Lagbanner
VV - Juventus får tillbaka tappade poäng

VV - Juventus får tillbaka tappade poäng

Kastade råttor, Evighetsderbyt, Watford, Stadio Olimpico och Rivaldo.


  Chelsea gör en spektakulärt dålig säsong, vilket vi tagit upp här ett antal gånger tidigare. I helgen blev man brutalt utspelade mot Brighton på hemmaplan och i tisdags slog Real Madrid ut Frank Lampards gäng ur Champions League.

I veckan kunde vi läsa att Chelseas ägare hade gått och snackat i omklädningsrummet. Jag kan föreställa mig ungefär hur det såg ut:

"Jag har ju alltid spelat Football Manager. Nu har jag lagt 7 miljarder på spelare senaste året och det är det här ni ger mig? Så kan det ju inte vara?! Jag brukar alltid vinna ligan i Football Manager!".

För mig är det helt ofattbart att man tog in Frank Lampard och tänkte att saker skulle kunna gå bättre. Nästa säsong blir en säsong helt utan spel ute i Europa för Chelsea. Ett faktum som dock inte behöver vara problematiskt. Senast det hände var säsongen 2016/17Antonio Conte kom in och tog ett lag som slutade tia säsongen innan till ligaseger.

Chelsea kommer med all säkerhet vara med och slåss om topp fyra nästa säsong. Men de kommer också med all säkerhet behöva sälja ungefär 20 spelare och verkligen börja om på ny kula med ny identitet.
 

Vincent Kompany kom inte till ett dukat bord. Han kom till en klubb som i princip sålde 20 spelare, tog in 20 nya. Ändå så har han format ett Burnley som charmat The Championship och varit överlägset större delen av säsongen. Imponerande!

Juande Ramos, den tränare som senast vann något med Tottenham, har i veckan ombetts kommentera Daniel Levy. Och han tog verkligen chansen att belysa hur pass jobbig Daniel Levy är att jobba med. Det finns en lång historik av en fotbolls-VD som alltid tar det snålaste beslutet och som i slutändan påverkar både tränarens humör och möjligheter till framgång.
 
Helvetiskt uppfriskande av Chris Wilder om parodiklubben Watford.





Söndag 15.00: Newcastle - Tottenham
Viktig sexpoängsmatch i jakten på Champions League kommande säsong. Tottenhams allra sista chans att göra något om de ska vara kvar i racet. Och med tanke på vilka järnpsyken som finns i det där laget så är det ju bara att lasta alla ägodelar man har på en dyngsäker etta.



- Henrik Örtenvik




Pang!
Juventus tog sig häromdagen inte bara sig till Semifinal i Europaleague utan också sig till tredjeplats i ligan och ett gyllene läge att ta sig till Champions League.
Högsta sportkommittén i Italien (CONI) har nämligen upphävt domen av poängavdrag för Juventus. Dock är inte allt klart. Domen kommer gå tillbaka till det italienska fotbolssförbundet för granskning så lyckan för Juventus kan vända men ofta är CONI:s beslut ganska starka.

Nu blev det dock helt annan strid om Champions League-platserna. Milan tappade sin placering och är nu tre poäng efter. Inter har det ännu värre och är nu sex poäng efter.
Tänk att det är lättare för dem att ta sig till Champions League genom att vinna hela turneringen...



Då var vi här. En semifinal i Champions League mellan två lag från samma stad. Har det någonsin hänt? London? Madrid? Stockholm?
Fin inramning på San Siro när Inter defilerade mot Benfica efter 2-0 vinsten borta: Fast Benficafansen ville annat... Som hån till bengalkastningen drog publiken upp sina mobiler efter 2-1 målet:

Stadio Olimpico innan match mot Feyenoord i  Europaleague:

...och the Special himself...
 

Historiska paralleller finns det alltid gott om. Här är från Leaos mål mot Napoli på Stadio Maradona:

Stor show när expertpanelen i Sky intervjuar Leao efter Milans vinst mot Napoli:


Visst, fina Juventus mot Napoli men eftersom liganb är avgjord är det nu mer intressant hur Champions League-platserna ska fördelas.
Atalanta har sista chansen hemma mot Roma att ta rygg på de övriga.
Måndag 24 april 20.45 


Romas glädjerus efter vinsten i förlängning mot Feyenoord.


- Johan Stistrup





Laporta och Tebas möts för första gången sedan mutskandalen i Barcelona uppdagades. Man vill ju veta vad de bägge tänker här.
 


Inaki Williams avgjorde det baskiska derbyt mot Real Sociedad när han gjorde matchens bägge mål för hans Athletic Club. Bilbaoklubben tar ytterligare steg mot Europaplatserna och vill det sig väl kan bägge de stora klubbarna från Baskien spela Europa nästa säsong.




Real Madrid vann mot Chelsea med 2-0 förra veckan och upprepade bedriften på Stamford Bridge i London i veckan. Bägge målen i returmötet signerades Rodrygo. Två 2-0 segrar tar marängerna till semifinal mot Manchester City. I den andra semifinalen möts Inter och Milan.


Sevillafansen bar fram laget i returmötet mot Manchester United på Ramon Sanchez Pizjuan. Dresscode vit t-shirt och trycket var något helt enormt. Det märks att fansen drömmer om ytterligare en Europa Leaguetitel.
Sevilla vann matchen med 3-0 efter två bjudningar från Maguire och De Gea. Nu möter de mesta Europa Leaguevinnarna Juventus i semifinalen och jakten på den sjunde titeln.
 


Bernabeustadion blir något spektakulärt. Kolla in detta.


En legend fyllde år i veckan. Stort grattis till Rivaldo. Vilka mål han gjorde ändå.
 


Alla visste att den här dagen skulle komma. Men ändå kommer det som en chock och är svårt att fatta. Joaquin avslutar sin karriär efter säsongen. Han är den spelare med näst flest La Ligamatcher och avslutar sin karriär mot sin gamla klubb, Valencia den 4 juni.

Det här gör ont att se.
 


Barcelona - Atlético Madrid på söndag klockan 16:15. Stormöte som kan påverka utgången av La Liga.

- Jens Kassnert









Det vallonska derbyt i Belgien mellan Charleroi och Standard fick bortafansen allt annat än rosor från hemmafansen:
Påsksmällare var det utanför Agia Sofia när AEK fans firade in påsken:
Vi åker tillbaka till Belgien och ser hur en del Westerloo fans löser biljetter:

Evighetsderbyt i Bukarest mellan Steaua och Dinamo: Låter som en självklar toppmatch!
Och det är det också - fast i andraligan!
Två fajtas i ett playoff nu för att ta sig till högstadivisonen. Steua vann matchen och leder nu playoffligan.
Men, vän av ordning undrar säkert vilka West Ham slog ut i Conference Ligue? Ja, det var FCSB FC - vilka också applicerar på att vara Steua Bukarest, vilket också UEFA och rumänska fotbollsförbundet har godkänt som efterträdare av de förra europamästarna.  Fansen verkar dock ha en annan bild av det...


Nya mästare är korade i Slovenien!

Arjen Robben har börjat röra på sig igen. Fast nu är det på asfalt - och nej, inte tillbaka till gautfotbollen utan det är maraton!
Rotterdam maraton och en tid under tre timmar!  Vi snackar alltså om pingislungan Arjen...
Wesley Sneijder var dock inte lika imponerad:
I Frankrike Har OM gjort vad Napoli brukar göra elva gånger per säsong. 
En special edition-tröja. Skillnaden är att OM gör det för att hylla sin Europacup vinst för 30 år sedan...


Ungdomar! Dimtri Berbatov.... 

Derbyt HSV-St Pauli 
Fredag 21 april 18.30
Stadsderbyt kan förändra livet för HSV.


Bosniska legender.




- William Edström, Andreas Mitsis, Erland Jacobsen, Thomas Pitura

 

SvenskaFans.com2023-04-21 10:50:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)