Lagbanner
Veckans viktigaste: Får tränare bete sig hur som helst?

Veckans viktigaste: Får tränare bete sig hur som helst?

Zlatan vevar, Martin Terrier, tungt för Schalke, strejk i La Liga, Steven Gerrard.



Mycket efter helgens toppmöte mellan Liverpool och Manchester City kom att handla om Jurgen Klopp och hans utskällning av assisterande domaren, som sedemera gav tysken ett rött kort.



Otroligt nog så gick David Moyes ut och försvarade Klopp. Så frågan är: får tränare bete sig hur som helst, även om domaren har fel?



Ett satans otyg att hålla på och omringa och skälla på domaren. Det är en spelares jobb: kaptenen i laget.

Efter mycket snack den här veckan och officiellt förnekande från Aston Villa, så fick tillslut Steven Gerrard gå från Villa.


Lördag 18.30: Chelsea - Man United
Efter en överlägsen seger mot Tottenham, kan United återigen visa att de är på rätt väg?


Vem svek vem - artikel skrivet några timmar innan Gerrard får sparken.

Den kanske mest udda statistiken ever i veckans viktigaste.

- Henrik Örtenvik



Zio Silvio... igen!
Ja, presidenten i Monza har ju andra hobbies vid sidan om presidentskapet och hans parti Forza Italia var med i koallisionen som vann det italienska valet för en månad sen.
De tar som Sverige tid på sig att fixa sin regering och den nu 86-årige Silvio Berlusconi har hamnat i blåsväder då en ljudupptagning läckt ut där han berättar att han tagit emot födelsedagspresent i form av 20 flaskor vodka av Valdimir Putin för snart en månad sen. Han sa också att han har kontakt med den ryske ledaren och sa också att den ukrainske presidenten Zelenskyj trappat upp attackerna i Donbass för att fortsätta kriget i stället för att avsluta det.
Allt det här när regeringen också är i en fas där utrikesministerposten i Italien ska tillsättas och just den psoten skulle någon för Forza Italia få.
Kan tyckas att det är två olika saker - partiet och Berlusconi - men så är det inte i Italien. Berlusconi ÄR Forza Italia. 
Italy goes full Italy...


Giorgos Kyriakopoulos drog på för alla grekiska gudar och att den inte träffade någon av dem i stället för nätmaskorna får man fråga oraklet i Delfi om hur det kunde ske.



Nu hjälpte det förga utan Atalanta plockade hem alla poängen hemma i Bergamo.


Ni som har twitter har säkert följt när Zlatan Ibrahimovic sitter och terroriserar sina medspelare under matchen mellan Milan och Juventus.
Varför inte kolla hela videon för att få ett perspektiv av Zlatan agerande under hela matchen.




Vanja Milinkovic-Savic kanske inte har övertygat som förstekeeper i Toriono men den här räddningen kan ingen ta ifrån honom:



Den förre Interspelaren Lothar Matteus donerade i veckan Diego Maradonas tröja som han hade den första halvleken i VM-finalen 1986 till det argentinska folket.
"Diego är gud i Argentina, därför var det speciellt att överlämna tröjan. Synd att han inte med oss idag men han kommer alltid finnas i våra hjärtan" kommenterade tysken vid överlämnandet.

Lothar tog alltså inget betalt för en tröja som skulle kunna vara värd miljoner. Tänk bara tröja som han gjorde mål med "Guds Hand".
Steve Hodge fick £7 miljoner.
En annan sak i det hela. Är det första gången byte av tröjor sker i halvtid? Trodde det var en ganska modernt påhitt.


"Varje match ska vara ett party!"
Catanias australiske president Ross Pelligra håller inte igen.
16.000 personer skulle vilken provinsklubb som helst vara nöjd med i Serie A - det snittet ståtar Catania med - i Serie D!
Vi snackar alltså om en liga utanför proffsfotbollen. 
Och det är inte bara hemma på Stadio Massimino som det sprakar - även bortaresorna är fullbokade. De tusen platser som småklubbarna runt om på Sicilien kan erbjuda tar slut på ett nafs.
Ska bli intressant och följa hur länge de kommer orka för just nu flyter allt på utan motstånd. Sju matcher spelade och sju segrar är investerat och 17-3 i målskillnad.
Låt partyt fortsätta!




Radja Nainggolan har visserligen lämnat den italienska fotbollen men stöket har han kvar berättade vi om sist.
Nu är han avstängd i sin klubb för att han satt och rökte - på bänken.


Och nej, han var inte med i truppen och skulle inte spela. 
Känns som om han skulle kunna komma undan med sånt här på Sardinien utan något större ståhej...


Gunnar Nordahl skulle fyllt 101 år


Roma-Napoli  - Söndag 23 oktober 20.45
Solens derby är alltså på ingång i helgen.

- Johan Stistrup



Jag hade tänkt att hela denna skulle handla om Ballon D’or och Benzema egentligen, men då går ju spanska fotbollförbundspresidenten ut och hotar med strejk. En ny lag är på gång att formas som kommer förbjuda den nya Superligan att få starta. Det gillar såklart inte Javier Tebas som hotar med strejk i La Liga nästkommande helg om inte regeringen ändrar sig innan den 27 oktober och drar tillbaka lagförslaget. Suck.


Atlético Madrid tog en tung bortaseger på San Mames mot Athletic Club med 1-0. Målskytt Griezmann som hittat målet igen sedan han kommit tillbaka till Simeones lag. Det är ju här han hör hemma vilket fansen håller med om.
Karim Benzema öppnar målskyttet i säsongens första El Clásico, vem annars? Real Madrid vinner med 3-1 och har vunnit fem av de senaste sex mötena mot Barcelona i ligan.


Bernabeustadion byggs om som ni kanske vet. När El Clásico spelades hade man gjort rent från bygget. Dagen efter såg det ut så här igen.
Jag ställde frågan frågan redan förra veckan efter Barcelonas förlust i Europa om Xavi är rätt man på tränarposten. Efter förlusten mot ärkerivalen börjar Xavi själv tvivla? Man kan tolka hans citat som man vill men han har inte fel i sak. Tränare kommer och går, oavsett hur stor ikon man är i en klubb.
Ja, här måste Karim Benzema in. Han vann, inte helt överraskande, guldbollen. Därmed uppfyllde han den sista av de tre barndomsdrömmarna han hade. Självklart var mamma med på scenen efter mottagandet av priset. Prisutdelare – Zinedine Zidane. Vad passade bättre?
Den sevillianska konstnären som kallar sig för Kato Art välkomnar Valencia som var en av spelplatserna i VM 1982. 40 år sedan, kan ni förstå?
Är det här som kallas en bra värvning? Ja, det kan man ju säga om Lewandowski med men det var något mer givet.
Inte bara herrar som ska hyllas. Alexa Putellas försvarar sin Ballon D’or. Det är stort!
Ytterligare en prisgrej och en hyllning till Barcelonas ungdomsverksamhet. Gavi tog priset för bästa unga spelare, precis som Pedri gjorde tidigare. De två kan bli något stort men det vet alla vid det här laget.
Villarreals vice president José Manuel Llaneza förlorade kampen mot leukemin. Sedan 1994 har Llaneza han haft en nyckelroll i klubben som ledare, administerande direktör, sportchef och vice president. Stor sorg i Villarreal.
Toppmöte mellan Real Betis och Atlético Madrid på söndag klockan 16:15. Fotbollshjärnorna Pellegrini ställs mot Simeone i en på förhand underbar batalj.


Krönika om kungen i Madrid, Karim Benzema.


På måndag lottas första rundan av Copa del Rey. Matcherna kommer att spelas 12-13 november.

- Jens Kassnert



Union Berlin fortsätter att toppa Bundesliga vecka efter vecka. Union har vunnit sju matcher i rad utan att släppa in ett enda mål. Inga baklängesmål mot Wolfsburg, Frankfurt, Stuttgart och Dortmund i ligan. Inget lag i Bundesliga släpper in så få mål (6) som Union. Inga mål insläppta mot Malmö i dubbelmötet i Europa League. 2 – 0 mot Heidenheim i DFB-Pokal i onsdags.
Hur långt ska det här räcka? Ska Union Berlin gå och ta hem Bundesligatiteln? Nja på den frågan än så länge. Däremot kan det mycket väl vara 1. FC Union Berlin som leder Bundesliga när vi gör vinteruppehåll.
 
Paderborns målvakt Leopold Zingerle räddar Leonardo Bittencourts straff och sedan slår Richmin Tachie in Paderborns 5:e straff. Paderborn är vidare till åttondelsfinal.
Rekordmånga mål i senaste omgången av Bundesliga.
BVB:s målvakt Gregor Kobel halkar hjälplöst och serverar Janik Haberer 1 – 0 efter bara 8 minuter. Haberer blir sedan tvåmålsskytt, 1. FC Union vinner matchen och är fortfarande tabelletta.  
Paderborn och Sandhausen tappade båda två varsin 2 – 0-ledning men klarade sig vidare efter straffar i onsdags.
Matchen gick ju inge bra men stödet var fantastiskt. Över 5.000 HSV-fans på plats i Leipzig i tisdags kväll.
Marcus Thuram tar sig in i Darmstadts straffområde. Jannik Müller drar i tröjan och fäller Thuram. Domaren blåser inte straff. I DFB-Pokal finns inte VAR.
Domare Robert Schröder bad efter matchen Gladbachspelarna om ursäkt för sitt (avgörande?) misstag.
”Schalke spelar sämre än senaste de åkte ur”
Klubbikonen Olaf Thon om Schalke. Det går väldigt tungt just nu. 10 insläppta mål i de senaste 3 förlusterna i ligan. Stryk 1 – 5 mot Hoffenheim i cupen i tisdags.
Eric Choupo Moting är plötsligt FC Bayerns hetaste spelare. Lysande i Bundesliga när FCB slår Freiburg med 5 – 0. Lysande igen när Bayern slår Augsburg med 5 – 1 i DFB-Pokal.
1. FC Unions vackra tifo i hemmamatchen mot Malmö.
”Spänn fast er allihop - Union spelar i Europa!”
Union övervintrar i europeiska cupspelet. Europa League eller ”bara” Europa Conference League återstår att se.
Jag älskar 1. FC Kölns arena. Vacker, tät, brant, stämningsfull och alltid fullsatt.

Vackert tifo i gult och svart från VfB Stuttgarts fans inför matchen mot Bochum. Staden Stuttgarts flagga. 

Botten, Arminia!
Bielefeld ligger sist i 2. Liga och i onsdags kväll blev man helt förnedrat av VfB Stuttgart i cupen. 0 – 6 på Mercedes Benz Arena.

SC Freiburg var på väg ut ur DFB-Pokal när Matthias Ginter nickade in kvitteringen i 93:e minuten. Sedan spelade Ginter fram Michael Gregoritsch till Freiburgs segermål i 119:e minuten. I somras återvände Mathias Ginther från Mönchengladbach till SC Freiburg. Redan som 11-åring kom Ginter till SC Freiburg och spelade sedan där tills han var 20.
Fyra raka förluster i Bundesliga och i tisdags kväll förnedrat av Hoffenheim i DFB-Pokal.
Nej, det här höll inte längre. Schalke 04 sparkar tränare Frank Kramer.
Anonyma(?) svenskar bäst på plan
Eric Smith blev målskytt och var bäst på plan när hans St. Pauli slog storebror HSV im Stadtderby.
Inför derbyt ändrade Paulis tränare Timo Schultz dragit ner Smith ett snäpp i plane och gjort om honom till en tredje mittback som har sin utgångsposition bakom mittbackskollegorna.
”Den positionen är som klippt och skuren för Eric med sin passäkerhet och förmåga att läsa spelet” sade Schultz efter matchen. Mattias Svanberg gav Wolfsburg ledningen i cupmatchen mot Braunschweig och blev vald till Spieler des Spiels.
Svanbergs Wolfsburg vidare till åttondelsfinal. Skön bortaseger i detta derby inför 22.000 på Eintracht-Stadion. 
 
För att fira att det var 50 år sedan Olympiastadion i München invigdes spelade FC Bayern i det här speciella matchstället mot Augsburg i onsdags.
Bayern München hade Olympiastadion som hemmaarena mellan 1972 och 2005.
Jag vet inte riktigt vad den här tröjan ska symbolisera. Vad är budskapet? Färgern... varför orange? Men, det är ett fjärdeställ och många kommer köpa. 
fredag 18.30 2. Bundesliga
FC HANSA ROSTOCK – 1. FC KAISERSLAUTERN
Höstkväll, två fantastiska klubbar, strålkastarljus, ett utsålt Ostseestadion, ett knökfullt Gästeblock. Ljuvlig fredagkväll.

lördag 15:30 Bundesliga
TSG HOFFENHEIM – BAYERN MÜNCHEN
Tabellfyran Hoffenheim tar emot FC Bayern som är i storform och vräker in mål. Kör Bayern över Hoffenheim också?

söndag 15:30 Bundesliga
VFL BOCHUM – 1. FC UNION BERLIN
Tabelljumbon mot tabellettan. Det kan inte alls slut på bara ett sätt. Så skulle bara en tråkmåns uttrycka det. VfL Bochum på ett utsålt Ruhrstadion kommer inte ge sig frivilligt.


Bayern München avancerar i tyska cupen


*** Inför 1. FSV Mainz 05 – 1. FC Köln
I 8av 10 Bundesligamatcher har Köln hamnat i underläge 0 – 1. Det är fler gånger än något annat lag.
Köln har ändå lyckats ta poäng i 6 matcher där man hamnat i underläge.

*** Inför SC Freiburg – Werder Bremen
Bremen har inte förlorat någon av de senaste 6 Bundesligamatcherna mot Freiburg.

*** Inför Borussia Dortmund – VfB Stuttgart
Om Anthony Modeste gör mål här kommer han upp i 86 fullträffar i Bundesliga. Det skulle vara lika många som Franck Ribery, som hittills är den fransman som gjort flest Bundesligamål.

*** Inför Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt
Marcus Thuram har gjort mål i 3 ligamatcher i rad. Thuram har redan gjort 7 mål så här långt. Förra säsongen gjorde han bara 3 mål totalt.
Frankfurts mittfältare Daichi Kamara har gjort 6 mål så här långt. Med det är han ligans målfarligaste mittfältare.

*** Inför Hertha BSC – Schalke 04
Hertha har spelat 5 raka ligamatcher utan seger. Schalke har förlorat sina 4 senaste ligamatcher.

- Karl Fagrenius



PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi har haft bättre veckor.
Ett halvdussin honom närstående personer ingår nu i polisutredningar som rör de mest skilda, och i bland absurda, historierna.

Polisen utreder flera korruptionsaffärer som utgått från Parc des Princes. En före detta DGSI-anställd (franska Säpo) skulle utnyttja sina kontakter för att lösa problem med ultrasgrupperna. Politisk lobbying i olika former "på gränsen till det legala" för Qatar och så det mest mediatiserade, som inte verkar vara ett skämt trots allt: PSG uppges ha betalat ett företag för att sätta ihop en "trollarmé" på sociala medier mot media, kritiker och även spelare som Kylian Mbappé.

Allt kommer närmare och närmare PSG:s ledare.
"Affärerna har ingen koppling till Al-Khelaifi", berättar presidentens advokater.
Vi får se hur länge det håller.


Ja, PSG vann Le Classique med 1-0 söndags. Utan Pau Lopéz i Marseille-målet kunde det ha varit större siffror än så.
Verratti, Vitinha, Mbappé och så Neymar. Det spelas bra fotboll i Paris också.
”Allt som hänt under dagen tilltalade mig... utom resultatet."
Nye Lyon-tränaren Laurent Blanc var märkligt nöjd efter att ha förlorat på bortaplan mot Rennes.


Martin Terrier sänker sin gamla klubb
Rennes verkar ha som väl fungerande idé att sno det bästa från Lyon. Spelare, sportslig ledning och tränare har alla lämnat OL för Bretagneklubben.

I helgen sänkte Martin Terrier sin tidigare klubb genom två mål och som betydde att comebackande Laurent Blanc fick inleda med en förlust på OL-bänken.
Guy Roux fyllde 84 år i veckan
Tränaren ledde Auxerre under 44 säsonger i över 1 500 matcher.
Lille har verkligen inte gått som tåget under hösten.
Därför är många som glömmer att klubbens kanadensiske anfallare Jonathan David faktiskt leder skytteligan i Ligue 1, tillsammans med Neymar men före Mbappé.
Marseille-Lens, 21:00 lördag 22 oktober, Sportexpressen
Två klassiska lag som försöker hänga med i PSG:s tempo i toppen av tabellen. Har OM skakat av sig förlusten i Le Classique?


- Lyon har nu förlorat fyra raka bortamatcher i Ligue 1.
- Karim Benzemas Ballon d'Or innebär att Frankrike nu har fem guldbollenvinnare. Fler än något annat land.
- Lionel Messi har redan prickat stolpe och ribba 14 gånger den här säsongen.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2022-10-21 12:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)