Lagbanner
Veckans viktigaste: Drysdale – när domarna ledsnar

Veckans viktigaste: Drysdale – när domarna ledsnar

Upamecano, lönesänkningar, Lukaku vs. Zlatan, Guardiolas förvandling, Piqué.



Mycket av snacket den här veckan har varit om vad det är som går fel i Liverpool, att de är en av de sämsta försvararna av sin mästartitel i Premier League. Jag har lite svårt att förstå all kritik som laget får, med tanke på hur mycket skador det varit i backlinjen. Det är klart som tusan att det påverkar när dominanta mittfältare som Henderson och Fabinho måste gå ner i mitförsvaret och hjälpa till.

Men en intressant aspekt av Liverpools säsong är Thiago Alcantara, en spelare jag trodde skulle göra massiv skillnad. Men spanjorens säsong har inte alls blivit som många hade tänkt sig. Se bara på denna statistik:




Tottenhamlånet Oliver Skipp blir nästan alltid Man of the Match när Norwich spelar. Detta brukar hyllas och lyftas som ett bevis på att han är mogen nog att komma tillbaka till Tottenham. Men jag genomskådade det där för längesedan. Trots detta ser man varje vecka sådan argumentation och pekar på antalet MoTM för Skipp. Detta sa Norwich tränare Daniel Farke i veckan:

"Perhaps he wins the MOTM award every week because the Tottenham fans come on our site and vote for him!"


Pep Guardiolas Manchester City såg ut som ett trött lag i höstas. Diskussionerna gick om det verkligen var värt att förlänga hans kontrakt? Kanske var denna framgångscykel nu slut? Efter 1-1 mot West Bromwich samlade Guadiola och tränarteamet ihop sig och tog sedan ett snack med spelartruppen. Efter detta snack? Sjutton raka segrar! Och i och med segern mot Everton gick Pep Guardiola upp på topp tio-listan vad gäller totalt antal segrar som tränare i Premier League. Han har nu smått otroliga 130 segrar på 176 matcher.

Det är ofta fokus på domarna här, tråkigt nog. Men den här gången är det i alla fall en lite annorlunda vinkel. Domaren Darren Drysdale ledsnade uppenbarligen fullkomligt på Ipswich mittfältare Alan Judge och tryckte pannan mot honom och sa några väl valda ord. För detta tilltag är Drysdale avstängd till helgen. Det är klart att domare inte kan bete sig så, men det är ju bara mänskligt att domarna någon gång säger emot med tanke på all skit de får höra.

Bernardo Silva får massor av lovord av Pep Guardiola.

Gillar sån här banter mellan olika klubblagskonton på Twitter.


MBappé kunde kommit gratis till Arsenal
Efter Kylian MBappés uppvisning mot Barcelona avslöjade Arséne Wenger att han var hemma hos fransmannen för att övertyga honom om att komma till Arsenal. Ord som Arsenal nog gärna hade klarat sig utan... De börjar vara några såna här historier nu.


Lördag 18.30: Merseyside Derby
Liverpool har tre poäng fler än sin stadsrival, dock en match mer spelad. Den här matchen kommer att bli oerhört avgörande för båda klubbarnas jakt på topp fyra.


Hur Liverpool kan se ut efter Klopp


- Marcus Rashford har gjort sju mål ute i Europacupspelet den här säsongen. Inte sedan Bobby Charlton på 60-talet har en Unitedlirare gjort lika många mål.
- Bruno Fernandes har ett smått enormt facit sedan ankomsten till United: 33+19 på 58 matcher (!)

- Henrik Örtenvik




Zlatan Ibrahimovic är alltid en snackis. Vare sig han spelar eller inte.
När han nu också har tackat ja (eller antar att klubben gjort det) att vara med Italiens största TV-evenemang - San Remo-festivalen (Italiens svar på vår Melodifestival  - fast med xtra allt) - så trissas det upp än mer.
Blir inte mindre spektakulärt genom att festivalen äger rum fem dagar och han ska vara med varje dag och INTE träna med sina lagkamrater.
Nu lär det väl vara så att inte ens fem dagar räcker. Även Zlatan behöver en och annan repetion...
Mitt under brinnade säsong med scudetto att jaga. 
Trodde sånt här bara skedde på 50- 60-talet...
Extra krydda blir det väl också att värden för showen - Amadeus - är en hardcore interista...
Ni kan fatta vad det kommer snackas ifall Ibra inte gör minst tre mål mot hemma mot Udinese den helgen som San Remofestivalen avlsutas.




"Faremo schifo insieme"
Inte nog med att Ibra kommer vara med. Även Sinisa Mihajlovic - Bolognas tränare - kommer dyka upp.
Och det ryktas om en duett med Ibra och han varnar (fritt översatt):
"Vi kommer suga"


Powerauran hos Lukaku.... #InterLazio
Riccardo Saponara firar mål mot Milan på sitt speciella sätt...  #SpeziaMilan




Inget klart än men nu startar rättegången mot  LazioClaudio Lotito och deras sätt att hantera restriktionerna och testerna av coronan i höstas.
Ni minns kanske att ena testet visade positivt (UEFA sanktionerade labben) och andra visade negativt (ej godkända men mer sofistikerade labb).
Spannet vad de kan dömas för (förutom att de kan frias helt såklart) är uteslutning ur serien till böter.
Blir intressant och följa då matcherna de gäller i Serie A är de mot Torino och Juventus. De båda kan då kanske få varsin w.o.-seger i stället för 2-3 respektive 1-1. Något båda skulle bli hjärtligt tacksamma över.


Hallå? Vakna?   #PortoJuventus
The Ponytails födelsedag.  Robert Baggio fyllde 54 år häromdagen.
Vi gräver tjugo år bak i tiden...

 



Ni som har koll vet att att Antonio Conte och Andrea Agnelli hade en beef i cupmatchen mellan Juventus och Inter förra veckan.
Ni som har ännu bättre koll på Italien vet att det delas ut guldtapirer till personer som kanske inte gjort sitt bästa för att hålla upp sitt rykte.
Att Conte och Agnelli skulle undvika det efter förra veckan var omöjligt. 
Presidenten i Juventus tog den med ro medan Inters tränare visade sig på sin ...ehm...normala sida? 



Det tog inte många dagar innan den här målningen var uppe utanför San Siro. Klassisk redan när momentet inträffade.


Då bar det dags för ett kärt återseende på söndag mellan Lukaku och Ibrahimovic.
För första gången på tio har båda Milano-lagen riktigt bra chans att ta hem scudetton.
Milan-Inter Söndag 22/2 15.00


Podden Poddario #79 tar sig ann Derby della Madonnina, Conte vs Agnelli och mycket annat.

- Johan Stistrup


Det brukar ofta gå bra för de spanska lagen i Europaspelet. TIll och med så att det blir full pott vissa omgångar. Så är inte fallet denna vecka. I Champions League åkte både Sevilla och Barcelona på pumpen.
Sevilla mötte Hååland… eh förlåt, Borussia Dortmund på hemmaplan men där visade det sig att en viss norrman blev övermäktig. Matchen slutade 3-2 till norrm… tyskarna och Sevilla sitter i en knepig sits.
PSG med Mbappe i spetsen körde över Barcelona med 4-1 och katalanerna står inför en oerhört svår sits.

I Europa började det på samma sätt. Manchester United knockade Real Sociedad med 4-0 men till slut räddade Villarreal och Granada lite av Spaniens heder. Bägge lagen vann med 2-0 över Salzburg respektive Napoli. Lite komiskt i det ändå.


Athletic Club bortaslog Cadiz med 4-0 och samtliga av dessa mål är mycket fina. Ett litet extra plus för Berenguers lilla chip.




Valencias Guedes ser inte att ge järnet på träning direkt. Vad händer där?
Alexander Isak är den yngsta spelaren att göra mål i fem raka omgångar sedan Ronaldo gjorde det i Barcelona 1997. I helgen var det dags igen och han har nu gjort sex mål på fem matcher.




Atletico Madrid har börjat tappa poäng i ligan. Från att ha varit helt ofelbara radas nu missar upp på rad. Håller de bara nerverna i styr kommer de bli en La Ligavinst för Los Colchoneros.
Luis Suarez är i sitt livs form och leder skytteligan med sina 16 mål. Han passar på att hylla tränaren Diego Simeone i en intervju med ESPN.

"Each coach obviously has their own way of being, their own football philosophy. He is a coach who gives players a lot of confidence, he makes you give more than you thought you could," he said. "When it comes to preparing for matches, he corrects a lot of things. Even for me, at my age, he still corrects me and I accept it without any problem at all, because he's the coach for a reason.


Det här är den absolut största anledningen till Granadas framgångar.
Denna bild sammanfattar precis allt med PSG-Barcelonamatchen.


 
Och stämningen var inte på topp direkt i Barcelona efter PSG-segern. Under matchen hör man Piqué och Griezmann skrika till varandra och det är inga vackra ord direkt.
Athletic Club tar emot Villarreal på söndag klockan 21:00.


Real Betis Rubén Castro har det inte lätt. Här är 10 galna krav på honom för att han ska få gifta sig

- Jens Kassnert



RB Leipzigs back Dayot Upamecano går till FC Bayern för 42, 5 miljoner €.
Fenomenet Erling Haaland gör två mål för Borussia Dortmund borta mot Sevilla. Nederlagstippade BVB med ett bra utgångsläge inför returen!
Leipzig föll med 0 - 2 mot Liverpool på hemmapl... förlåt i Budapest.
 

Kryss, kryss, kryss, kryss, kryss... oavgjord lördag i Bundesliga.
Adi Hütters svar på frågan om hans Eintracht Frankfurt är ett topplag...
 

André Silva. Bäst i Europa.
 
LEIPZIG 0 – 2 LIVERPOOL


Mainz 05 chockar Leverkusen med två mål på övertid och snor med sig en poäng från Bay Arena.
Tränarspråk... vem förstår vad Nürnbergs tränare Robert Klauß försöker säga? Här är hans analys efter 1 - 2 hemma mot St. Pauli... 
 
Sami Khedira gör sin 100:de Bundesligamatch mot sitt gamla VfB Stuttgart... och spelar fram till Herthas kvittering.

Målsprutan Gerd Müller har just avslutat sin tid i FC Bayern och ska till USA och spela fotboll. Kanske därför det blir svårt mot Arminia Bielefeld?
 

FREDAG 20:30 VSPORT FOTBOLL
Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg
Hemmalaget vill klara sig kvar, Wolfsburg vill spela Champions League.
—————————————————
LÖRDAG 15:30 VSPORT FOTBOLL
Eintracht Frankfurt - Bayern München
Omgångens match! Eintracht är i stormform. Vi får se hur långt det räcker mot FC Bayern.
Målskytten André Silva har ont i ryggen. Kan han spela?

LÖRDAG 18:30 VSPORT FOTBOLL
Schalke 04 - Borussia Dortmund
Det här kan faktiskt bli det sista derbyt S04-BVB på ett tag… Känns sorgligt.
—————————————————
SÖNDAG 13:30 VSPORT FOTBOLL
FC Augsburg - Bayer Leverkusen
Inte mindre än tre matcher idag. Först ut Augsburg mot Bayer Leverkusen som jagar en CL-plats.

SÖNDAG 15:30 VSPORT FOTBOLL
Hertha BSC - RB Leipzig
Die alte Dame är rejält indragen i bottenstriden. Kan Leipzig närma sig Bayern i tabelltoppen?

SÖNDAG 18:00 VSPORT FOTBOLL
1899 Hoffenheim - Werder Bremen
Det lag som vinner den här matchen slipper bottenstriden. Ett tag åtminstone.
—————————————————
MÅNDAG 20:30 VSPORT FOTBOLL
Greuther Fürth - Holstein Kiel
Tabellfyran mot tabelltrean.


Bochum åter vinnare på hemmaplan

Erling Haaland har gjort 22 av sina 28 Bundesligamål i andra halvlek. 11 av dem sista kvarten.

Den 21:a omgången gav oss 7 oavgjorda matcher. Säsongsrekord.

0 – 0 mellan Union Berlin och Schalke innebär Unions första match hemma utan att göra mål.
För Schalke var det  första gången man höll nollan på bortaplan.

FC Bayern har 61 gjorda mål efter 21 omgångar. Nytt klubbrekord.

Mainz fick 2 – 2 borta mot Leverkusen. Första gången den här säsongen som die Nullfünfer hämtar upp ett tvåmålsunderläge.

- Karl Fagrenius



"Galactiques" - rubrik L'Equipe onsdag 17 mars.

Ingen upptäckte Kylian Mbappé i tisdags. Många var det ändå som väntade på att han äntligen skulle avgöra en klubbmatch när det gäller som mest – där har det funnits kritik tidigare och nu saknades Neymar.

De senaste två veckorna har PSG-anfallaren, för första gången den här säsongen, sett 100 ut, fysiskt. Småskavankerna var borta. Då fungerar allt, defensivt som offensivt. Han var förstås inte ensam. Verratti var ett monster. Pochettino har gjort Kurzawa och Paredes till lysande alternativ i startelvan.

Ändå. Det slog gnistor om allt Mbappé gjorde mot Barcelona. Sex skott, tre mål och 80 procent vunna dueller. Vad kommer härnäst?
Bordeaux har inte förlorat hemma mot Marseille på snart 44 år. En unik siffra.
Det hindrar inte söndagens 0-0-möte från att vara en riktigt tråkig skräpmatch. Det tyckte till och med OM-anfallaren Benedetto som gav upp, bad om – och fick – rött kort för den här lite okontrollerade tacklingen (?) på Koscielny.
"Det bäst betalda kommer att drabbas hårdast.", Jean-Michel Aulas president och ägare i Lyon.
I veckan har franska ligaföreningen träffat regereringen för att akut ekonomisk hjälp, förslag på att slippa betala tillbaka tidigare lån och mycket annat.

Klubbarna väntar dock inte ut svaren. Hos Olympique Lyonnais till exempel, som väntas gå back över 100 miljoner euro den här säsongen, har Aulas nu lagt ett förslag som sänker lönen med 25 procent för de bäst betalda i spelartruppen. För att inte de som just flyttats upp från akademin ska drabbas blir dock minimilönen i a-truppen högst "rimliga" 50 000 euro i månaden.


Förre ytterbacksstjärnan, tidigare U21-förbundskaptenen och Bordeaux-tränaren Willy Sagnol "tar sig an en ny utmaning".
Varför är det intressant? Jo, för Georgien är Sveriges första motståndare när VM-kvalet sparkas igång på på Friends Arena den 25 mars.
 


Räcker så?
Efter 15 raka matcher utan seger så sparkade Nantes gamle förbundskaptenen Raymond Domenech som bara fick en och en halv månad på sig att vända på skutan. Perfekte krishanteraren Antoine Kombouaré klev in och fixade en efterlängtad (understatement) trepoängare mot Angers i helgen. Nu vänder det?
PSG - Monaco, söndag 20 februari 21:00, Viaplay
Paris kommer från en överkörning i Barcelona. Monaco går som ett expresståg och har vunnit alla matcher utom en (kryss) under 2021. Slår det inte gnistor om den här söndagsmatchen är Ligue 1 illa ute.


Marseille vinnare för första gången på 50 dagar


- PSG blev i veckan första franska lag att besegra Barcelona på Camp Nou i Champions League.
- PSG har nu gjort mål i 20 raka bortamatcher i Champions League.
- 38 procent hemmasegrar hittills. Det är den längsta siffran någonsin i Ligue 1.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2021-02-19 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)