Lagbanner
VV: Zlataneffekt i Milano

VV: Zlataneffekt i Milano

Billiga biljetter, VAR-domare avstängd, jultomten, Kroos hörna, Boy Band Song.


Längesedan vi sågs senast! Just nu är det mycket snack om silly season givetvis. Men en sak som oroar både Tottenhamfansen och de engelska fansen inför sommarens EM är det faktum att Harry Kane pajat lårmuskeln. Prognosen är officiellt oklar och José Mourinho har sagt att det inte ser bra ut. Skadan kommenterades av Liverpools gamle fysioterapeut såhär:



Operationen skedde i lördags och idag kommenterade kirurgen Chris Wilson, som tydligen gjort den här operationen 75 gånger och är en ledande expert på ämnet att det nog kan ta ett halvår innan han är tillbaka. Med andra ord, inget EM.

Southampton glädjer Tottenhamfansen genom att sätta 10 pund som pris på matchbiljetterna. Snyggt!

Ralph Hasenhüttl var en man som gick på plankan med hajar som dansade i vattnet nedanför, sugna på österrikiskt kött. Hur gott stressat kött nu kan vara? Men på ett fantastiskt sätt har han lyckats vända på sitt öde och skutta tillbaka till skutan.

I helgen togs en principiellt viktig seger när man vann borta mot Leicester City, det lag som förnedrade dem på St Mary's med hela 0-9. Nu har Southampton 7-1-2 de senaste 10 matcherna och det känns som att de verkligen är på gång.


Skotten Oli McBurnie spelar för Sheffield United, men älskar sitt Swansea. Han var i publiken när det var Walesderby förra helgen. Löjligt nog menade vissa att han borde akta sig hur han agerar i publiken. Tottenhams talangfulle 19-åring Japhet Tanganga fick överraskande göra Premier League-debut mot Liverpool. Tanganga imponerade rejält och ser ut att vara ett framtidsämne i deras backlinje.


Söndag 17.30 Liverpool - Manchester United
Ett av ligans mest klassiska och prestigefulla möten. Manchester United ser ut att ha vaknat sista tiden, men hur kommer Marcus Rashfords eventuella frånvaro påverka?


Reece James förlänger med Chelsea


- Manchester United har vunnit sex raka FA-cupmatcher på hemmaplan - utan att släppa in ett mål
- Det dyra Newcastlenyförvärvet Joelinton bröt äntligen måltorkan i helgen när han nätade mot Rochdale. Säsongens andra mål, det första mot Tottenham kom i augusti.
- Sergio Aguero är nu uppe i 12 hattrick i Premier League, med det gick han om Alan Shearer i historieböckerna som stod på 11.

- Henrik Örtenvik



Zlatan is back!  Självklart har det inte undgått någon i Italien att den store är tillbaka i Serie A.
Tränare Pioli skräddarsyr systemet så att det ska passa en 38-åring och han tack för förtroendet och bli matchens lirare när hans Milan slår Cagliari på Sardinien. 
Haussen kommer fortsätta och laget räknar med att publiktillströmning på San Siro kommer öka med c:a 10.000 under våren - om han och lag presterar. #CagliariMilan




Man skulle tro det är Gothia cup och inte Copp Italia...
Skämmigt dåligt av Udineses försvar. #JuventusUdinese
Fint dock av Higuain och Dybala...



Meret släppte in ett lätt mål förra veckan. Vad sägs om att testa Ospina i stället?
Tankarna hos Gattuso innan match.
Undrar vad det var efter matchen? #LazioNapoli




Den senaste omgången bjöd inte bara på den bästa publikstillströmningen för säsongen utan det bästa på 15 år! 
Rent generellt ligger publiksnittet på drygt 26.000. Kommer det hålla sig så blir det den bästa säsongen någonsin för 20-lags serien - som startade 2003/04.


Inter-Atalanta var kanske den bästa matchen för omgången, men det innehöll också det mest sanckade momentet.
Inters anfallare Lautaro faller i eget straffområde - greppar tag i den fristående Atalantabacken Tolois ben och domaren friar. Man undrar varför...  VAR-domare Irrati blev i alla fall avstängd en match och många menar att det skulle vara ruff på Lautaro Martinez från Toloi innan. Döm själva. #InterAtalanta
Är italienska cupen sömning?
Kanske generellt - men inte i Florens mellan Fiorentina och Atalanta.
Full skitkastning - bland ledarna.
Atalantas tränare Gasperini fick mottaga mycket "Figlio di put..." från publiken på Artemio Franchi och gick så långt att han tyckte att domaren skulle avbrutit matchen för att säga åt pbliken. 
Han fick sin president Percassi med sig i kören som sa "tänk er om det hade hänt i Bergamo - vilket liv det hade blivit" i mening att publiken i Florens är lite "finare".
President Commisso i Fiorentina höll inte med och tuckte Atalanta saknade respekt för publiken i Florens och sa det hände också att Viola fick ta emot glåpord i Bergamo sist de var där - utan att det hände något.
Det enda jag kan utläsa av det här är att det fortfrande är omöjligt för klubbar att hämta hem kritik som delas ut mot dem - oavsett om det gäller gurgel som det här eller rasism. Den tån är såå öm.


Zaniolos knä
En soloraid och en kollision med Juventusbacken De Ligt och vårsäsongen dog för unge Nicoló Zaniolo som gråtandes lyftes bort från Olimpicos gräsmatta. Korsbandet av och omedelbar operation.
Nu är det rehab och satsning för EM - han har hela förbundet bakom sig.
Che Coppia!
"Zlataneffekten"
Milan gjorde tre mål mot SPAL i cupen. 
Hur många minuter spelade Zlatan?
Zero.



Inte direkt förraomgångens stjärnmatchparad men se Zlatan inför 60.000 på San Siro
en söndag lunch är inte dumt. Kanske kommer Ken Sema stjäla showen...
Milan-Udinese
Söndag 19 Jan 12.30


Hösten 2019 - genomgång med redaktionerna om första halvan av säsongen. Fyra fulla delar.

- Johan Stistrup



Det snackas så klart en hel del om Silly season. Var vi landar i slutändan är för tidigt att säga. Cavani ryktas till Atlético Madrid men det som i alla fall är klart är att Guido har skrivit på för Real Betis och En-Nesyri för Sevilla.


Vad säger ni om den här då? Kroos slår en hörna rakt i mål i mötet mellan Real Madrid och Valencia i spanska supercupen.

Quique Setién tar över som tränare i Barcelona. Detta efter att Xavi tackat nej till posten. Valverde får gå men ska samtidigt hyllas för sina titlar. Men visst, Barcelona i dag är inte vad Barcelona var i går. Det vill både supportrar och ledning ändra på.

Här kommer en närmare presentation över Quique Setién, skriven av Barcelonaredaktionens Markus Bring.

Valverde vill vara på god kant med Barcelona och tar inte ut sin lön för resterande tid i sitt kontrakt.


Malagas nya spelartunnel på nya Rosaleda. Vackert.
Kan vara höstens bästa spelare

Här kommer i alla fall en omöjlig passning av Martin Ödegaard. Sjukt snyggt.
Det här målet har precis alla ingredienser.
Joaquín spelar på topp just nu. Kanske vore det på tiden att 38-åringen lägger skorna på hyllan. Det var i alla fall vad många trodde när han lade ut denna fantastiska avskedsvideo.

Real Madrid mot Sevilla, lördag klockan 16.00. Det brukar vara högintensiva matcher när dessa två lag möts. Lördagens match inga undantag.


Silly season är i full gång men hur ser det ut på kontraktsfronten till sommaren? Här är alla spelare i La Liga med utgående kontrakt.

- Jens Kassnert




En kort recap:
Ligan leds av Leipzig, som nu har tappat sitt ankare på mittfältet till Napoli Bakom hugger BVB, med nye strikern Haaland, Borussia Mönchengladbach, som Marco Rose ej förstärkt eller försvagat under flnstret och självklart även Bayern München, som värvat Alexander Nübel från Schalke på bosman, men som först kommer till sommaren. Det är väl vad som har hänt. Snackisen för närvarande är måhända Haalands "likes" på Twitter, då han har gillat ett halvdussin av Trumps tweets, vilket har gjort en del supportrar av vänsterföreningen Borussia Dortmund måttligt irriterade. 


Efter sju matcher är nu David Abraham tillbaka i Eintracht Frankfurt. Det kändes!


Det är en drös duktiga tränare i toppen av Bundesliga. denna fantastiska våren kommer avgöra vem som är människa och vem som är en liten mus. Taktiska drag att vila vissa spelare kan avgöra en hel säsong. 




Det fascinerar mig att det finns en genuin marknad för dessa någonstans i världen. 



Robert Lewandowski är tillbaka från skadan precis i rättan tid. Han som balanserar Bayerns titelhopp på sina kapabla axlar, en skada hos honom under våren skulle vara förödande för München, men toppen för resten av lagen. Inte lika toppen för oss, då han är en genuin fröjd att vese på en plan. Tillbaka nu, precis när ligan börjar. 


Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach. En match i toppen av ligan, två positioner man kanske inte trodde att lagen skulle ha, i alla fall inte Schalke. Men en underbart intressant match ändå som jag alla dagar i veckan kan rekommendera, synnerligen hjärtligt. 


Krönika: Havertz nästa export till England?

- Axel Falk



Mordhot Marseille
25 poäng av 27 möjliga är en fantastisk svit för Marseille. Allt var frid och fröjd. ”Vi har på sex månader skapat stabilitet i en av Europas mest instabila klubbar.”, berömde Villas Boas sig själv. Sedan…

… hade portugisen en presskonferens där han: klagade på att hans assistent marginaliserats i klubben, sa att han kanske lämnar tidigare än tänkt och klagade på problemen med ekonomin/FFP som försvårar värvningar.

Som att sparka på ett getinbo! Resultatet blev ett händelseförlopp där Marseille skakades av en intern kris och president Eyraud fick ta emot mordhot från personer som tydligen tycker sig stå på Villas Boas sida.
Harmonin är borta igen. Hur blir det med spelet?


Inte ett mål utan en match. PSG och Monaco har mötts två gånger de senaste fem dagarna. I onsdags vann PSG 4-1 på bortaplan. I söndags fick vi… säsongens absolut bästa match när Moreno debuterade på Monaco-bänken. Fartfyllt och målrikt (3-3), Tuchel fick nog en del att fundera på inför CL-slutspelet i februari.




"De sitter på bänken och tittar sig i naveln", Christophe Galtier, Lille-tränare.

Galtier tappade det efter förlusten bort mot Dijon. Han fick be om ursäkt till motståndarna för att det hörts från omklädningsrummet när han skrikit att hans spelare just förlorat från ett skräplag.

Långa inkast is back!
Dijon knäckte Lille på den här varianten.
”Är jultomten en skitstövel?” är en referens till en fransk filmkomedi men också rubriken på ett officiellt pressmeddelande från OGC Nice.

Klubben har just blivit bötfälld av ligaföreningen för… att barnen som följde med spelarna i helgen hade tomteluvor. Eftersom spelarna inte hade det var de inte ”identiskt klädda”, som reglerna kräver.

Pressmeddelandet är kort. Egentligen bara ett påstående och två svarsalternativ. ”Tycker du att det:
1. Är gulligt och ger julstämning?
2. Är skandalöst!? OGC Nice förtjänar sitt straff.
(Vid svar 2, sök jobb hos LFP.)

Nantes-Lyon, lördag 18 januari 20:55, franska cupen 16-delsfinal
Cuphelg och vi riktar blickarna på formstarka Nantes som tar emot Lyon – klubben vi aldrig vet var vi har.


LISTA: Spelarna i Ligue 1 med utgående kontrakt


- Kylian Mbappé – 17 mål på kontring sedan ankomsten till PSG september 2017. Sju eller fler mål mer än någon annan i de fem stora ligorna under perioden.
- Kylian Mbappé – 46 mål i Ligue 1 sedan starten av säsongen 2018/19. Tvåorna Neymar och Moussa Dembélé står på… 26.
- Lille jagar Europaplats men är sämst i ligan på bortaplan. Sju förluster, två kryss, en seger.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-01-17 10:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)