Lagbanner
Veckans viktigaste: Gary Lineker hade fel

Veckans viktigaste: Gary Lineker hade fel

Ray Clemence, respektera Messi, N'Golo Kanté, Lotitos flygplan, sämst sedan 1931.



Förutom landslagsfotboll har allt fler spelare, tränare och legendarer fått kommenterat ämnet demens som konsekvens av fotbollsspelande.Kan det faktum att fotbollsspelare nickar en fotboll miljoner gånger under sin karriär påverka deras framtida hälsa? Geoff Hurst har i alla fall erbjudit sin hjärna till forskningen, när väl den dagen kommer.

Norrmannen Martin Samuelsson stod för ett riktigt fint mål i veckan.

Kanske inte en Burnleysupporter ändå, då? :/



Pep Guardiola förlängde på torsdagen sitt kontrakt med Manchester City. Kanske för att han vet att Leo Messi kommer snart?

Jack Grealish har äntligen fått göra debut för Three Lions. Som denna grabb vuxit på drygt ett år!

Banter när det är som bäst!

En av de största målvakterna någonsin har lämnat jordelivet.

EFL inför fem byten. När hakar Premier League på?


Lördag 18.30: Tottenham - Manchester City
Efter två meningslösa veckor av landslagsfotboll är det äntligen dags för Premier League igen. Helgen bjuder på många fina matcher, men på lördagskvällen bjuds vi på ett väldigt intressant möte.


Hur löser Liverpool sin mittbackskris?


- Manchester City har 12 poäng på de inledande sju omgångarna. Så dåligt har aldrig ett Pep Guardiola-lett lag börjat säsongen.
- Manchester City har gjort 10 ligamål under samma period. Det är lagets sämsta facit på tio år och 17 mål sämre än vid samma tidpunkt förra säsongen.

- Henrik Örtenvik




"Jag såg planet, det är vi som har betalat för det. DE köper saker men de betalar inte våra löner"
Lazios assistkung Luis Alberto lackade till när han  såg att president Claudio Lotito lagt en ansenlig summa på ett nytt plan för klubben.
Anledningen var att klubben under lockdown drog ner spelarnas löner eftersom det inte var några matcher.

Klubbens ledning tog inte lätt på uttalandet och det snackas om att han ska straffas för det med att inte få vara med i helgens  match mot Crotone - trost att klubben dras med covid-19 fall och behöver honom. Tror nog Lotito får svälja stoltheten här för det är ju inte direkt så att Lazio tar poäng som förra året.

Roberto Mancini har verkligen fått fason på Gli Azzurri Trots en trupp med splittrade klubbadresser och inte heller så stora klubbar i Italien har 
han fått en bra sammanhållning i laget  Laget är nu uppe i 22 raka matcher utan förlust och EM i sommar plus finalspel i Nations League står för dörren.
Kan en första titel på 14-15 år bärgas hem?


Då är det väl på sin plats att vi lyfter fram lite av Gli Azzurris spel:
Albaniens landslagsmålvakt Etrit Berisha följde med SPAL ner till Serie B.  Kanske därför...?

"Varför skulle vi ta in Juric? Hella Verona kom ju på samma poäng som oss"
Rocco Commisso i Radio Viola angående att Iachini var kvar.


Giuseppe Raffaelle - tränare  Catania - var lite missnöjd med en brytning motståndarna Vibonese gjorde och tog sonika saken i egna händer ...eller fötter:



Schysst brytning ändå men rött kort och fyra matchers avstängning var den tydligen värd.


Ciro Immobile har varit "sjuk" i Covis-19 nu i snart tre veckor. Häromdagen blev det äntligen ett positivt besked - det var negativt.
La Gazzetta dello Sports humorist kunde såklart inte undanhålla sig att kommentera det:
Då är vi här igen. Årsdagen för Gigi Buffons Serie A-debut. 
19 November var det 25 år sedan han höll nollan mot MIlan.




Kanske inte än men Italiens tredje största pastatilverkare är under lupp då det sägs att det använt durumvete från Frankrike och inte bara från Apulien vilket de utger sig för att göra.
Problemet kanske är så stort om det inte var så att de är registrerade att använda uteslutande pasta från en viss region för att få ett certifikat - likt olivolja t.ex.
De Cecco har ju ett gott renommé i hela Europa och ses som högre kvalitet än t.ex. Barilla...


Napoli - Milan Söndag 22 November 20.45


Vi fortsätter på temat landslaget. En diger genomgång av U21 och Gli Azzurri gjord av Konrad Grönlund.


- Johan Stistrup



Efter landslagshelgen finns det inte så myck…… Glöm det snacket. Har vi fortfarande inte pratat för lite om Spaniens totala överkörning av Tyskland? Fantastisk match på alla vis. Har ni inte sett den, se den nu.

Jag skrev tidigare att det spanska landslaget behövde hitta ny energi och framförallt målen igen. Och som de kom. Det är på hemmaplan det händer. På de senaste nio hemmamatcherna har Spanien vunnit nio och gjort 33 mål, 1 insläppt.


Highlights och mål från när Spanien blev klara för Nations Leagues slutspel 2021.




Spanien spelade oavgjort mot Schweiz innan de vann mot Tyskland. Men visst skulle de vunnit även den matchen. I alla fall med tanke på att Spanien fick två straffar och Sergio Ramos brände bägge. 

Efter 27 raka straffmål missade Ramos inte bara en straff utan två i rad dessutom.


Barcelonafans attackerade Griezmann på väg ut från träningsanläggningen och skrek att han ska respektera Messi.
La Liga minskar lönetaket markant jämfört med förra året på grund av Covid-19. Totalt 600 miljoner Euro mindre och de är de största klubbarna som minskar mest.




“Fotboll är ett enkelt spel. 22 män jagar en boll i 90 minuter och i slutet vinner tyskarna” – Gary Lineker.

Spanien:



Ferran Torres med sitt hattrick mot Tyskland.  Även Koke dominerade på mittfältet i sin nya roll.
Nämn en mer ikonisk trio:
Det magiska med cupen. De mindre lagen vill alltid möta de bästa klubbarna.
Så kan man också se det när mycket annat inte går åt rätt håll för sin klubb. Niklas Hermansson hittar nya infallsvinklar till Valencia.
Javier Mascherano meddelade i veckan att han slutar med fotbollen.




Atlético Madrid mot Barcelona på lördag kväll klockan 21:00. Kommer Atléti hålla i sin förlustfria svit?


Om Messi lämnar Barcelona lämna även sponsorerna.

- Jens Kassnert



Måste väl säga någonting om det förbannade landslagsuppehållet. Tyskland gjorde sin sämsta match sedan 1931 och förlorade rättvist mot Spanien med 6-0. Det kunde ha varit mer. Det borde ha varit mycket mer. Tyskland kommer snart stå utan en förbundskapten, för även om man säger att man tror på Löw, kan jag inte tänka mig annat än att man planerar att kasta honom all världens väg efter de senaste två årens upplevelser på planen.


FC Magdeburg är på väg att falla. Oklart hur detta gick till, men efter att ha nått en höjd i Zweite för ett par år sedan gör man som många andra hårt satsande lag och faller rakt genom seriesystemet. Den enda skillnaden är att Magdeburg inte satsade särskilt hårt när man gick upp till Zweite. Men man förlorade några viktiga spelare och det gjorde det mesta. Frågan är om någon kan rädda klubben nu?


Att man fortsätter är ett under. 
Utan de sjaskiga tomma tifon som DFB skapat på läktarna kändes det tyska landslaget hopplöst och lealöst. Kanske gör de någonting ändå? Eller kanske är det en korrelation och ingen kausalitet, som så mycket annat.


Okej
Frågan nu är ju vem som är Löws efterträdare. Finns det någon som är bra nog att ta över? Jag kan tänka att Tuchel står högt upp, då PSG lär vilja skifta snart igen. Annars vore Jürgen Klinsmann kul. Skojar, såklart. Christoph Daum! Nej, då kommer Uli Hoeness få flipp. Jos Luhukay? Aha, jag skulle vara seriös. Mirko Slomka och Armin Veh i en mästarduo. Vägvinnande. Kanske bättre än vad som är just nu, om jag ska vara ärlig.

En bild säger tusen ord. Plus de ord som faktiskt beskriver bilden. Tusensju.
Moukouko fyller 16 idag (fredag) och förävntas sätta ett helt oslagbart rekord på lördag. 
När Werder Bremen vann sin senaste titel i Bundesliga var Borussia Dortmunds nya stjärnskott Youssoufa Moukouko inte ens född än.


Hertha Berlin - Borussia Dortmund. Alla vill se rekordförsöket.


Fiasko mot Spanien

- Axel Falk



Gruppseger i Nations League för herrlandslaget. Spektakulär gruppseger för U21-landslaget i EM-kvalet. Veckans snackis är ändå, utan konkurrens, det enorma stök som blåst upp kring damlandslaget.

Många spelare (nästan uteslutande från Lyon) har länge varit öppet kritiska till förbundskapten Corinne Diacres arbetsmetoder. När kapten Amandine Henry ställdes utanför truppen tidigare i höstas blåste det upp ordentligt.

I veckan, bara dagar inför årets sista trupputtagning, talade Henry ut i tv. Hon bjöd på en öppen, explicit och hård sågning av Diacre – och krävde att få sätta sig ner och tala ut ansikte mot ansikte.

Diacre backade inte för utmaningen. Under torsdagen presenterades truppen. Amandine Henry är med igen.


I Les Bleus är han ohotad. Men visst bör han hyllas då och då även om vi tar honom för given? Kapten Hugo Lloris kan också göra tv-räddningar.
Ett decimerat franskt U21-landslag behövde ytterligare ett mål för att vinna sin kvalgrupp till U21-EM. I 92:a minuten tog Matteo Guendouzi fram reservtanken, kontrade och serverade så här till avgörandet mot nya ärkerivalen Schweiz.
Om vi bortser från Olivier Giroud, som alltid är en vinnare när det är dags för landslagsuppehåll, så drog Adrien Rabiot och Marcus Thuram vinstlotter den här gången. Den comebackande Juventus-spelaren måste ha spelat sig till en EM-plats.
Thuram har stor chans att bli en joker. Det var ett tag sedan vi såg en så pigg debutant i offensiven.

Svårast med nattsömnen bör Kingsley Coman och Anthony Martial ha. De förstnämnde kommer inte upp i sin Bayern-nivå och Martial brände fyra fina lägen när han fick chansen mot Portugal.
Sverige får ursäkta men veckans viktigaste för Les Bleus spelades mot Portugal. Två av Europas just nu bästa landslag gjorde upp i en högkvalitativ tillställning där ovana målskytten N’Golo Kanté fick hoppa in matchens enda mål.

Mot Sverige var Chelsea-mittfältaren avstängd. Det märktes – en N’Golo Kanté i form till EM är ett måste.
Monaco – PSG, 21:00 fredag 20 november, V Sport Fotboll / Viaplay
Om det finns kraft kvar i benen bör fredagen kunna bjuda på en trevlig stilstudie mellan två olika fotbollsfilosofier: Tuchels possession-fotboll mot Kovacs snabba kontringar.


Frankrike ordnade gruppsegern i Lissabon


- 31 355 minuter – så mycket tid har U21-spelare fått i Ligue 1 hittills. Bundesliga är ”näst bäst” med mindre än hälften: 13 742.
- Olivier Giroud i landslaget är nio mål på 14 matcher sedan inledningen av säsongen 2019/20. Motsvarande siffra i Chelsea är 11/31.
- Franska damlandslaget har vunnit 77 procent (30 av 39) av sina matcher med förbundskapten Corinne Diacre. Bäst i historien.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-11-20 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)