Lagbanner
VV — Conte lever på lånad tid

VV — Conte lever på lånad tid

Förnedringen, försvarstalet, kastade smörgåsar och hyllningen till Zlatan.

 



Antonio Conte, med en lön på 200 miljoner kronor per år, är sannerligen en märklig figur. Bortförklaringar på bortförklaringar levererar han kontinuerligt och alla bara köper det. Snart 1,5 år har han varit i Tottenham och under tiden har Conte inte gjort en enda spelare bättre. Conte fick en försäsong med klubben och mycket pengar spenderades under sommaren. Men laget har blivit sämre och det är tydligt att klubben inte är i harmoni. För en klubb som haft sån brist på titlar sedan millenieskiftet så är det makabert och märkligt hur pass svag klubben är när det verkligen gäller.

Den här säsongen har klubben spelat fyra utslagsgivande cupmatcher mot Nottingham, Sheffield United och Milan hemma och borta. På dessa matcher har laget gjort fyra mål och knappt skapat en enda målchans. I samtliga dessa fyra matcher har laget sett helt ointresserad ut av att spela fotboll. Onsdag kväll hade de chansen att ge fansen något att glädja sig över och tända till inför säsongsavlutningen. Men i en åttondelsfinal i Champions League går det alltså inte att hitta en enda vettig målchans. Det är promenadfotboll och spelare som inte alls verkar bry sig. Detta inför en publik som betalar de högsta säsongskortspriserna och som ständigt blir besvikna. Erik Niva förklarade det bra: Så vilken väg tar Tottenham nu? Antonio Conte vägrar säga något om sin framtid. Och bara det säger väl något om att kluben borde agera och ta in någon som ger klubben energi.

Den här veckan blir det inte bara ett mål. Vi hittar ettt klipp som visar alla mål när Liverpool förnedrade sin värsta rival. Målen tås att se om och om igen.


Watford är enda klubben i världen som har “Manger of the season”-omröstning. Chris Wilder blir tredje tränaren på Watfordbänken den här säsongen. Det enda vi kan garantera är att han inte blir långvarig. De senaste fem åren hittar vi nämligen 12 tränarnamn bakom bänken...

Richarlison går ut och ifrågasätter varför han inte får spela. Ska vi gissa att detta klipp gör att han inte spelar en minut till under Conte?

Efter förnedringen mot Liverpool gömde sig inte Erik ten Hag utan han stod upp, mötte kamerorna och sa vad han kände..


Lägre ner i divisionerna gör Richie Wellens ett kanonjobb i Leyton Orient. När får han förtroendet i en större klubb?


Lördag 16.00: Leicester - Chelsea
Oerhört blek fotbollshelg med idel ointressanta matcher. Men Leicester är indragna i bottenstriden och Chelsea har (?) kanske börjat vakna. Denna match blir ett intressant kvitto på var lagen står.



Conte lever på lånad tid



- Henrik Örtenvik




Visst, Mancini gör sitt men en nyinbytt Kean ska inte gå på sånt här.


 


"Jag är avundsjuk på Spalletti"
 
Undrar om han hade varit lika ödmjuk vid en förlust...


Simone Perilli räddade kanske Hellas Verona från att bli avsågande i sexpoängsmatchen mot Spezia.
Mål där och Spezia skulle ha sex poängs försprång. Killen har inte spelat en seriematch på nästan ett år när han fick hoppa in som ersättare för Montipó.



***

Vi kan såklart inte undvara Milans Mike Maignan superräddning på tilläggstid mot Tottenham - 
och som bonus Theo Hernandez löpning:

Torinos Yann Karamohs underbara salomdribblingar. Ja, ni kan ju tänka er ifall det var Zlatan...




Milans målvakt Mike Maignans ord om Zlatan Ibrahimovic och om deras första sejour tillsammans i PSG:

Atalantas tränare Gasperini är inte direkt okänd för sitt humör.
Här påflugen av några fans serverar han en fin Panino..
 

Alessandro Del Piero ska ha all heder här. Christian Vieri? Inte lika mycket. Och andra sidan roterade han runt lite mycket med ändå, som gammal Laziospelare...

Falska rykten om att Donald Trump skulle investera i Inter har florerat i Italien, vilket gör att man kanske inte kan låta bli att lyfta den här idén som ny klubblogga:

Så, idag Fredag är det 25-års jubileum för Giovanni Trappatonis klassiska "Strunz"
 

Vi hoppar Serie A i helgen och tipsar om Porto-Inter tisdag 14 mars 21.00
Vi kan ha två Milanolag i en kvartsfinal i Champions League fòr fòrsta gången sen 2005 - då möttes de och den här ikoniska bilden kom till:

Behovet av ljus - Juventusredaktionen famlar i mörker.



- Johan Stistrup





Caso Negreria fortsätter vara på tapeten i Spanien – i veckan meddelade åklagarmyndigheten att man kommer gå vidare med ärendet och anklagar FC Barcelona för korruption och nu ska ärendet avgöras av domstol. Tebas gick återigen hårt åt Joan Laporta och Barcelona i detta och Joan Laporta svarade med en ny presskonferens för att förneka allting och förlöjliga Tebas – same old story. I Spanien finns inte längre några möjligheter under nuvarande regelverk att straff FC Barcelona retroaktivt sportsligt sett – men klubben sägs vara orolig för andra utfall och effekter av detta och att UEFA eventuellt bestraffar klubben om man döms skyldiga.

Atletico Madrid fullständigt körde över Sevilla hemma på Metropolitano, i Diego Simeones 613:e match för klubben som tränare och därmed mesta tränare i klubben historia, segern skrev till sist till 6-1 och Sevilla är i fritt fall i bottenstriden återigen. Kvällens och kanske omgångens vackra pärla stod fransmannen Griezmann för som verkligen har hittat formen efter nyår.
Spanska lagens facit ute i Europaspelet har de senaste veckorna verkligen inte rosat marknaden och efter att många år varit dominanten av ligorna i de stora Europeiska turneringarna börjar nu La Liga tappa sin krona något. Betis åkte på en tuff smäll på Old Trafford som blir tuff att vända hemma på Andalusien, det roligaste med det här mötet var väl annars att 41 åriga Joaquin startade för Betis. Real Sociedad föll tungt mot Roma, samtidigt som Sevilla studsade tillbaka efter förlusten mot Atletico och vann hemma mot Fehnerbahce och skapade sig bra läge inför returen i Turkiet. I Conference League nådde Villarreal oavgjort borta mot RSC Anderlecht.

I CL avgörs Real Madrids framtid nästa vecka med bra utgångsläge mot Liverpool.
 

Manchester es verde y blanco!
Real Betis-fansen invaderade Manchester inför mötet med United och det var idel glada miner, åtminstone inför matchen.
 
VAR är återigen på tapeten nere i Spanien – och händelsen som fick upp det hela på tapeten igen var ett minst sagt märkligt icke-domslut i mötet mellan FC Barcelona och Valencia CF på Nou Camp förra helgen. En match som serieledande Barca dominerade som väntat, tog planenligt ledningen tidigt och när man sen fick straff för att göra 2-0 så istället för att döda matchen började istället problemen för hemmalaget. Först var det öppet bråk om vem skulle lägga straffen mellan Ferran Torres och Ansu Fati – Torres vann den kampen men gick sen fram och brände straffen. Och bara en kort stund senare så drog Ronaldo Araujo på sig ett direkt rött kort. Dryga halvtimmen kvar att försvara tre poäng mot ett desperat poängjagande Valencia på nedflyttningsplats. Det som sen utlöste debatten om VAR igen och drog såklart in senaste snacket om Caso Negreira var en situation där Fran Perez i Valencia stormar mot offensivt straffområde, går till marken i duell med Kessie och domarn Alberola tar pipan till munnen, men tvekar, som om han lite väntar på stöd från VAR-rummet. Efter en kort sekund döms sedan hörna. På reprisen syns tydligt att Kessie inte tar någon boll så hörnan är helt felaktig och det ser väldigt mycket ut som om Valencia blir rånade på en straff – framför allt reagerar många på att domaren inte ens kallas ut till VAR-skärmen att bedöma det.

Nu är det kanske inte så att Valencia blir rånade på en straff skulle skapa ramaskri normalt sett i Spanien – men det faktum att det sker i titelkampen mot Real Madrid som samma dag tappar poäng och Barcelona går iväg till 10 poängsledning – det skapar debatten.
 

Förra helgen fyllde Athletics legendariske målvakt José Ángel Iribar 80 år och som började med en lokal hyllning med målvaktsdress i helsvart som tribut åt Iribar och hans stil – spred sig som en löpeld både i La Liga där i stort sett samtliga målvakter klädde sig i svart, men även utanför Spanien såg man flera målvakter hänga med i hyllningen.

”Premier League är den bästa ligan – men den bästa fotbollen spelas i Spanien”
Manuel Pellegrini i lång intervju.

Leo Messis framtid är en allt hetare snackis – nu alltmer i Spanien också där en comeback till FC Barcelona mest varit en utopi tidigare kanske, men nu mer och mer verkar kunna bli verklighet. Än mer kanske efter PSG tidiga uttåg ur Champions League mot FC Bayern i veckan. Det största problemet – precis som var samma anledning att Messi lämnade Spanien – är såklart Barcelonas ansträngda ekonomiska situation och det lönetak som klubben har. Samtidigt har väl klubbar tidigare visat att tillräckligt klipska ekonomer och jurister kan komma runt de flesta mer eller mindre tandlösa försök att sätta ekonomiska regler inom fotbollen – så fortsättning följer.
 

Villarreal 100 år!
Idag fyller den gula ubåten 100 år som klubb och väl värda alla hyllningar för sin framgångsrika historia och fantastiska resa!
 
Det är inte alltför längesen som Malaga firade stora triumfer och plötsligt dansade en höst i Champions League och spelade till och med kvartsfinal mot Borussia Dortmund och krigade om topp 4 placeringar i ligan. Nu, sådär 10 år senare är man borta från rampljuset i Europa och La Liga – men inte bara det, i skrivande stund är man hårt indragna i bottenstriden i Segundan och riskerar nedflyttning till Terceran, en nivå man inte varit på sedan 1998 och då ska man förstå att skillnaden mellan Segundan och Terceran är enorm. Efter nedflyttningen 2018 skapades stora ekonomiska bekymmer och ägaren Sheikh Abdullah Al Thani nedmonterade laget och klubben. Läs mer om Malagas intressanta och tragiska öden i denna utmärkta artikeln.

https://lllonline.substack.com/p/crisis-on-the-costa-malaga-are-nearing

- Niklas Hermansson
 

SvenskaFans.com2023-03-10 14:55:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)