Lagbanner
VV:  Mutskandal skakar Barcelona

VV: Mutskandal skakar Barcelona

Birardi leker, Girona tar Spanien med storm, superfanset i Polen och är "Spursy" historia?


Chelseas kräftgång fortsätter och nu spekuleras det vilt i om hur länge argentinaren får vara kvar. Nu har Chelsea spelat tre raka ligamatcher utan att göra mål och motståndet har varit Bournemouth, Nottingham och Aston Villa.



Nu väntar Fulham och Burnley borta och sedan börjar spelschemat se riktigt svettigt ut. Eller vad sägs om:

21/10 Chelsea - Arsenal
28/10 Chelsea - Brentford
6/11   Tottenham - Chelsea
12/11  Chelsea - Man City
25/11  Newcastle - Chelsea
2/12    Chelsea - Brighton
6/12    Man United - Chelsea
9/12    Everton - Chelsea

Jag tippade inför säsongen att Pochettino inte överlever fram till jul. Men överlever han ens en månad till?

Satan vad det small till när ungraren Szobozlai smällde in en i nättaket i cupen mot Leicester.

Nicolas Jackson har redan åkt på en avstängning, ungefär det sista som målsnåla Chelsea behöver just nu.

Väldigt intressant om hur proaktivt Brighton jobbar.

"Spursy" brukar ju vara ett uttryck när man vill påtala att ett lag sumpar en ledning. Dags att kasta det uttrycket i soporna.


Herregud, ändamälet helgar medlen eller?
Värre än Evertons säsong så här långt.

Skönt och se att det stod limited edition.


Sista veckan i september är verkligen en Di Canio-vecka.

För 21 år sedan gjorde han såhär för sitt West Ham mot Chelsea:

...och för drygt 25 år sedan i Sheffield Wednesday mot Arsenal: Vilken är mest klassisk?


Lördag 18.30: Tottenham - Liverpool
Intressant toppmöte mellan två lag som flyger fram i säsongsinledningen. Två lag som spelar rock n' roll-fotboll den här säsongen.


We are on the board. We move on
Petad.

- Henrik Örtenvik
*********************************************************************************************************'



Ja, såklart hånandet av Victor OsimhenNapolis egna Tik-Tok konto 
Spelaren tände på alla cylindrar och hotar att stämma.
 

Inte första gången Napolis kanal gör sånt här och klubben bad sen om ursäkt och tog bort inägget men frågan är inte om det redan är klart för ny klubb nästa år.
Mer om det kan ni läsa här.


President Pozzo sitter och gnuggar händerna och ser att hans köp av Lazar Samardzic från RB Leipzig för €3 miljoner kommer inbringa 10 gånger mer i sommar.



Vilken vecka för Sassuolo. Piskar Juventus hemma med 4-2 och vinner borta mot Inter med 2-1 - allt inom fyra dagar.
Domenico Berardi får såklart rubrikerna igen:


Vad sägs om den yttersidan mot Juventus?
 

Så, har vi en Piatek eller Milito i Mateo Retegui?

Well, José Mourinho har nu tagit ett nytt personligt rekord. Ett inte så smickrande sånt.
Den värsta starten poängmässigt efter sex omgångar.
Bara fem poäng är tagna och en enda seger (7-0 mot Empoli). Det tidigare var sju poäng med Chelsea säsongen 2015/16.
Även hann fattar att situationen är illa och efter matchen så följande han med spelarna och tackade det buande bortaföljet.
  Har tiden runnit ifrån the Special One?
 

Papu Gomez är tillbaka i Serie A!
Vi minns alla hans tid i Atalanta och även har hans Catania-sejour kvar i bakhuvudet.
Hans kontrakt med Sevilla gick uti somras och han har avvaktat med att teckna något nytt. 
Mycket talade för att världsmästaren skulle gå till Saudi Arabien men nu blir det Monza.
Caprari är nämligen borta sex månader och Gomez är väl den mest gjutna att ta hans position.
Får se hur mycket hemjobb det blir därifrån.
 

Någon är saknad i Roma...

Är det de för Zhang i Inter? Det Bahrainbaserade investeringbolaget Investorcop är intresserade av Inter.
€1.3 miljarder är på bordet för den kinesiska ägaren att fundera på.
Investorcop har ingen erfarenhet av fotbollsklubbar men säger så här:
"Valet på Inter pga att de är ett passande lag att investera i, stort supporterförlje och en ägare som står med skulder och behöver sälja. Klubben har en stor historia och en av världens viktigaste klubbar. Om de sen skulle äga sin egen stadio så skulle investeringen vara gigantisk."
Ja, vem har sagt att nya klubbägare inte kan ha hjärta för klubben som ledstjärna?


Milan - Lazio lördag  30 september 18.00
 

Vem försöker du lura Victor Osimhen?


Här vill man gärna veta hur det ligger till generellt hos klubbarna. Är det extremt?
 

- Johan Stistrup


Det finns få lag som charmerat en allmän opinion så mycket som Girona har gjort den här säsongen. Katalanerna spelar den absolut roligaste fotbollen i Spanien, ja kanske till och med i Europa? Man ser också ut att bara bli bättre och bättre. På de sju inledande matcherna har man vunnit sex. Det enda poängtappet kom i premiären mot Real Sociedad där en storspelande Àlex Remiro räddade baskerna. Man har gjort arton mål på de inledande matcherna, slagit svårspelade Getafe med 3-0, besegrat både Sevilla och Villarreal på bortaplan och är, tillsammans med Barcelona, det enda laget som inte torskat ännu.

Managern Míchel är nominerad till månadens tränare och måste väl rimligen få den utmärkelsen. Det största utropstecknet har annars varit 19-årige Sávio som öst in poäng sedan han anslöt i somras. Storklubbar har redan börjat tala om ytteranfallaren som skapat oreda varje gång han fått bollen. Sávio har, med rätta, blivit nominerad som en av de främsta spelarna den här månaden. Eftersom det är ett popularitetspris där supportrar får rösta lär dock spelare som Jude Bellingham eller Robert Lewandowski, som också är nominerade, vinna. Hur det än går i den tävlingen och hur det än går framöver för Girona, som på lördag tar emot Real Madrid, är det nog mitt favoritlag i La Liga just nu.
Real Madrid-lånet Rafa Marín har gjort sitt första mål för Deportivo Alavés. Tråkigt för honom var det i fel bur. Kanske ett av de mest dråpligaste självmålen på ett tag.
Dracula, är det du? Ja, eller någon form av vampyr eller valfri övernaturlighet. Inte vet jag. João vet nog inte själv vad som tog över hans kropp här.
Domslut… ja, eller kanske snarare beslut får vara rubriken här. Det var i helgens Madrid-derby mellan Atlético och Real tråkiga scener utspelades efter matchen när en familj utsattes för rasism från några Atlético-supportrar. När Real Madrid mötte Las Palmas i onsdags bjöds familjen in och fick träffa Florentino Pérez och a-lagsspelarna. Ett bra och fint beslut av Los Blancos.
Det var bråkigt efter matchen mellan Athletic Club och Getafe i veckan. Efter matchen attackerade Iñaki Williams, verbalt, motståndartränaren José Bordalas. Anfallaren sa: ”Jag gillar inte den här typen av fotboll [som Getafe spelar]. Du står helt hjälplös när matcherna stoppas upp hela tiden. Alla i ligan ser igenom honom [Bordalas] och vet hur hans lag vill spela, men få av oss gillar det”.

Getafe är ju kända för att stanna upp spelet och göra livet svårt för motståndarna, det har Bordalas byggt en hel karriär på. Själv var han chockad över Iñakis utspel och sa att kommentarerna var ett ”övertramp” och ”mycket allvarliga anklagelser”.


Celta Vigo går tungt men Carl Starfelt har börjat bra i sin nya klubb. Sedan sist veckans viktigaste gick av stapeln har mittbacken startat två matcher för galicierna och varit en av de bästa i Celta båda gångerna. Han har dessutom gjort ett så pass bra intryck på Rafael Benitez och klubben att han numer är tredjekapten i laget, mindre än två månader sedan han skrev på. Mot Barcelona i helgen och mot Deportivo Alavés under torsdagen fick han också bära bindeln ett tag. Detta är vad svenska försvaret behöver.
För drygt ett år sedan, i augusti 2022, fick Kirian Rodríguez beskedet att han fått cancer – Hodgkins lymfom. Han missade i stort sett hela förra säsongen för sitt Las Palmas i Segunda División men var tillbaka i full fart nu i maj. I söndags avgjorde 27-åringen för sitt Las Palmas med ett drömmål och gav dem deras första seger för säsongen. Han var, så klart, känslosam efter matchen.
Det finns få som kan elda på sin publik som Diego Simeone. Mot Real Madrid fick han verkligen med sig hela arenan… som han brukar.
  Simeones son ville inte vara sämre. I stället för att rikta fokus mot sina egna supportrar valde dock sonen Gianluca att hetsa mot Real Madrid-supportrarna.
Från 0-2 i den 80:e minuten till 3-2 i den 89:e minuten. Ibland går det snabbt i speedway. Barcelona stod för en makalös vändning när Celta var på besök i lördags. Barcas admin skrev nog ut vad alla culés kände där och då.
En eventuell mutskandal har i veckan uppmärksammats i Spanien. Det är FC Barcelona som utreds för att ha mutat vicepresidenten i den spanska domarkommittén, José María Enríquez Negreira, under åren 2001-2018. Enligt uppgifterna ska klubben ha betalat företag som Negreira är engagerade i för omkring sju miljoner euro under de åren. Nu står både Barca och de tidigare Barcelona-presidenterna Josep María Bartomeu och Sandro Rosell anklagade för detta. Sedan februari utreds också Barcelona för korruption. Skulle de senaste anklagelserna, om att ha mutat domarna, vara sanna kommer det att kosta blaugrana en hel del.
Det var glada miner i Real Madrid inför matchen mot Las Palmas i onsdags. Laget skulle nämligen äntligen få se nyförvärvet Arda Güler äntra Santiago Bernabéu, åtminstone från bänken. Han blev uttagen i Carlo Ancelottis trupp men bara timmar senare stod det klart att turken dragit på sig en ny skada. Debuten kommer därför att behöva vänta minst tre veckor på att få se 18-åringen dra på sig den vita dressen.

Vad Real Madrid-publiken däremot fick se var Vinicius Júnior igen. Brassen har varit skadad sedan han utgick i första halvlek mot Celta 25:e augusti.


Efter 5-1-förlusten mot de andalusiska rivalerna Sevilla fick Almería, som börjat väldigt tungt, nog. De har med omedelbar verkan valt att sparka managern Vicente Moreno som därmed blir den andra tränaren i årets La Liga att få foten. Inför säsongen var Almería det lag som spenderade näst mest pengar i sommarfönstret – endast Real Madrid spenderade mer. Man förstår att ledningen inte är nöjda med sin sistaplats och två poäng på sju matcher.
Santi Cazorla, vilken man och spelare han ändå är. För elva år sedan gick han in och köpte delar av barndomsklubben Real Oviedo som var på väg att gå under. I augusti kritade han på ett ettårskontrakt med Oviedo i vad många trodde var något form av jippo. Men icke, 38-åringen hoppade in i helgen för Segunda-klubben och det är sannerligen vackert. Det är sådant som väcker fotbollsromantiken ånyo.
Några måsten att se i veckan:

Idag: Barcelona – Sevilla
Lördag: Girona – Real Madrid och baskiska derbyt mellan Real Sociedad – Athletic Club
Söndag: Real Betis – Valencia
Måndag: Las Palmas – Celta Vigo
Tisdag: Napoli – Real Madrid
Onsdag: FC Porto – Barcelona
Torsdag: Villarreal – Rennes

Fotboll hela veckan med andra ord!


Jornada #6: Knock i El Derbi Madrileño – makalös vändning av Barcelona


- När Abdón Prats gjorde 2-1 för Mallorca mot Barcelona gjorde han sitt fjärde mål på blott 100 minuter i La Liga den här säsongen.
- 17% fler mål har gjorts i La Liga hittills i jämförelse med samma period förra säsongen.
- Joselu är den första spelaren i Real Madrid under 2000-talet att göra fyra mål på de första fyra hemmamatcherna i Real Madrid-tröjan. Tre av tre den här säsongen och ett mål på en match 2011.
- 1.3 miljoner tittade på matchen mellan Spanien och Schweiz i tisdags. För två år sedan visades inte ens de spanska damernas matcher på TV.
- Jan Oblak gjorde, mot Real Madrid, sin 300:e match i Atlético. Under torsdagen, mot Osasuna, blev det hans 301:a match.
- Barcelonas vändning mot Celta tog dem åtta minuter och 27 sekunder. Från 0-2 till 3-2.
- Xavi Hernández har förlängt sitt kontrakt med Barcelona till 2025.
- Sergio Ramos har spelat fler ligaminuter än någon annan spelare i La Ligas historia. Totalt 44,076 minuter har Sevilla-mittbacken noterats för. Tyvärr blev hans hus i Sevilla rånat, där hans fyra barn befann sig, när han själv var på matchen i tisdags.


-Daniel Jakobsson
 



Tyska klubben St Pauli förnekar sig inte.
Nu har de satt stopp för sitt samarbete med agenter till ungdomsverksamheten.
Fokuseringen i klubben utveckla spelarna, inte att sälja spelarna" säger Ben Liedtke - chef för ungdomsakademin i klubben.
 
Intressant och se effekt av det. Risken är väl att satsande tonåringar hellre går till någon annan klubb men tror nog många ser det som en fördel mentalt.


I tisdags möttes dem. Austria Salzburg och RB Salzburg. Austria spelar nu Salzburgs regionsliga.
 
Hur slutade matchen då? Drickalaget vann med 4-0


Det finns fans och det finns FANS...

Vi hade några sköna mål i helgen. Hakim i PSG slickar in en underbar frispark:
Cup i Norge och Faris Pemi avgör med ett konstmål minuter innan full tid.
  Bodö/Glimt gjorde sn ytterligare ett mål på övertid och tog sig till final i cupen.

Vi måset såklart även ha med Niko Galesic mål för sitt Rijeka borta mot Slaven i kroatiska ligan:
Kanske inte Europas starkaste press men ändå...
Ni missade heller inte målvaktens läckra assist.


Derby i Istanbul brukar betyda fullsatta läktare. Knappast i det här mellan Istanbulspor och Galatasaray.
De som var där fick ändå "valuta för pengarna". Icardi revancherade sig dock och satte matchens enda mål i andra halvlek.


Dåså, då har Harry Kane presenterat sig på riktigt i Bayern München:
 



Vi hoppar tillbaka elva år och kollar in Terek Groznys Martin Jiraneks träff igen...och igen...och igen....




Nytt lågvattenmärke - Ajax-Feyenoord avbröts.


Apropå Ajax-Feyenoord...


- Andreas Mitsis, William Edström, Thomas Pitura Polsk fotboll, Belgisk fotboll.

SvenskaFans.com2023-09-29 11:20:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)