Lagbanner
VV: ”Oeoeoeoeee... Isak!”

VV: ”Oeoeoeoeee... Isak!”

Sala-hyllningar, rasism, Hertha Berlin, Kenneth Lövgren, motståndartröjor.



Vi börjar med att hedra vår förre skribent Kenneth Lövgren som hastigt gått bort i veckan, endast 61 år gammal. Han hade planerat att åka över och se hans älskade Shrewsbury Town på Anfield efter veckans skräll när de vände 0-2 till 2-2 hemma mot Liverpool.

Fansen har ombetts att ta med så många svenska flaggor som möjligt för att hedra Kenneth. Vila i frid, Kenneth. Du ser säkert matchen på parkett från himlen.

Själva matchen då? Tyvärr har Jürgen Klopp sagt att han inte kommer att vara på tränarbänken och många reserver kommer att spelas. Trots en fantastisk ledning i tabellen gnäller han konstant över antal matcher de spelat. 

Bristol City-spelarna försvarade målet med allt de hade när Reading besegrades i veckan. Lagets tredje raka ligamatch utan insläppt mål och fjärde av fem som de håller nollan. 


The Magic of The Cup var det ja. Många räknade nog kallt med att Leicester City skulle ta sig till ligacupfinalen och på allvar kunna utmana Manchester City. Men Aston Villa ville annorlunda. I slutet av stopptiden hände det här: Fansen stormade planen efter matchen. Den gamla storklubben har inte haft såna här kvällar på många, många år. Aston Villa tog sig som sagt till finalen. James Maddison var mindre nöjd med domarens beslut här.



En bild som talar för sig själv. Mo Salah klättrar i målhierarkin.

Billy Kees öde berörde mig starkt när han för snart två år sedan gick ut och berättade om sin ångest och hans problem med depressioner. Nu meddelade klubben i veckan att Kee, som nu också slåss med bulemi, lägger av med fotbollen och fokuserar på att ta hand om sig själv istället.

Efter 6,5 år i Tottenham och där han senaste året betett sig som om han helst vore någon annanstans så fick äntligen Christian Eriksen sin flytt. Nästa klubb blev Inter, precis som det ryktats om länge.


Många bra matcher i helgen! Manchester United möter Wolverhampton, Tottenham tar emot Manchester City och Leicester tar sig an Chelsea. Dessutom möter Liverpool Southampton. Det vill säga femman mot sjuan, sexan mot tvåan, trean mot fyran och ettan mot åttan. Riktigt intressant helg!


Minst en titel blir det


- Manchester City nådde tredje raka ligacupfinalen, trots förlusten i derbyt i veckan. Endast Liverpool (1981-1984) och Nottingham Forest (1978-1982) har nått fler på rad.
- Liverpool har vunnit mot alla lag i Premier League den här säsongen. Första gången som klubben lyckas med detta.

- Henrik Örtenvik

***



Josip Ilicic, min damer och herrar...



Pau Lopez och Chris Smallings försvarsarbete är inte klockrent i derbyt...
#RomaLazio



Sampdoria har inte en av sina bästa tider men stödet är det inget fel på hemma i Genua...
Finalmente! Hela Italien jublar...
Det här med att stå i värsta motståndarens tröjor innan match...
Romaiconen Daniele De Rossi lämnade Argentina för att ställa sig i Cura Sud och följa sitt älskade Roma i derbyt... Förstår att ni inte känner igen honom.  Han tog sig tid att förvandlas...

Laziali tog självklart tillfälle i akt och pikade...
En ung Napolissupporter säger sitt om Juventus och deras spel för att vinna scudetton efter förlusten borta mot Napoli...
"Vet hur man försvarar sig för att vinna en scudetto, och det här laget är skit!"
Visst det blev det något galet här...Visst har Inter förväxlat Eriksen och Eriksson
Hursom. IFK Göteborgs f.d. mittfältare är klar för ännu en sejour i Serie A - och ännu en i en kuststad. Den här gången i Genua och i Grifoni i stället för Cagliari..
Bentornato Sebastian!
Kobe Bryants bortgång sörjdes av många - och mycket.
Milanisti sörjde det än mer. Varför?
Jo, för han VAR milanista...
Milan mot Hellas Verona Söndag 15.00
Ska Ibrahimovic trampa på med sitt Milan till ännu en seger eller ska säsongens kanse största överraskning kunna köra käppar i hjulen? 
Gol dell´ex är nästan en förutsättning då Pazzini och Borini finns i Hellas och Rebic i Milan.


Albin Ekdal intervjuas av Konrad Grönlund.

  • 7 - Atalantas 7-0 vinst mot Torino är den största i deras historia.
  • 7 - Torinos förlust med 7-0 är lagets största hemmaförlust i historien.
  • 8 - Donnarumma är den som hållit nollan flest gånger i Serie A den här säsongen
- Johan Stistrup



Transferfönstret stänger idag och La Liga-klubbarna verkar vara aktiva in i det sista. Många spelare brukar också ansluta till de lite mindre La Liga-lagen under deadline day på fri transfer eller lån. De senaste dagarna har många klubbar värvat relativt profilstarkt. Några exempel är Hatem Ben Arfa (till Real Valladolid), Fédor Smolov (till Celta Vigo), Alessandro Florenzi (till Valencia), Paco Alcácer (till Villarreal) och Suso (till Sevilla).

En del klubbar kan också komma att göra sig av med lite ”dödkött” under januarifönstrets sista dag. Vi har redan noterat att Carles Pérez lämnar Barcelona för Roma. En spelare som gått under radarn, från att ha varit riktigt hajpad tidigare, är Esteban Granero som lämnar La Liga och Espanyol för Segunda B-laget Marbella. Håll ögonen öppna under dagen/kvällen, det lär smälla till lite här och var i Spanien.


Förväntningarna var stora inför säsongen men Luuk de Jong har inte riktigt levererat så som Sevilla-supportrarna hoppats på. I de två senaste La Liga-matcherna har han emellertid gjort två mål – varav det senaste, mot Granada, var riktigt snyggt.
Sånt här måste bara bort och har ingenting med fotboll att göra.
Willian José är på väg bort från Real Sociedad men La Real-supportrarna kan känna sig lugna. Alexander Isak har den senaste tiden verkligen betalat för förtroendet. På de tre senaste matcherna har Isak dunkat in fyra bollar. Den gångna veckan har nog varit den bästa på väldigt länge för svensken. Mot Mallorca, i ligan, öppnade han målskyttet i 3-0-segern mot Mallorca och i veckan stod han för dubbla mål mot Osasuna i Copa del Rey. På en vecka har han, och givetvis hans lagkamrater också, alltså skickat Sociedad vidare till kvartsfinal i cupen och krympt avståndet upp till CL-platserna. Bara två poäng upp till Getafe som efter helgens resultat gick om Atlético de Madrid.
Återigen har dystra fotbollsrubriker nått ut, detta efter Athletic Clubs besök på RCDE Stadium mot Espanyol. Athletics anfallare Iñaki Williams utsattes för rasistiska påhopp. La Ligas president, Javier Tebas, sa direkt efteråt att ligan tar detta på yttersta allvar och att man ska vidta åtgärder. Detta gör också Espanyol som i dagarna identifierat tolv personer, varav nio är klubbmedlemmar, från videoupptagningar som är inblandade i de rasistiska påhoppen. Dessa tolv kommer att stängas av på livstid. I cupmötet med Segunda-klubben Tenerife visade motståndarsupportrarna sitt stöd för Williams och mot rasism.
Många har berörts av Kobe Bryants bortgång. En av dessa är Antoine Griezmann som hedrade Bryant med en Lakers-tröja inför Barcelonas möte med Leganés i Copa del Rey.
Krisande Espanyol har haft stora problem att täcka hålet som Borja Iglesias lämnade när han skrev på för Real Betis. I början av januari skrev emellertid Raúl de Tomás på för klubben och lämnade Benfica efter blott ett halvår. Den tidigare Rayo-målspottaren har hittat tillbaka till gamla takter då han gjort tre mål på tre matcher sedan sin ankomst till Katalonien. 25-åringen har redan gjort fler mål än både Jonathan Calleri och Facundo Ferreyra samt lika många som Wu Lei. Har Espanyol åter hittat en anfallare i deras smak?


Ikoniskt ögonblick.
De nya serieledarna Real Madrid tar emot de stora stadsrivalerna Atlético de Madrid under lördagseftermiddagen. Madrid-derbyn är alltid speciella och det blir helt klart något att se fram emot. Det ska också bli intressant att se Quique Setiéns Barcelona på söndag kväll mot Levante. Har laget repat sig sedan torsken mot Valencia (segern mot Leganés i cupen räknar jag inte)? Och vart står egentligen Barcelona just nu?


La Esquina: Myten Óscar García, garantin RDT och världens bästa Casemiro


- Innan helgens seger mot Barcelona hade inte Valencia slagit katalanerna hemma på Mestalla på 13 år.
- Maxi Gómez har gjort tre mål på tre matcher.
- Osasuna har aldrig förlorat när Rubén García gjort mål.
- Deportivo de la Coruña ligger över nedflyttningsstrecket i Segundan för första gången sedan september.
- Villarreal har vunnit sju av sina senaste åtta matcher.
- Marcelo har nu gjort 500 matcher i Real Madrid-tröjan.

- Daniel Jakobsson



Givetvis har det mesta under den gångna veckan handlat om övergångsfönstret, som är inne på sina sista timmar. Hinner Dortmund göra klart med Can? Kommer Leipzig lägga vantarna på Koch? Är Selkes tid i Hertha Berlin nu förbi? Det är som vanligt en spännande avslutning vi har framför oss där en hel del kan ske.


Florian Neuhaus bjöd på kyla och precision av världsklass när han drog in bollen strax ovanför halvplan i mötet mellan hans Borussia Mönchengladbach och Mainz 05.
I veckan drog 2. Bundesliga igång igen efter vinteruppehållet och tabelljumbon Dynamo Dresden fick besök på sin avslutande träning av inte mindre än 4000 fans, som ville stötta och motivera spelarna inför bottenmötet med Karlsruhe. Huruvida stor betydelse deras aktion hade låter jag vara osagt, men Dresden vann med 1–0.
"Müllers framtid i Bayern München osäker"
Inte helt överraskande är det Bild som startat en ny karusell om att Thomas Müller funderar på att lämna Bayern München. Sedan tränarskiftet i klubben har 30-åringen åter blivit en nyckelspelare och personligen tror jag inte det handlar om något annat än att försöka locka till sig klick. Jag är säker på att hans kontrakt som löper ut sommaren 2021 kommer förlängas under våren.


Hertha Berlins sportchef, Michael Preetz, har varit en man som under veckan badat i rampljuset. Först gjorde han klart med Lucas Tousart för 25 miljoner euro och några dagar därefter överträffade han det genom att lyckas knyta åt sig Krzysztof Piatek. Den blåvita huvudstadsklubben rustar sannerligen för framtiden.


I onsdags hamnade Leon Goretzka och Jerome Boateng i luven på varandra, varpå den sistnämnde använde sig av knytnävarna. Givetvis gick skvallertidningen Bild amok på detta – men fick senare under dagen svar på tal av Goretzka.
I sin blott andra match i Bundesliga – och första hemma på Westfalenstadion – bjöd Erling Braut Håland på en ny uppvisning då han hoppade in och nätade två gånger om. Det norska underbarnet kommer bli en fröjd att följa framöver.




Så fick Uwe Rösler slutligen sin stora dröm besannad – nämligen att ta över ett lag i Bundesliga. Den före detta MFF-tränaren kommer under våren basa över Fortuna Düsseldorf och hans stora uppdrag är att försöka undvara dem en nedflyttning. Om han klarar det återstår att se, men nog är det alltid kul att se honom tillbaka i Tyskland.


Alex Meier lät i veckan meddela att han tackar för sig som fotbollsspelare och lägger skorna på hyllan. Undertecknad var väldigt förtjust av den gänglige anfallaren under hans tid i Eintracht Frankfurt, och kommer minnas honom bäst från när han mycket överraskande kammade hem skytteligan framför både Robert Lewandowski och Pierre-Emerick Aubameyang. Danke für alles, Fußballgott!


För exakt ett år sedan på deadline day var typ det största som hände i Tyskland att Eintracht Frankfurt lånade in mittbacken Martin Hinteregger från Augsburg. Det känns som att årets deadline day kommer bjuda på lite roligare övergångar är så.


RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach, 18:30 på lördag, Viasat Fotboll
Helgen bjuder på en oerhört spännande toppduell då RB Leipzig ska försöka försvara sin serieledning, som Borussia Mönchengladbach har chans att ta över vid seger. De förstnämnda åkte på en bitter förlust i den förra omgången och måste nu steppa upp.


Inga poäng för Guidetti i debuten 


Bayern München har vaknat till liv igen och har noterats för 54 mål – vilket är flest gjorda antal mål efter 19 omgångar sedan säsongen 1985/86. 
- Werder Bremen har så här långt in på säsongen släppt in hela 44 mål – vilket man aldrig tidigare gjort.
- 57 minuter – så lång tid behövde Erling Braut Håland på sig för att göra fem mål i Bundesliga. Behöver jag ens nämna att det är nytt rekord?
- Under den gångna helgen hittade Union Berlins mittback Neven Subotic nätet för första gången på 1722 dagar.

- Filip Wollin



Cavani – ”parti pour rester”
Januaris långkörare har handlat om Edinson Cavani. Där blev det 30 dagar snack i liten verkstad. Uruguayanen ser ut att bli kvar i PSG efter alla rykten.

Atlético påstås inte kunna lägga vad Paris vill ha. Men är det verkligen hela sanningen?

Sportchef Leonardo lär ha funderat en del kring vad som skulle ha hade hänt om Icardis formsvacka håller i sig, eller om han skadar sig, och PSG skulle stått där utan en riktig nia inför Dortmund-matcherna bara för att han hade sålt klubbens populäraste spelare det senaste decenniet.


Formstarke Neymar fick dödsbeskedet i halvtid, gjorde mål i andra halvlek och hyllade Kobe Bryant.
Deschamps vs. Cantona - giganternas kamp
I veckan fick vi datumet för rättegången där förbundskapten Didier Deschamps anklagar allkonstnären Eric Cantona för förtal: 28 februari.

2016 insinuerade Cantona mycket krafitgt i pressen att Benzema och Ben Arfa inte fick plats i EM-truppen för deras namn inte var franska och att spelarna hade ”nordafrikanskt ursprung”.


Nantes-publiken och tillresta Bordeaux-supportrar hyllade Emiliano Sala ett år efter den tragiska flygolyckan. Det var vackert och värdigt.
”Den här situationen kan jag inte acceptera. De skyldiga finns på planen och i omklädningsrummet.”

Gérard Lopez, ägare till Lille, efter att LOSC just blivit utslagna i franska cupen av Epinal från National 2 (den franska fjärdedivisionen). Någon eller några hänger löst.


”En lättnadens suck i Monaco som nästan hamnade under 70-strecket för kontrakterade spelare”.
Med Tchouaméni och Fofana är man uppe i 71 stycken. Även i furstendömet är det bara elva som startar varje match.
Bordeaux – Marseille, 21:00 söndagen den 2 februari, Viasat Sport Premium
Bordeaux är i formsvacka och håller på att implodera av interna konflikter. Marseille har, nästan, gått som tåget. Dags för revolution och slutet på en av Ligue 1:s märkligaste sviter? OM har nämligen inte vunnit i Bordeaux sedan 1977.


Officiellt: Bruno Guimarães är klar för Lyon


- Neymar har gjort 46 mål på sina 50 första matcher i Ligue 1. Bäst sedan svensken Gunnar Andersson (47/50) på 1950-talet.
- Andrei Girotto (Nantes) fick sitt fjärde röda kort sedan början av förra säsongen. Flest av alla i de fem största ligorna.
- Toulouse har elva raka förluster i Ligue 1. Rekorduselt.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-01-31 11:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)