Lagbanner
VV: Den sämsta regeln ever

VV: Den sämsta regeln ever

Pappersnäsdukar, Son Heung-Min, karnevalstid, taktik, terrorns närhet.



Manchester City riskerar att åka dit ordentligt inför nästa säsong. Jag skriver "riskerar" eftersom det kommer att komma överklaganden och det förvånar mig inte ett dugg ifall Uefa backar helt och hållet. Men det ser alltså här och nu ut som att klubben kommer att missa Champions League de två närmaste säsongerna. Under veckan har Pep Guardiola sagt att "om de inte sparkar mig så blir jag kvar" vilket borde döda ryktet om att han skulle lämna efter den här säsongen. Om det blir så att klubben inte får spela Champions League nästa säsong så blev årets Premier League ännu mer intressant. Nu kanske femteplatsen också ger Champions League, vilket Rio Ferdinand blev glad över.

Det här är inte från förra veckan, men ramlade över det här på Twitter. Oerhört fyndigt gjort av Harry Arter som grundlurade Nathan Chalobah som därmed missade ett ypperligt läge att göra mål.

Son Heung-Min blev utvisad för att ha nuddat Anthony Rudiger i revbenen. Harry Maguire sparkar Michy Batchuayi i pungen och klarar sig. Senare avgör Maguire matchen med sitt 2-0 mål. Varför har vi VAR om det ändå är så olika bedömningar för liknande saker?

Ipswich hyllade en av de största managers som England har haft. Men hur många vet att Ipswich en gång vann Uefa-cupen med Bobby Robson vid rodret?



Ingen spektakulär bild i sig. Men titta på klockan. 54 sekunder spelade. Ändå spelade Son Heung-Min hela matchen. Avgjorde i slutsekunderna och stod efter matchen och höll sig i armen. Han klagade dock inte på att han hade ont utan på att han spelade en väldigt dålig match. Han var inte nöjd.

Efteråt kom det fram att han gjort illa armen och blir borta antaligen resten av säsongen. Vilken lirare! Som ett bonusklipp kan vi ta med när José Mourinho under Sons intervju pikar honom för hans missar...

Prins William, stor Villa-supporter, får frågan om vilken som är hans favoritspelare i Aston Villa. Han lyfter Tyrone Mings som ofta hjälper till med välgörenhet och verkar ha ett väldigt stort hjärta.

José Mourinho är en mästare på att bygga upp en vi mot världen-känsla. Med Harry Kane och Son-Heung Min borta är det ett tacksamt läge att skydda sina spelare, sig själv och samtidigt skicka pikar mot Daniel Levy.


Lördag 13.30: Chelsea-Tottenham
När José Mourinho tog över Tottenham hade han tolv poäng att ta in. När dessa lag möttes på Tottenhams hemmaarena så hade Tottenham ätit ikapp försprånget och hade chansen att gå om. Då vek Tottenham ner sig och tappade sedan återigen på Chelsea. Nu är försprånget uppätet. Chans att återigen ta ikapp... andra gången gillt? Eller återigen gelépsyken?

Denna tweet postade Chelsea tidigt under säsongen:


Ethan Ampadu hoppas på en framtid i Chelsea


- Bukayo Saka har nu fem assist för Arsenal i Europa League. Med detta är han den första engelsman som lyckas assistera så många mål under ett och samma tävlingsår.
- Diogo Jota satte ett hattrick hemma mot Espanyol. Och har därmed back-to-back hattricks i Europa League. Senast det hände var när Klaas-Jan Huntelaar var på målhumör för Schalke 04 för åtta år sen.

- Henrik Örtenvik



Vad händer i Milan?
Ralf Rangnick sägs ha skrivit ett "förtidskontrakt" med Milan - enligt VD:n Ivan Gazidis.
Inte ens riktigt klart med vilken roll hans skulle ha i klubben men det ryktas om att Piolis dagar är räknade tidigare än väntat.
Sportcheferna Boban och Maldini är av en annan uppfattning och säger rent ut att han inte är "Milanmaterial"...

Konflikten är inför öppen ridå och ägarna Elliott Management verkar inte riktigt tagit ställning en soppan.
Tydligheten i hierarkin är långt ifrån satt och frågan är om de egentligen kan sammarbeta.
Inte den bästa stämningen i lagets jakt på EL-platsen. Kalla in Ibra för att sätta ordningen där också?


Fiorentina piskade Sampdoria borta med hela 5-1. Kan synas överlägset men hemmalaget hade inte marginalerna på sin sida plus att 
Dragowski hos gästerna idioträddar...



I den 59:e minuten strossar Zapata ut och Mario Pasalic kommer in. 19 sekunder senare sätter han iskallt 2-1 och tillika segermålet bakom Lopez i Roma...



Serie B matchen mellan Venezia och Virtus Entella hade allt. Straffar, kort, sena mål och ...missade såna...
Händelsen en minuten och femton sekunder in i klippet kunde varit förödande för gästerna...


Karnevalstider i Veneto och traditionsenligt så klär i Butei (Hellas Verona-fansen) upp sig i en bortaomgång...



Ciro Immobile fyller 30 år!?
 

Tio år den 20 feb sedan den här klassikern gjorde världen.
man skulle kunna tro det var någon extremt viktig match i Champions League när det var ett sketet 0-0 möte på San Siro mot Sampdoria...
#Mourinho 



Dåtid och framtid i Juventus...
I en ganska ensidig match mot Brescia blev inte de största jublen när Dybala och Cuadrado gjorde de två målen utan när Giorgio Chiellini äntrade planen i den 78:e minuten. Det var i slutet på augusti han skadade sig på träningen och har m.a.o varit borta från matchspel i närmare sex månader.
Benvenuto!


Inga monstermatcher den här veckan men vi har ett möte med två av säsongens stora överraskningar så här långt.
Hellas Verona mot Cagliari söndag 15.00
Det lustiga är att de har samma poäng men Hellas har inte förlorat en match det här året och Cagliari har inte vunnit någon. 
Kommer trender brytas?


Svenskar i Italien - Peter Johansson följer upp hur det går för svenskarna i Serie A och B - omgång för omgång.


- Johan Stistrup



Regeln att lag får värva trots att transfersfönstret är stängt är ju bara hur dumt som helst. Barcelonas Dembéle har skadat sig och klubben får dispans och kan köpa in en ny spelare inom Spanien.

Lotten hamnade på bottenlaget Leganes och deras målgörare Martin Braithwaite. Leganes kommer nog att åka ut och utan sin bästa spelare blir det ännu svårare. Klubben kan ju inte ta in någon ersättare.

Det vill de i och för sig få till och har överklagat regeln genom att kräva att de också bör få dispens.

Braithwaite stod sedan för den kanske sämsta presentationen ever på Camp Nou.
Atlético Madrid gjorde 1-0 på Liverpool genom Saúl i den fjärde minuten. Det räckte till seger i den första åttondelen i Champions League. Simeones lag backade hem och spelade defensivt resterande del av matchen.

Tråkigt? Ja. Taktiskt rätt? Ja. Returen känns ändå öppen.


Getafes tränare José Bordalás är på allas läppar. Detta efter att klubben just nu är Europas hetaste underdog. Ligger trea i La Liga och dominerade mot Ajax i Europa League.

Fortsätter det så här ser framtiden ljus ut, både i klubben och för José Bordalás. Hatten av.


Den före detta Hammarbyspelaren Joseph Aidoo mötte i veckan i Real Madrid. Innan matchen var slut hade han både tacklat Zidane och sparkat honom på käften. 
Men egentligen handlade nog mest om dålig bollkontroll.
Från matchen matchen mellan Getafe och Ajax. Kan vi inte få bort filmningarna nu? Snälla.
Guti anklagas för att ha varit ute på krogen med spelare. Hans position som tränare för Almería ifrågasätts. 

Detta slår han tillbaka och säger att om någon hittar bild på att det har hänt ska han avgå som tränare på stört.


Barcelonas president Josep Maria Bartomeu borde få kicken. Det spanska mediet Cadena Ser har släppt handlinga som pekar ut presidenten för att ha betalat en smutskastningskampanj mot Gerard Pique and Lionel Messi, Pep Guardiola. Allt för att rädda sitt eget skinn och hamna i bättre dager.

Stämmer detta är det ju bara att ta ditt pick och pack och dra, Josep Maria Bartomeu.


Real Sociedad mot Valencia, lördag klockan 18.30.


Sista ordet är inte sagt i Barcelonas senaste transferaffär.

Här en krönika från Daniel Jakobsson.


- Jens Kassnert



En så kallad perfekt vecka. Borussia Dortmund vann mot PSG efter två mål av sensationelle Erling Haaland. RB Leipzig lät inte ens Spurs komma nära målburen på sin egna arena, emedan Europa League-lagen var perfekta. Leverkusen slog Porto säkert, Wolfsburg klippte till Malmö efter en straff i baken och besegrade även Malmöiterna på läktaren (vilket är bra jobbat, med tanke på Wölfe Clubs normala ljudnivå). Eintracht Frankfurt hämnades Adi Hütters förra lag Austria Salzburg med 4-1 hemma mot Red Bull Salzburg. Japanen Daichi Kamada med ett hattrick. 

Bundesliga, med omnejd, är just nu kanske världens mest intressanta liga. Talangfabriker, fantastiska fans, en toppstrid som alla väntat på, suktat efter och längtat efter. Europas bästa arenor, ett fungerande VAR och intressanta projekt i egentligen samtliga toppklubbar runtom i de tre största ligorna i landet. exemplet på att ihärdighet lönar sig. Äntligen. 

Det är svårt att inte välja Erling Haalands vänsterkanon mot PSG. 
Ett par saker att tala om här, som egentligen förtjänar sin egen artikel. 

Eintracht Frankfurts Ultras hade förberett ett tifo av världsklass. Man hade gått genom alla steg för att få det godkänt av klubb, stat, land, rike och polis/brandkår. Man skulle använda sig av enkla tomtebloss för att skapa en illusion. Tämligen intressant, hade det varit för de flesta lags fans. För Eintrachts del hade detta såklart blivit sanslöst. Men då kliver UEFA in. Man har fått godkänt från brandkår, polis och staten Hessen. Men då kliver Uefa in och anser det vara mot reglerna. Fuck you, Uefa. Hoppas ert högkvarter rasar ihop och era pengar på banken drabbas av en häftig inflation. 

Under matchen mot RB Salzburg skanderades det "Nazis Raus!" från Frankfurts supportrar. Inte helt oväntat hos den vänstervridna klubben, men detta var än mer aktuellt eftersom Hanau (där ett högerextremt dåd där 9 personer mördades ägde rum) ligger blott några mil öster om Frankfurt am Main. En stad där klubben har flera fanklubbar och många lojala fans. Extra känsligt för fansen, som garanterat hade bekanta som blev rejält omtäcknade av terrorns närhet. 
Hansi Flick finns tydligen på flera toppklubbars lista över potentiella ersättare för sina nuvarande tränare. Bayern har ännu inte valt om man vill behålla honom, hans förträffliga resultat till trots. Visserligen är det alltid en risk att ge en interrim ett fast jobb, men Flicks fotboll har varit blixtar och dunder magiska under för Bayern. Man måste väl ändå knyta till sig honom? Fantastisk audition. 

Lite kul ändå
Angående Eintrachts tifo
1994 spelade Adolf Hütter för Austria Salzburg och kvitterade en slutspelsmatch i UEFA-Cupen mot Luis Figos Sporting Lissabon. Idag slår hans lag, som en episk hämnd, den nya varianten av Austria. Som inte alls är Austria. Utan ett dryckeskonglomerat. 

Werder Bremen - Borussia Dortmund, Lördag 15:30

Ett desperat Bremen mot ett hungrigt, men ännu labilt BVB. Kan bli intressant. Bremen spelar för kontraktet, medan Dortmund spelar för sitt liv i en orimligt tuff titelstrid. 

- Två japaner har någonsin gjort hattrick i Europa League. Minamino för RB Salzburg. Daichi Kamada mot RB Salzburg. 
- Daichi Kamada har 6 mål på 7 matcher i Europa League. 0 på 17 matcher i Bundesliga. 
- Erling Haaland har längdhoppsrekordet för femåringar i världen. Han hoppade fler än än femåring långt. 

- Axel Falk



Thomas Tuchel spelade högt och fick sitt egna privata helvete. Om man byter säsongens väl fungerande 4-4-2 till 3-4-3 för Dortmund borta, och förlorar, blir man kvar i PSG då?

Interna strider (Leonardo, Tuchel, Neymar…) inför öppen ridå. Barcelonas sportchef/president Lionel Messi passar på att återigen berätta att Neymar drömmer om Katalonien. Det gungar i huvudstaden och det här går väl inte att vända? Tisdagens insatser från Neymar, Mbappé & co var pinsamma.

Men så behövs det "bara" 1-0 i returen och PSG spelar kvartsfinal i Champions League. Dags att testa Hummels.
“Vad hände med Gaël Kakuta”, ser ut att vara ett vanligt Google-sök. Efter hypen har han nu hamnat i Amiens = radioskugga. Hans formtoppar har lika lång brinntid som ett tomtebloss, men så kom en i årets hittills mest spektakulära match för Paris – och det var inte mot Dortmund.

Amiens ledde med 3-0, innan gästerna dunkade in fyra. Cavani missade öppet mål för femman och så fixade Guirassy 4-4 mot självaste PSG. Kakutas fullträff var nog matchens höjdpunkt?!
Dålig stämning!? Nîmes Olympique har en risig relation till sin ultrasgrupp Gladiators som anklagar president Assaf för att överreagera och vägra dialog.

Klubbens svar? En 22-årig supporter placerades i polisarrest innan han släpptes och nu väntar på sitt framträdande i domstol till hösten. Brottet: han anklagas för att ha kastat in ett paket pappersnäsdukar bakom målet.


“Om det vore upp till mig skulle jag stanna i Lyon för evigt”, Rudi Garcia, OL-tränare, verkar lycklig trots att nästan ingen Lyon-supporter ville ha honom och minst lika få vill att han stannar nu.


Nästa säsong, då jävlar! Känns årets Ligue 1 lite avslagen? Kanske är det för att alla (gamla och nya ägare) mest positionerar sig för säsongen 2020/21. Det är då det ska hända. Då drar det franska tv-avtalet i höjden och ökar med 60 procent.

Det går redan att ta på stressen. I veckan hintade Lyons president Aulas om att han kanske ska stämma BeIN Sports för hur de hanterar försäljningen av rättigheterna utomlands – uselt om man ska tro herr Aulas.


I sju långa år har man väntat. Frankrikes mest formstarka lag heter Marseille och nu är Champions League nära.

OM har elva poäng ner till trean och det krävs en mindre katastrof för att det inte ska bli CL-spel på Stade Vélodrome till hösten. Villas-Boas förtjänar allt beröm han får.
PSG – Bordeaux, 21:00 söndagen den 23 februari, Viasat Sport Premium
Fokus på annat eller gruvlig revansch för CL-debaclet? Internt är PSG i gungning. Mot oberäkneliga Bordeaux ska man väl inte ha några problem, om man inte mönstrar b-elvan som mot Amiens?


La Semaine: #25 Marseille stormar mot CL – PSG ställer till det för sig


- Mot Amiens släppte PSG in tre mål i första halvlek mot ett lag på nedflyttningsplats för första gången sedan 1972.
- Marseille har 14 raka ligamatcher utan förlust (elva segrar – tre kryss).
- Risk för nedflyttning före jul. Med nye tränaren Moreno är Monaco helt plötsligt tre poäng från kval till CL.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-02-21 09:45:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)