Lagbanner
VV:  Zlatan är tillbaka

VV: Zlatan är tillbaka

Inaka Williams rekord Juvegate, och inte ens Royal Mail har så många brevlådor som Manchester City.



Veckans bomb blev det faktum att Manchester City återigen anklagas för att ha fifflat med sin ekonomi. De anklagas på 101 punkter för att ha fört fotbollen bakom ljuset genom att trolla med sin bokföring. Jag minns att jag själv för många år sedan gick in på Manchester Citys hemsida. Väl där studerade jag vilka de angav som sponsorer. Några googlingar senare var det lätt att konstatera att flertalet av de stora sponsorerna ägdes av Manchester Citys ägare. Det har också kommit fram anklagelser om bolag som sägs bedriva en viss verksamhet, men vid närmare granskning hittar man en postlåda i London och inga anställda.

Vår nye skribent Peter Hyllman berättar mer detaljerat här.


Leeds sparkade Jesse March och snabbt kom rykten om att Carlos Corberán skulle återvända till klubben där han var U23-tränare mellan 2017 ovch 2020. Men West Bromwich Albion markerade snabbt och erbjöd spanjoren en förlängning.

Harry Kane blev mot Manchester City Tottenhams bäste målskytt genom tiderna då han satte sitt 267:e mål för klubben. Inte illa för en som brandades som en "One season wonder".




Gillar verkligen de här klippen när coacher går igenom klassiska matcher och ger en taktisk analys till vad som hände.


Vi kör ett Liverpooltema här med dubbel tweet gällande Merseysideklubben. Efter förlusten mot Wolverhampton så sa han något oförklarligt. Hemmalaget ledde med 2-0 och hade inte många anfall framåt i andra halvlek, förrän de gör 3-0 i slutet. Då säger Klopp:


"The third goal I don't count because it was the first time they passed the halfway line in the second half,"

Wolves twitterkonto var rappt framme och justerade resultatet:
 

Man kan konstatera att det gått grus i maskineriet hos Liverpool sedan VM.
 


Lite annat tempo back in the days.


Söndag 15.00: Leeds-Man United
På grund av Queen Elisabeths död så fick ett antal matcher skjutas framåt i tiden. Det klassiska mötet mellan Leeds och Manchester United var ett av dessa möten. Det innebär att lagen nu möts två gånger på en vecka. I onsdags mötte lagen och då slutade det 2-2. Nya tag på söndag.


Vi granskar Premier League i halvtid. Här snack med Tottenhamredaktionen.



- Henrik Örtenvik





Vi startar lite off-topic.
Italien har den här veckan övergått till att republiken San Remo under presidentskap av Amadeus.
Ja, San Remo-festivalen har satt igång och håller på från tisdag till lördag vilket gör att det mesta i landet kretsar kring det.
Normalt sett brukar alltid någon fotbollpersonlighet dyka upp på festivalen - Zlatan gjorde det bl.a. för två års sedan då Måneskin vann - men i år verkar det tunnsått med det även om det hela tiden finns med i bilden då värden Amadeus är inbiten interista och titt som tätt får pikar från Napolifans som verkligen börjar tror på scudetton utan att ha gnuggat någon peppar.


Hellas Verona hade en tung höst, mycket pga att president Setti sålt av sin trupp... eller. ja... snarare dumpat bort sin trupp.
Januari var heller ingen större skillnad även om en del nytt dök upp.
Ekonomin sägs såklart ha varit skälet, och då har Hellas Verona ändå setts som en av de mest stabila föreningarna i Serie A.
Men han har också haft en anklagelse hängande över sig om pengatvätt och en domstol i Bologna tog upp ärendet för snart två år sedan och beslutet blev klart i veckan.
President Setti frias helt. Inget har kunnat bevisas.
"Bevisen på anklagelserna visade sig vara ickeexisterande" förmedlade klubben officellt på sin hemsida.
Våren har startat bättre spelmässigt för Hellas, vi får se om det här blir en extra boost.


Vi fortsätter ,med Juvegate:
Kan det här vara Juventus räddning?
  ...och andra sidan så finns sympatisörer åt alla håll i Italien men visst, Juventus är hela Italiens lag (mest fanns runt om i landet) men också såklart det mest hatade.


Pedro fick en riktig drömbana på bollen när Lazio tog ledningen borta mot Hellas Verona.




Som vanligt i den här kolumnen landar vi i Serie C. Nu på fina Sardinien där Olbia tog emot Fermana.
Gästerna var i ledning med 4-1 och hade råd med sånt här "Handanovic ingripande".



#1
Inters Curva Nord inför derbyt mot Milan
#2
Ni minns kanske att fans från Napoli och Roma drabbade samman på den största motorvägen i Italien och stoppade den för trafik i nästan en timme, nu var det dags för kapitel två:
Serbiska Röda Stjärnan var på visit i Milano och tog sitt följe ner till Rom.
Där träffade de sina "tvillingar" i Napoli och gjorde gemensam sak. Överrumplade Romas ultrasgrupp Fedayn i centrala Rom. De slog där det gjorde mest ont , ja där också men jag tänkte främst att de snodde gruppens banners och flaggor och överlämnade de till Napolifansen.
Man undrar förstås varför Röda Stjärnans fans kommer över bara för den sakens skull men deras främsta antagonist i Serbien är Partizan Belgrad - som såklart har gemellaggio med Roma...
Visst, bara slagsmål och stulna vimplar men det här kan spåra ut. Heder och sånt är alltid ett fint påhitt för att ha anledning att slåss.


"Osimhen skadade en i publiken"
Kunde vara en fet rubrik efter matchen borta mot Spezia då han under uppvärmingen, för ovanlighetens skull, missade målet.
Han rusade direkt upp när han såg vad som hände och bad om ursäkt:

"Äntligen" skulle vi kunna ha som rubrik också för jag tror många Romafans kände så när de såg att Galatasaray köpte loss Nicoló Zaniolo från klubben.
Det forna underbarnet (?) har snackat bort sig från klubben ordentligt under vintern och José Mourinho tappade tålamodet med hans vilja att lömna klubben.
Många klubbar från Europa var intresserade men utan ett enda kontrakt klart när fönstret stängde i januari så dåg han ut att bli fast i klubben(och bänken).
Men vi har alltid Turkiet att lita på. Deras transferfönster verkar anpassat till andra klubbars desperation och snappade upp Nicoló för €16miljoner plus bonusar i fall vissa saker uppnås.Sen har de också 20% på vidareförsäljning. 
I januari var prislappen minst €30miljoner...


Zlatan Ibrahimovic - minns ni honom?
Lång, mörk kille med hästsvans...
Nu viskas det om att han är redo för spel. Mja, redo för att vara på bänken i alla fall i kväll fredag när Torino kommer på besök till San Siro.
Kan behövas i vilket skick han än är i då Milan har sju raka matcher utan vinst. 
Självförtroendet är det fortfarande inget fel på:
"Folk har kritiserat mig i 25 år för att jag är nummer ett. Jag är Gud" svarade han i en intervju på Mediaset om att han skulle vara slut.


Visst vill vi se om Zlatan får debutera för den här säsongen.
Milan-Torino 20.45 fredag 10 feb


Zlatan tillbaka i Milans trupp.


Napolis år i år. Ja, så här långt är de bäst i Europa (om man räknar poäng) i alla fall. Bästa poängsnittet av alla.
 

- Johan Stistrup



Sex medlemmar från Atlético Madrids ultrasgrupp Frente Atlético har identifierats av polisen och var de som låg bakom den upphängda dockan föreställande Vinicius Jr inför derbyt mot Real Madrid.
Hårda straff väntar och det pratas om fängelse i flera år.
Flera av dessa är även dömda för det slagsmål mot Deportivo la Coruna 2014 där en supporter kastades i floden och dog.
 


Sex år, nio månader och 251 raka matcher. Det här är ett rekord som ingen någonsin kan slå. Inaki William har startat i 251 raka matcher med sitt Athletic Club. I helgen stod han för första gången sedan april 2016 utanför startelvan när Athletic mötte Celta Vigo.




Det går bra för Rayo Vallecano. Efter veckans seger mot Almería klättrade Madridlaget upp på en femteplats i ligan och tillika Europaplats. Det fick supportrarna i Vallecas att redan sjunga om Europeiska framgångar.
 


"Superligan är vargen, som idag klär ut sig till mormor för att försöka lura europeisk fotboll, men hans näsa och hans tänder är väldigt stora, fyra divisioner i Europa?" –La-Liga bossen Javier Tebas på Twitter efter att det nya förslaget av Superligan skulle innehålla 60-80 lag.


Tvålagsliga, så ojämn liga etc etc och jada jada.
 


Minns ni detta? Undra hur det hade gjorts om detta var idag? Matchen hade väl skjutits upp? Stefan Schwarz och Gaizka Mendieta, vilka ikoner.
 


I mötet mellan Barcelona och Sevilla spelade den förre Sevilaspelaren Jules Koundé mycket bra för sin nya klubb. I ett målfirande firade han lite väl överdrivet och ångrade sig sedan. Nu har han bett om ursäkt till Sevillafansen och klubben som ligger honom nära hjärtat.
 


Villarreal - Barcelona, söndag klockan 21:00.


Läget i Valencia alltmer akut.

- Jens Kassnert
 

SvenskaFans.com2023-02-10 11:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)