Lagbanner
VV -  Ny tränare hos mästarna

VV - Ny tränare hos mästarna

Bil i brand, röda korten haglar, David Villa lägger av och saudiska lag till Champions League?

Mikel Arteta spårade ur fullständigt efter förlusten mot Newcastle och straffas nu för sitt agerande.Bra att det markeras mot managers som attackerar domarna.

Det regnar röda kort den här säsongen. Och ändå har det varit mängder av situationer där lag kommit undan med fula tacklingar. Vad tror ni förändringen beror på?


Vilket genidrag det var att plocka in Unai Emery och vilket geni den mannen är ändå. Hur långt räcker det den här säsongen?

Mäktigt!


Fint klipp med Wolverhamptons manager Gary O'Neil.

Mäktigare målismål får man leta länge efter!



Lördag 13.30: Notts County - Bradford
England möter Malta, men hur pass intressant blir det egentligen förutom att det nog blir massor av mål? På lördag har ni chansen att se League Two-fotboll på Viaplay.


Var är alla spelare 10 år senare?
Liverpoolredaktionen följer upp truppen 2013/14 ochf frågar sig var alla spelare är idag.




- Henrik Örtenvik





Förra säsongen var Marco Carnesecchi utlånad till nykomlingarna Cremonese. Den här säsongen tykcte Gasperini att han var mogen för A-laget. Efter den räddingen mot Udinese borta förstår man varför Spalletti tog med 23-åringen i landslagstruppen inför de sista kvalmatcherna till EM.


Årets mål eller bara säsongens känsligaste vänsterfot? Federico Dimarcos mål är värd sina olika vinklar
  * * *
 
* * *

Vilken vändning det blev i Lecce när hemmalaget tog in Milans 2-0 ledning och satte 3-2 i 94:e minuten
...trodde alla.


Men domare Abisso, som bara minuten innan visat ut Giroud efter han hade protesterat då domaren missat en hands utanför straffområdet på en Lecce spelare, tyckte att Piccoli hade varit lite vär närgången mot Thiaw i momentet innan.

Presidenten i Lecce flög såklart i taket.
"Avslutningen var som en saga men förrådes av ett djävulskt användade av VAR"


Smäller i södern. 
Efter att Foggia startat serien bra så har laget nu fem raka matcher utan vinst. 
Om det var anledningen för fansen vet vi inte än men lagkaptenen  Alessandro Garattoni  fick sin bil uppeldad efter den senaste matchen.
Foggiafansen är kapabla då de inledde säsongen med att sätta eld på Tarantos hemmaarena i premiärmatchen - som de förlorade.
Polisen har också teori om att det kan vara maffiarelaterat



Dåså, har de försonats igen?
Ni som har varit med ett tag vet att Luciano Spalletti och Francesco Totti knappast har skickat julkort till varanddra efter Tottis avslutningssäsong i Roma där han hade nuvarande landslagledaren som tränare som demontrativt ignorerade Roma-ikonen.

Well, jag tror inte vi kan läsa ut mycket av det där va? Knappt ögonkontakt med varandra.


Ja, det var bara en tidsfråga innan Garcia skulle tappa jobbet. Frågan var vem som skulle komma in som interim.
Antonio Conte var själva huvudvalet men han tar aldrig över under säsongen så valet stod mellan Igor Tudor och Walter Mazzarri. Mazzarri är alltså tillbaka. Han hade klubben under Hamsik/Cavani-eran då laget bl.a. kom trea och gick till 16-dels final i Champions League och åkte ut mot de blivande mästarna Chelsea.
Sen dess har det mesta gått utför - både tränarmässigt och hälsomässigt. Vi kan bara hoppas han har fått bukt med sitt hjärtproblem. Neapel är inte riktigt den stad man som manager ska ha det.


Sverige bekantingen Etrit Berisha benparad för sitt Empoli var droppen som fick Garcia att lämna.

Tuffa matcher kvar för Italien att kvalificera sig till EM.
Makedonien hemma fredag 17 november 20.45 och sen direkt avgörande borta mot Ukraina måndag 20 november 20.45


Historien om Boys - över 50 år av gulröd passion.


- Johan Stistrup




Jag flaggade för det redan förra veckan och kort därpå stod det klart att Villarreal gjort sig av med managern Pacheta efter blott två månader på posten. Det har inte gått så som varken Pacheta eller Villarreal önskat och frågan är om det här inte blev en alldeles för stor kostym för 55-åringen som egentligen saknade La Liga-erfarenhet alls, förutom sejouren i Real Valladolid häromåret. Han verkar vara väldigt sympatisk men det blev nog lite fel här och hans facit talar sitt tydliga språk: två segrar på nio ligamatcher. Nygammal tränare blir Marcelino som rattade klubben mellan 2013-2016 och han har lovats en rad nyförvärv för att rädda den gula ubåten i januari. Bland annat kommer Villarreal att köpa in både en mittback och mittfältare säger senaste rön. Kontraktet är skrivet på tre år.
Ingen räddning i klippet nedan men några räddningar stod han trots allt för Real Betis tredjemålvakt Francisco Vieites som fick ställas mellan stolparna i det gigantiska Sevilla-derbyt i helgen. Både Claudio Bravo och Rui Silva var skadade vilket gjorde att 24-åringen fick göra sin debut mot självaste Sevilla. 1-1 slutade matchen och efteråt blev han ordentligt omkramad av Bravo (ett annat klipp), men också av sin mamma som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
Med tanke på allt strul som cirkulerat kring Jonathan Vieras vara eller icke-vara i Las Palmas var det nog skönt för Kanarieö-laget att Alberto Moleiro häromveckan återvände efter sin skada. Stortalangen hoppade i helgen in mot Osasuna och bjöd oss på ett riktigt drömmål, något som får ett piggt och underhållande Las Palmas att drömma sig bort.
Så här firade Athletic Club sin sista-minuten-seger hemma mot Celta Vigo i helgen. Mäktigt tryck som vanligt på San Mamés.
Cholo med en liten kyss mot England.
Spanien-födde Pablo Maffeo bytte inför den här landslagssamlingen landslaget från Spanien till Argentina. Mallorcas högerback blev omedelbart uttagen i den argentinska truppen och poserade glatt framför bilder tillsammans med bland annat Lionel Messi. Kul för 26-åringen som är en väldigt duglig spelare.
Andrés Guardado, som förra veckan blev den mesta utländska spelaren i Real Betis historia, hånar en skadad Marc Bartra. Som att inte mittbacken varit med om tillräckligt.
Helt klart någonting för Barcelona att jobba vidare med, även om man nu lyckades vända och vinna mot Deportivo Alavés i helgen.
David Villa lade skorna på hyllan för fyra år sedan. En fotbollsspelare jag aktade väldigt högt.
Gabri Veiga kan redan vara på väg tillbaka till Celta Vigo efter att ha lämnat strax innan sommarfönstret stängde för saudiska Al Ahli. 21-åringen har inte riktigt fått det att lossna i den saudiska ligan och precis som många andra européer som gick dit verkar det inte vara otänkbart att en del vänder tillbaka redan i januari. För Veigas del kan ett lån tillbaka till den krisande galiciska klubben vara en realitet inom kort.


Sevillas supportrar har de senaste veckan krävt president Pepe Castros avgång. Det har minst sagt varit ganska snurrigt i Sevilla den senaste tiden och laget har inte vunnit i ligaspelet sedan slutet av september – något som förstås inte är acceptabelt för en klubb som Sevilla.
Ja, serieledande Girona har alla blickar på sig när klubblagsfotbollen drar i gång igen. De har också ett riktigt tufft spelschema som väntar och det ska bli spännande att se hur många poäng de skrapar ihop från dessa möten.
Tidigare Real Zaragoza-spelare avled på planen


- Yeremi Pino har dragit korsbandet och kommer att missa resten av säsongen. Ett tungt slag för både Villarreal och det spanska landslaget.
- Med sina åtta matcher utan förlust är Real Betis det lag som gått längst utan att förlora i La Liga. Detta efter att Rayo Vallecano i helgen torskade mot serieledande Girona.
- Ingen annan spelare har skapat lika många målchanser som Isco (41 st) har gjort i Europas fem stora ligor den här säsongen.
- I och med att Griezmann gjorde mål i vinsten mot Villarreal i helgen är han nu tvåa i Atléticos interna skytteliga genom tiderna med bara fyra mål upp till ettan Luis Aragonés.
- Gironas Aleix García är den enda utespelaren som har spelat varenda minut i ligan hittills.
- På sju försök har Manuel Pellegrini fortfarande inte vunnit ett Sevilla-derby som manager.

-Daniel Jakobsson




Jo, nog känns det här som en match made in heaven.
 

Jionjo Shelvey minns ni va?
Han håller till i Turkiet och gör så här på sina helger:

Visst, det är ur en Saudisk "källa" och inte UEFA och det lär aldrig hända. ...eller?



Sunday League tar sig till Kroatien:



Partizan slog Cukaricki efter ett sista sekunden-mål och tränare Igo Duljaj blir som ett barn på nytt:

Nog känns han som det för Sporting.
Gyökeres fortsätter att övertyga i Portugal:
 
 
Även de vackraste sagor har ett slut.
 
Vi har nya lettiska mästare. FK RFS vann hemma mot Metta då ledarna Riga FC inte vann sin match så blev det klart.



RFS är en förkortning för Rigas Futbola Skola och det är andra gången i historien de vinner ligan. Första gången var 2021.


En riktig klassiker bjuder vi på när David Ginola gav oss ett brons (fast det visste vi ju inte då).
 



Även om Sverige är ute finns några otroligt heta matcher kvar i EM-kvalet:
I Grupp E kan fyra av fem lag ta sig till EM.
Albanien (13) är i ledarposition och har bakom sig Tjeckien (11), Polen (10) och Moldavien (9).
Albanien har också "räddningsplankan" Färöarna hemma. 
Vi har alltså dessa matcher kvar:
Moldavien-Albanien
Polen-Tjeckien
Tjeckien-Moldavien
Albanien-Färöarna
.
Fördel Albanien och Tjeckien?


Supporterrivalitet i Berlin - en mur som byggts upp.

 

- Andreas Mitsis, William Edström, Thomas Pitura Polsk fotboll, Belgisk fotboll.

SvenskaFans.com2023-11-17 11:15:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)