Lagbanner
Veckans viktigaste: Karim Benzema på allas läppar

Veckans viktigaste: Karim Benzema på allas läppar

Le Tissier, starka ubåtar, Mourinho, Bayerns tolfte spelare, fem gånger Mbappé.



Som nämnts här tidigare så ser det riktigt mörkt ut för Everton framöver. I onsdags var det en superviktig sexpoängsmatch mot Burnley. Och i den andra halvlek så hade Everton kommandot och ledningen. Kanske skulle Frank Lampard få lite andrum ändå?
Men icke. Istället vände Burnley som nu bara är en poäng bakom Everton. Och Evertons spelschema framöver ser otroligt jobbigt ut.

Nu väntar:
United (h)
Leicester (h)
Liverpool (b)
Chelsea (h)
Leicester (b)
Watford (b)
Brentford (h)
Crystal Palace (h)
Arsenal (b)

Detta samtidigt som Frank Lampard skyller på spelarna för individuella misstag, på Premier League för schemaläggning och… ja, gud vet vad han inte skyllt på sista tiden.

Frank Lampard misslyckades kapitalt i Chelsea, med ett lag som ett halvår senare vann Champions League. Han fick inte jobbet i Everton på coachingmeriter. Han fick det för att han var en förbannat fin fotbollsspelare. Detta beslut kommer kosta Everton en plats i Premier League till hösten.

Hur många matcher till får Lampard?

Ronaldos strut mot Tottenham blev framröstat till månadens snyggaste mål.

Jag är egentligen för någon sorts variant av VAR. Men… hur man det här missas när man har VAR? Ironi… eller KARMA då Cresswell några dagar senare åker ut mot Lyon och blir förste West Ham-spelare att åka ut i en Europacupmatch.

Chris Wilder inte supernöjd med frågan han fick av en journalist.


Southamptonlegenden Matthew Le Tissier har de senaste åren spårat allt mer på Twitter. Droppen kom i veckan när han tweetade det här:



Nu har han (äntligen!) fått sluta som ambassadör för klubben.

Den stora snackisen på torsdagen var att det äntligen blivit lite mer substans i anklagelserna mot Manchester City, som enligt uppgifter brutit mot FFP på otaliga sätt och samtidigt jobbat stenhårt för att dölja det. 


Lördag 13.30 Everton - Man United
Två monumentala klubbar som inte alls haft någon rolig säsong. United slutade två förra säsongen, hämtade in Varane, Sancho och Ronaldo, men lyckas ändå göra en mycket sämre säsong. Everton har spenderat friskt senaste åren, men sitter på en trupp med överbetalda föredettingar som är på väg att spela den klassiska klubben ur högsta ligan.


Pär Stener drar till Wallsall


- Inte sedan oktober 2012 har Chelsea släppt in tre mål eller fler i två raka hemmamatcher.
- Liverpool har nu vunnit åtta raka bortamatcher vilket också är ett klubbrekord.

- Henrik Örtenvik
 




Scudettostriden är stenhård. Tre lag slåss om titeln, vilket är kanske den hårdaste striden vid den här omgången vi sett sen 20-lags serien introducerades 2004-05
Milan i ledning med en poäng framför Napoli och fyra poäng före Inter (som har en match mindre spelad -Bologna borta).
Senast det var så här tätt var säsongen 11/12 - exakt 10 år sen. Skillnaden var att det bara stod mellan två lag då - Juventus och Milan. En poäng skillde mellan de två, vilken sen i slutändan blev 4 poäng i Juves favör . 
Sist det var trelag som stod och stred med varandra var när Milan och Inter delade på scudetton.. Både 10-11 och 9-10 var det tätt.
Fem poäng skillde mellan Milan, Inter och Napoli säsongen 10-11 men Milan drog iväg och vann med hela sex poäng före Inter. Säsongen 9-10 var det bara bara tre poäng som diffade. då var det Roma i stället för Napoli som var med Inter än in i målgången och det vara bara två poäng mellan lagen till slut.



José Mourinho hade inte direkt glimten i ögat när pressen återigen undrade över förlusten mot polcirkellaget Bodö/Glimt.
"Vi vill ha en bättre domare till returen" muttrade Romas tränare efter matchen.
Tre matcher nu mot norrmännen den här säsongen och ingen vinst. Famösa 6-1-förlusten borta då han sågade hela sin backlinje, 2-2 hemma och så nu i slutspelet ännu en förlust i Norge.
Kanske läge att börja ta Bodö/Glimt på allvar, José?


När vi trodde att Napoli plockat hem titeln som det mest pajiga tröjorna så kontrar nu Milan på upploppet med en ny kreation till matchen mot Bologna.
Skulle visst vara nästa säsongs tredjeställ. 
Tveksamt om den kommer ut igen i år. Måste tvätta bort massa skit först...

 

Målvakten i Virtus Entella var lite väl lugn när han tog emot bollen hemma mot Pistoiese i Serie C.


Allting ordnade upp sig ändå och Virtus satte tre mål och har fortfarande chans att ta sig till Serie b igen.


Inte nog med att Serie B bjuder på ett otroligt race om uppflyttningsplatserna till Serie A, de görs otroliga mål också.
Inte första gången vi plockar in från andraligan.
Här är det Federico Viviani i SPAL som bjuder på ett drömmål.

Vi har väl tröttnat på klipp från Oscarsgalan, men varför inte en teaser för nästa säsong?
Vlahovic gör sitt bästa i alla fall.

 

Napoli-Fiorentina söndag 15.00
Hemmalaget jagar scudetton medan Fiorentina än hoppas på att komma ut i Europa.
Minns matchen i Florens som gästeran vann trots ett ganska massivt övertag för hemmalaget. Revanch?


Andrea Belotti kanske stannar i Torino


- Johan Stistrup

 




Veckans Europaspel tar mycket fokus i denna vecka. Och mest av allt är det såklart Karim Benzema som stjäl rubrikerna. Hattrick för andra matchen i rad i Champions League och matchhjälte när Real Madrid vann borta mot Chelsea med 3-1. Det sätter såklart marängerna i en dunderutgångsposition inför returen.



Den största bedriften och kanske största skrällen för många var Villarreals seger hemma mot Bayern München. Otrolig insats av ubåtarna. Trots det känns det både öppet och svårt för Villarreal i returen på bortaplan.
Såklart skapade Villarrealfansen en fantastisk stämning hemma mot Bayern. Slutsålt på El Madrigal!
Nu är rättegången mot Santi Mina och David Golda igång. De står åtalade för sexuella trakasserier. Läs mer här.
Sevillas Rakitic är populär hos både Sevillafansen och Barcelonafansen. I Barcelona vann han fyra La Liga titlar, fyra Copa del Rey titlar, två Supercopa de Espana titlar, en Champions League, en European Super Cup och en Club World Cupbucklor. Efter helgens match strippade han totalt för att ge Barcelonafansen sina kläder.
Fin kaptensbindel som Joaquin bar i Real Betis match mot Osasuna. Det är roligt med lag som använder bindeln till historia eller hyllningar av olika slag.
Vad händer här? Lopetegui hälsar på Xavi efter matchen mellan Barcelona och Sevilla. Dembele tror att det är han som ska hälsa. Konstig situation. I alla fall för Dembele.
Vad passar bättre här än ett historiskt möte mellan Simeone och Guardiola där den förstnämnde gick vinnande ur situationen. Så blev det inte i veckans möte tränarna emellan.
Returerna i Champions League.
Atlético Madrid ska vända 1-0 förlust mot Manchester City och Villarreal ska hålla 1-0 ledning borta mot Bayern München.


"Jag ser någon ingen annan ser." Fin krönika av Niklas Hermansson.

- Jens Kassnert



Det trodde vi väl inte – att Bayern skulle åka på stryk mot Villarreal?! Men jodå, ett svagt Bayern inkasserade sin första bortaförlust i Champions League på fem år.
Om Bayern var svagt ska jag gärna berömma Villarreal som verkligen imponerade på mig. Vilket lag, vilket fantastiskt tempo i passningsspelet, vilka löpningar!
El submarino amarillo var på ett fantastiskt spelhumör och FC Bayern kom faktiskt undan med bara 0 – 1. Trots misslyckandet på Estadio de la Ceramica är ju allting öppet inför returen i München.
Alla målen från den 28:e omgången i Bundesliga!
TSV Havelse har inte marginalerna med sig i botten på 3. Liga. Stackars Tobias Fölster gör två självmål borta mot Braunschweig.
Matchen mellan 1. FC Kaiserslautern och 1. FC Saarbrücken är utsåld. 46.895 åskådare på Fritz-Walter-Stadion. Kaiserslautern ligger tvåa i 3. Liga. Saarbrücken fyra.
Det här är så mycket derby det kan bli utan att vara ett ”riktigt” derby. Mellan Kaiserslautern i Rheinland-Pfalz och Saarbrücken i Saarland är det inte ens 7 mil.
Bayern München gör ett misstag och råkar spela med 12 man i 20 sekunder borta mot Freiburg. Bayern vann matchen med 4 – 1 men efter ett par dagar lade SC Freiburg in protest.
Misstaget skedde i den 86:e minuten och Bayern spelade som sagt bara 20 sekunder med en man mer. Jag kanske kan tycka att det hade varit snyggare av SC Freiburg att inte lämna in protest.
Men å andra sidan, regler är regler och i en stenhård professionell värld där mycket pengar står på spel skänker man inte bort något. 
Det återstår att se hur om Freiburg får gehör för sin protest och vad domen blir. Fortsättning följer här.
”För många erfarna spelare förråder tränare Nagelsmann”
Kicker citerar italienska tungviktaren Gazzetta dello Sport efter plattmatchen mot Villarreal.
Det här är så klart bara underbart.
RB Leipzig är bäst i Bundesliga efter jul och formen håller i sig. 4 – 1 borta mot Dortmund imponerar.
Hoffenheim med speciell tröja mot Bochum. Hoffenheim har satt igång ett projekt i Uganda där man tillverkar kläder som är till 100% närproducerade. Namnet på klädmärket, ”Umoja” är swahili och betyder enhet.
Oavgjort för Leipzig 
I en väldigt händelserikrik match spelade RB Leipzig 1 – 1 mot Atalanta. André Silva har ett skott i stolpen i första halvlek och missar en straff i 58:e minuten. I samma matchminut kvitterar Leipzig genom ett självmål från Atalantas Davide Zappacosta. Dominik Szoboszlai är nära att ge Leipzig ledningen i 82:a minuten men nickar i ribban. Atalanta har två stolpträffar.

Tar sig HSV mot alla odds ändå tillbaka till Bundesliga?! Hmmm… 4 – 0 mot Erzgebirge Aue var i alla fall något av ett sista halmstrå för att hänga på i toppstriden.
Klubbar som i praktiken redan åkt ur sin respektive liga:
Greuther Fürth, sist i Bundesliga med 16 poäng efter 28 omgångar.
Erzgerbirge Aue och FC Ingolstadt med 19 respektive 18 poäng i botten på 2. Bundesliga.
TSV Havelse med 19 poäng efter 30 omgångar lär följa Türkgücü München ut ur 3. Liga.
Tasmania Berlin med 16 poäng efter 32 omgångar i Regionalliga Nordost spelar i Oberliga till hösten.


Eintracht Frankfurt med oavgjort mot Barcelona
Det blev en underbar cupkväll i Frankfurt. Fullsatt och ett Eintracht som gjorde en jättematch mot FC Barcelona. Ansgar Knauff gav Eintracht ledningen med ett drömmål, Ferran Torres kvitterade för Barca.
Vi skriver den 6 april 2002. 30:e omgången i Bundesliga Energie Cottbus leder 3 – 2 hemma mot Borussia Mönchengladbach hemma på Stadion der Freundschaft. Vi befinner oss i den 85:e minuten. Vinner Cottbus den här matchen så har man säkrat nytt kontrakt. Men Cottbus målvakt Tomislav Piplica fixar oavgjort med ett av historiens konstigaste självmål… en sann Bundesligaklassiker!

FREDAG 20:30 BUNDESLIGA
VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND

Fullsatt Mercedes-Benz-Arena och Stuttgart hoppas på tre poäng i nedflyttningsstriden.
Hur motiverat är BVB efter att man förlusten mot Leipzig och hamnat hopplösa nio poäng efter Bayern?

LÖRDAG 13:30 2. BUNDESLIGA
FC ST. PAULI - WERDER BREMEN

Nordderby och toppmatch. Werder leder 2. Liga på 52 poäng. Tvåa Darmstadt på 51 och trea St. Pauli, också med 51 poäng.

LÖRDAG 18:30 BUNDESLIGA
HERTHA BSC - 1. FC UNION BERLIN

Derby på ett fullsatt Olympiastadion. 75.000 åskådare. Mycket viktiga poäng på spel för Hertha som återigen åkt ner på en nedflyttningsplats.


Bayern i brygga efter svag insats mot Villarreal


Inför Bayern München – FC Augsburg
Om Bayern vinner här blir det Thomas Müllers 300:e seger i Bundesliga. Mer än någon annan utespelare.

Inför Hertha – Union
Ingen av de 10 matcher som spelats mellan Hertha och Union har slutat 0 – 0.
Union har vunnit de två senaste mötena: 2 – 0 i ligan i höstas och 3 – 2 i DFB-Pokal.

Inför VfL Wolfsburg – Arminia Bielefeld
Wolfsburg har 6 segrar och 1 oavgjord på de senaste 7 matcherna mot Bielefeld.


- Karl Fagrenius



Det blev dramatiskt och intensivt när Lyon åkte till London för att möta West Ham i Europa League. Trots elva mot tio i en halvlek fick OL ”nöja sig” med 1-1.

I Marseille var det stökigt både på och utanför planen när PAOK var på besök för Conference League. OM fick med sig en uddamålsseger, 2-1, och herregud vilken träff han fick – igen – Dimitri Payet.

Gör om det här den som kan:
Messi och Neymar verkar vara, i alla fall tillfälligt, förlåtna på Paris läktare. I helgens storseger mot Lorient fick istället Sergio Ramos ta emot burop när han byttes in – och varje gång han rörde bollen.
Från 80 266 tweets till tio år utan titel. Lyonfansen radar upp siffror för vad man uppfattar som ett misslyckande.

På andra kortsidan passar man på att  ”återanvända” en officiell tweet där klubben fördömer kritiska banderoller mot spelarna – med skillnaden att ”våra spelare” har bytts ut mot ”våra lipsillar”.
I helgen hittade vi för första gången alla PSG:s tre storstjärnor i målprotokollet. Men som vanligt glänst en av dem mer än de andra. PSG befinner sig i limbo vad gäller säsongen – Kylian Mbappé är i vansinnig form och utmanar Karim Benzema om rubrikerna i Frankrike.

Två mål OCH tre assist i samma match, när PSG vann mot Lorient med 5-1.
“Det här är inte Guingamp!”, Hatem Ben Arfa
Vi som i alla fall gillar idén om fotbollsspelaren Hatem Ben Arfa har haft några jobbiga år. Bollgeniet har hoppat mellan klubbar och klubblöshet, inte lyckas någonstans. Försöket i CL-laget Lille fick i helgen ett abrupt slut.

Kanske är karriären därmed över. För vem vill försöka styra Ben Arfa efter att han skällt ut lagets spelsystem inför öppen ridå? Lille och tränaren Gourvennec (tidigare i just Guingamp) har stängt av spelaren i väntan på… kicken? Delar och omklädningsrummet uppges även ha krävt att Ben Arfa måste lämna LOSC.

Lilles shop – före och efter
Vi har presidentval i Frankrike till helgen. Många vill synas i sportmiljöer. Högerextrema kandidaten Eric Zemmour ångrar nog sitt val av arena.

Han hade hyrt i sig på familjen Zidanes futsal-anläggning: ”Zidane Five Club”. Detta utan att berätta vilka man var och i vilket syfte (media) man var där. Brodern Nourredine Zidane avbröt bokningen och slängde ut de medverkande.
Vi får hoppas att Benzema och Mbappé konserverar formen. Regerande världsmästarna fick varken dröm- eller mardrömslottning till VM 2022.

Danmark lär bjuda på rejält motstånd i kampen om förstaplatsen?
Strasbourg - Lyon, 19:00 söndag 10 april, Sportexpressen
För tio år sedan gjorde Strasbourg allt fel och man gick i konkurs. Klubben började om i femte-divisionen. Det senaste decenniet har man gjort nästan allt rätt. Fjärdeplacerade Strasbourg jagar helt plötsligt en CL-plats. Blir kroniskt omjämna jätten Lyon nästa offer på erkänt svårspelade Stade de la Meinau?


OL värvar spelare från Ukraina


- Mot Lorient var Mbappé för första gången i karriären inblandad i fem mål (två mål + tre assist).
- Jumbon Bordeaux höll nollan (0-0 i Lille) för första gången sedan maj 2021.
- Rennes 53 poäng på 30 matcher är delat klubbrekord med resultatet under säsongen 1998/99.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2022-04-08 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)