Lagbanner

Venezia klara för Serie A

Raffel när derbyt i Veneto skulle avgöras vilka som skulle ta den sista platsen till Serie A.

 


Efter att vunnit borta mot Cittadella i söndags drog Venezia officiella konto ut med att det bara var 90 minuter kvar till Serie A.
Den jinxen såg ut att få full effekt i första halvleken på vackra Stadio Penzo i Venedig när gästerna gör första målet efter 26 minuter och när Mazzocchi tio minuter senare drar på sig två gula kort inom 38 sekunder.

Cittadella hade inte längre något att förlora efter den svaga matchen hemma som de förlorade uta körde på med full kraft i första medan Venezia verkligen var tagna av stunden allvar och var mer eller mindre paralyserade.
Åtta hörnor och fullt bombardemang hjälpte inte under första halvan utan hemmalaget redde ut det hela.

"Det var verkligen inte våran bästa match då vi var nervösa. Cittadella gjhorde en strålande match men vi tog fram våra hjärtan i andra" sa tränare Zanetti direkt efter slutsignalen.

Ja, för i andra halvlek orkade inte Cittadella trycka på lika mycket och chanserna var få och när tilläggstiden kom så punkterade hemmasonen Bocalon matchen helt med sitt 1-1 mål.
Venezia hade vunnit och gått upp även om de förlorat med 1-0 eftersom de hade en bättre tabellplacering än Cittadella.


 

Det är nu första gången på 20 år som Venezia är upp i Serie A igen och många äldre minns säkert när Inters utlåning Recoba gjorde stor succé i laget 1999.
Då var det en viss Maurizio Zamparini som satt som president med Beppe Marotta som sportchef.
Nu är det under konstruktion och har amerikanen Duncan Niederauer tagit presidentklubban efter Joe Tacopina var tvungen att lämna 2019.

Även om Venezia bör hyllas så kan man inte annat än häpnas över lilla Cittadella. Orten som ligger som ett nav mellan Venedig, Padova och Vicenza i regionen Veneto har Serie B billigaste trupp men har varje år sen de kom upp för fem år sedan tagit sig till Playoff till Serie A efter att varje år vara tippade att vara närmare nedflyttning. Så nära som det var nu var de också för två år sedan då de hade 2-0 hemma mot Hellas Verona men förlorade med 3-0 på Bentegodi.
Orkar de en säsong till för det är nästan att man unnar dem en uppgång för att bara känna på att springa in på San Siro, Olimpico, Marassi, Artemio Franchi, Allians Stadium...

Men, välkomna i Lagunari. Serie A:s mest välmanikyrade och väldressade lag är här.  Inte för inte i Veneto-visan:

“Veneziani gran signori, Padovani gran dotori, Visentini magna gati, Veronesi tutti matti”
 

La Curva-redaktionen2021-05-28 13:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)