dreimal drei Punkte am Dienstag  - och stolpe ut på onsdag. Andra omgången i Champions Leagues gruppspel.
Tisdagen blev fantastisk för oss som tycker om tysk fotboll. Resultaten i onsdagens matcher blev lite mer svårsmälta.

Bayer Leverkusen ser länge ut att spela 0 - 0 mot Atletico Madrid. Två sena mål av Robert Andrich och Moussa Diaby avgör matchen. Leverkusen slår Atletico. Imponerande! Bayern slår Barcelona efter en trött första halvlek och en intensiv och väldigt effektiv andra. Inte dåligt att hålla nollan mot Barcelona. Robert Lewandowski hade flera lägen för sin ny klubb, lägen som han väl annars sätter i sömnen. Ikväll blev han mållös. "Han har två, tre klara chanser i första halvlek. Jag är förvånad att han inte sätter någon av dem" säger Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic. Eintracht Frankfurt tar en historisk första seger i Champions League när man slår Olympique Marseille borta. Tunga tre poäng.
Borussia Dortmund är nära att faktiskt besegra Manchester City borta. Jude Bellingham ger BVB ledningen. En imponerande defensiv håller sedan nästan hela matchen. City gör två sena mål och vinner. Erling Haaland gjorde så klart mål.
En sur förlust som ändå ger hopp. Inför matchen hade många trott på utklassning.
RB Leipzig gjorde precis som BVB en väldigt bra match och var minst lika bra som Real innan två sena mål förstörde kvällen på Santiago Bernabéu. Inga poäng i Champions League ännu för Emil Forsberg och hans kompisar. På tal om Emil Forsberg förresten, han har spelat från start både i ligan och i Champions League sedan Marco Rose blev tränare. Skönt det. Forsberg blev mer och mer anonym under Domenico Tedescos ledning.
94:e minuten på Weserstadion: Werder Bremen får straff. Kvittering? Nej!
FC Augsburgs målvakt Rafal Gikiewicz chansar åt rätt håll och räddar straffen som Marvin Ducksch skickat åt vänstra stolpen. Augsburg tar med sig tre poäng hem till Bayern och lämnar bottenplaceringarna.

Alla målen från den 6:e omgången i Bundesliga!

Stadion som saknar kortsidor – Estádio Municipal de Braga. EM-arena 2004. Här ska Union Berlin möta Sporting Braga i Europa League. Märklig stadion som både är imponerande med sina två mäktiga långsidesläktare och samtidigt ofärdig med inga läktare alls på kortsidorna.
En fulsnygg arena. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller inte. Det finns ju något romantiskt, något korpenaktigt över att bara ha okonstlat, rätt och slätt ren natur bakom målen.

Derbyvecka hos Schalke 04: Först det lite mindre Ruhrpottderbyt hemma mot VfL Bochum och en vecka senare det stora - die Mutter aller Derbys - borta mot Borussia Dortmund…
Schalke slog Bochum med 3 – 1 hemma inför drygt 62.000 på Veltins Arena. Jordan Larsson spelade från start för S04 när Schalke tog säsongens första ligaseger.


Bråk mellan fansen under och efter matchen mellan Olympiques Marseille och Eintracht Frankfurt. Väldigt hotfull stämning före match. Under matchen slängs det raketer från Marseilleblocket mot Eintrachtfansen. Polisen ställer sig i Frankfurt block. Det hjälper inte mycket. Istället slängs raketer i andra riktningen - ur Eintrachts block mot hemmafansen.  En Eintrachtsupporter fick föras till sjukhus.
Eintracht Frankfurts första seger någonsin i Chamions League överskuggades tyvärr kraftigt av hat och bråk. Så förbannat trist.

Hårda bud för Eintracht Frankfurts fans på plats i Marseille. De fick inte vistas i stadens centrala delar, fick inte bära Eintrachts färger och fick inte heller sjunga några av sina sånger. 10.000 Eintrachfans följde med til Marseille. Polisen var alarmerad efter att det blivit bråk då 1. FC Köln var på besök i Nice för en vecka sedan. Trots alla försiktighetsåtgärder blev det bråk ändå. Kanske låg det i luften. Bortamatch i Marseille är ingen tebjudning för något bortafan.
Karl-Heinz Rummenigge om Bayerns viktigaste värvningar:
”Ribery, Robben, Neuer, Lewandowski. I den ordningen”.
För första gången någonsin är 1. FC Union Berlin tabelletta i Bundesliga. Det är väl inte troligt att Union går och tar hem Bundesliga. Eller? Större under har väl skett och… ja, det hade faktiskt varit riktigt läckert.
Die Wiesntrikots sind da! Det har blivit till tradition att FC Bayern och 1860 München tar fram varsitt matchställ till Oktoberfest eller Wiesn som man säger i Bayerns huvudstad.
Zwickau slår Aue borta i (väst-)sachsiska derbyt i 3. Liga.
Johan Gomez gör matchens enda mål och provocerar Aues fans så mycket han orkar.
Mycket känslor - tre mil skiljer städerna åt.
Wow! Jesper Lindstrøm har just gjort Eintracht Frankfurts första mål någonsin i Champions League! Segermålet!
Doppelschlag Bayern
Barcelona var bäst i första halvlek. Sedan avgjorde Bayern matchen med två snabba mål i början på andra. Målskyttar: Lucas Hernandez och Leroy Sané.
Där ser man! Max Eberl, som lämnade sina uppdrag hos Borussia Mönchengladbach för att han var trött på den moderna, genomkommersialiserade fotbollens villkor. Eberl fick mycket sympatier för att han visade sig mänsklig när han öppet och utan omsvep berättade hur arbetet i en toppklubb i en europeisk toppliga tyngde honom. ”Jag är utmattad och trött” sade Eberl på sin (trodde vi alla) sista presskonferens i januari.
”Jag avslutar nu något som har varit mitt liv. Fotbollen är mitt liv, min glädje. Flera saker runt omkring fotbollen är det inte längre. Jag måste sätta punkt.” meddelade en känslosam Eberl så sent som i januari alltså.

Nu är Eberl plötsligt pigg på det igen. Han kommer att skriva på för RB Leipzig där han återförenas med sin gamle kompis Marco Rose.
Borussiafansen anklagar nu Eberl för att vara oärlig, att han bara fejkat smärta och sorg.
Pikant nog möts klubbarna nu på lördag kväll när RB kommer till Borussia Park.
Förra säsongens pigga nykomling VfL Bochum har inlett den här säsongen katastrofalt. Sex matcher, sex förluster och VfL är supersist i Bundesliga.
Ibland pratar man om ”die Mechanismen des Fußballs”. En sådan är att tränaren får gå om man förlorar för många matcher.
I måndags meddelade VfL att man sparkar Thomas Reis.
Yngst
Mathys Tel. 17 år och har redan hunnit vara med och slå Barcelona i Champions League.
Samt att bli Bayerns yngste Bundesligaspelare och yngste Bundesligamålskytt någonsin.

Klipp från toppmötet i 3. Liga mellan lilla SV Elversberg från Saarland och traditionstyngda TSV 1860 München. Efter 8 omgångar leder Elversberg 3. Liga på 19 poäng. 1860 är tvåa på lika många.


Lördag 15:30 Bundesliga
Borussia Dortmund - FC Schalke 04

Schalke är tillbaka i Bundesliga och därmed das große Ruhrpottderby. DER Schlager im Revier. Die Mutter aller Derbys.
Över 81.000 på ett kokande Westfalenstadion. BVB är så klart storfavorit men ett derby är ett derby.



Intressant artikel inför SC Freiburgs möte borta mot Olympiakos i Europa League.



*** Borussia Dortmund och FC Schalke 04 har mötts 98 gånger i Bundesliga. 36 gånger har BVB vunnit, 30 matcher har slutat oavgjort och 32 gånger har Schalke stått som segrare.

*** Borussia Dortmund har drygt 157.000 medlemmar. Schalke har fler, över 160.000.

*** För att slippa uttala rivalens namn kallar Schalkefansen BVB ofta för "Lüdenscheid-Nord" och BVB-fansen Schalke för "Herne-West".
FC Schalke 04 heter egentligen "Fussball-Club Gelsenkirchen-Schalke 04”. Schalke är en stadsdel i Gelsenkirchen och det var där klubben grundades. Stadsdelen finns fortfarande kvar och ligger i stadens södra delar.
Veltins-Arena ligger i stadsdelen Buer, längre norrut i Gelsenkirchen.

*** Säsongen 1996/97 blev minnesvärd för båda klubbarna. BVB vann Champions League efter seger med 3 – 1 mot Juventus i finalen. I BVB spelade namn som Stefan Klos, Jürgen Kohler, Stefan Reuter, Lars Ricken, Stéphane Chapuisat och Karl-Heinz Riedle.
Schalke vann UEFA-cupen efter två möten och straffsparksavgörande mot Inter. Schalke hade spelare som Jens Lehmann, Yves Eigenrauch, Thomas Linke, Ingo Anderbrügge, Michael Büskens, Radoslav Latal, Olaf Thon och Marc Wilmots.
Tränare var Huub Stevens och kanske minst lika viktig: den ständigt cigarpuffande managern Rudi Assauer.


*** Städerna Dortmund och Gelsenkirchen har en sak gemensamt: båda blev sönderbombade under kriget. I Dortmund var 66% av alla bostäder vara förstörda efter krigsslutet, i Gelsenkirchen 52% av alla bostäder. Just stadsdelen Schalke blev näst intill totalförstörd efter bombangrepp.

- Karl Fagrenius



Kan en fotbollsmatch ha två förlorande lag? skrev PSG-redaktionen efter 3-1-segern mot Maccabi Haifa.

PSG är gruppledare i Champions League men alltmer ifrågasatta. Underläget i onsdags räddades återigen av individuell skicklighet. Christophe Galtier har att arbeta med fram till utslagsrundorna på andra sidan VM.

Verrattis passning till Neymars 3-1-mål var ändå fin. Brassen varnades sedan för sitt firande...


Lens är Frankrikes mest spännande lag för tillfället. Vi har pratat om mittfältet tidigare.

Dags att lyfta fram en annan person som personifierar självförtroende och lugn. Eller vad sägs om Brice Samba och hans nonchalanta nedplockning av Adil Ramis försök från långdistans?
Marseille har en nästan oslagbar säsongsinledning. Man är fantastiska att titta på och det är full fart på läktarna. I Ligue 1.

Vad OM håller på med i Champions League är obegripligt. Igor Tudor ställde mot Eintracht Frankfurt upp med långsammast tänkbara anfall (Payet, Gerson, Sanchez) när det var uppenbart att det var fart som behövdes. Det självklara trippelbytet (Harit, Suarez, Ünder) kom för sent och räckte inte när Marseille föll rättvist, 0-1, mot ett mediokert Frankfurt.

Av tyskarnas besök minns vi mest att det heilades friskt på bortaläktaren... Mörka tider, som sagt.


Veckans twilight zone. Alexandre Lacazette hade skrikit så mycket under förlustmatchen mot Monaco att Lyon-anfallaren lät så här under efter matchen-intervjun.

Senare i veckan kom uppgifter om att han nu tvngas operera stämbanden för att återställa rösten.
Vem är det som äger Lyon egentligen?
John Textor klev in med buller och bång. Olympique Lyonnais fick en ny, amerikansk majoritetägare tidigare i somras. Det trodde vi i alla fall.

Textor sprider positiva meddelanden omkring sig så här i mitten av september. Men som L'Equipe avslöjade i veckan. Han har fortfarande inte fått ihop de utlovade pengarna för ett maktövertagande.

Klockan tickar. 30 september måste allt vara klart. Annars... ja, vad händer då?
Alla är inte blasé av att se stjärnorna flera gånger i veckan på tv. Barnet i mig blev ändå glad av detta när PSG besökte Maccabi Haifa.
Stark kurva för multiägande av fotbollsklubbar.
I år har vi även en sådan klubb i Ligue 1: Troyes är en del av City Group (Manchester City är högst upp i näringskedjan) med lag i jordens alla hörn.

Känns så där?
Lyon - PSG, 20:45 söndag 18 september, Sportexpressen
Lyon har tappat fart efter en fin inledning. Paris har de flesta resultaten med sig, men... 
Söndagen bjuder på match mellan två lag som har en del att bevisa.


Franska truppen – Deschamps tvingas testa nytt


- Mot Maccabi Haifa gjorde Messi, Mbappé och Neymar mål i samma CL-match för första gången.
- Messi har nu gjort mål mot 39 olika CL-motstånd. Rekord för Ronaldos 38.
- Marseille förlorade sin 15 match på de senaste 16 i Champions League.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2022-09-16 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)