Lagbanner

VV: Mourinho i blåsväder igen

Bortskämda United-fans, Valencia i medvid och Zlatan den äldste.



Det vore fel att säga att det har varit synd om Manchester United-fansen. De har varit så otroligt bortskämda med framgångar under Premier League-eran. Men titeltorkan har ändå varit där sedan 2017 då José Mourinho och Zlatan ledde laget till framgångar i ligacupen och Europa League. Förra helgen tog titeltorkan slut då Erik ten Hag ledde laget till titeln i ligacupen och känslan växer sig allt starkare att den här klubben kan vara med och slåss om ligatiteln i maj. De är en maskin som bara vinner och vinner. (Efter att Ronaldo sparkades...)
  Erik ten Hag har verkligen haft en drömsäsong i Manchester United. Hur många titlar blir det?
 


Själv försöker han tona ner det hela...
 


Grimsby Town stod för en jätteskräll när de slog ut Luton ur FA-cupen. Några veckor senare slår de ut Premier League-motståndet Southampton. Med denna bedrift blev de också unika:
 


Söndag 17.30: Liverpool - Manchester United
En av engelsk fotbolls stora rivaliteter utspelar sig på Anfield på söndag. De senaste 5 åren har Liverpool varit det bättre laget, men nu börjar vågskålen åter vikta över till Manchester United. 

Sju förändringar Potter måste genomföra för att behålla sitt jobb



- Henrik Örtenvik






José Mourinho hade en tuff vecka. Förlust och utvisning mot Cremonese (deras första vinst för säsongen).
Sen hamnade han i skottgluggen igen då han var på ett match mellan Lazio och Romas 14-åringar.
Ett derby är alltid ett derby i Rom och enligt Roms lokala tidning Il Messaggero så hade han och några Romaspelare buat åt Lazios spelare under matchen. Speciellt under en straff som Lazio hade. Han ahde också sagt till Romaspelarna att fejka skador och för att dra ut på tiden.
Lazios pojktränare hade konfronterat honom efter match anklagat honom för det osportsliga beteendet men postugisen hade bara tagit det med ett smile.
Som ni förstår så vann Roma matchen.


Ja, Romas tränare åkte på en utvisning i förlustmatchen mot Cremonese (hans tredje för säsongen) för att han klagat på domslut. Fjärdedomaren hade konfronterat honom 
Mourinho tyckte domaren hade missat en incident och då hade fjärdedomaren skrikit åt honom "Sköt dig själv, din jävel" och forstatt "Ingen orkar med dig, åk hem!" (fritt översatt).
Allt det här kom fram till domarledningen och Marco Serra kan du få ett kännbart straff på fyra matcher men också skickas att döma lägre serier i stället.

José Mourinho tror såklart att allt är en komplott då Serra är från Turin och Juventus är Romas nästa motståndare. Mister är nu officiellt avstängd i matchen men efter vad som kommit upp nu så diskuteras det om röda kortet ska strykas och han kan vara tillbaka på bänken i helgen.

Inte nog med allt detta. Nu ryktas det om Chelsea också från brittisk press efter att Potter knappast lyfter laget.


Fiorentinas Cristiano Biraghi känsla för feeling i matchen mot Hellas Verona:



Den touchen av Juvenstus Angel Di Maria i matchen mot Nantes:




Derby i Umbria mellan Perugia och Ternana. 
Hemmalaget gick segrande med 3-0 och gästernas fans var allt annat än glada över resultet.
Ternanas president Stefano Bandecchi passerade "hans" fans på väg ut och tumult uppstod.
Presidenten anklagas att ha spottat på fansen och han svara med att det var de som började.
 
En bild säger mer än tusen ord: #Napoli 2023

Fokus = Gennaro Gattuso

"0-0 är tråkigt,  Bättre att förlora med 5-4 - det är åtminstonde rafflande"
Ja, mannen med citatet är tillbaka på bänken i Pescara (för tredje gången)
Vem minns inte Zdenek Zemans sejouren 2011-12 i klubben då laget blåste sönder Serie B med bl.a. Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Gianluca Caprari och Marco Verratti.  Laget ligger nu på tredje plats i Serie C och kämpar om att komma upp till Serie B igen. Har tjecken fortfarande det i sig?


Många fina, nerviga matcher i helgen. 
Bl.a. Napoli-Lazio, Roma-Juventus och Spezia-Hellas Verona
Napoli jagar poängrekord medan Lazio jagar CL-plats, Juventus fråntagna femton poäng men har inte gett upp CL och är det här det avgörs i bottenstriden när Spexia och Hellas Verona möts i en sexpoängsmatch?
Bara att bänka er!


Milanredaktionen har vaknat till liv och följ deras "Fem snabba" efter matcherna. Alltid skrivan "på-pulsen".



- Johan Stistrup





”Caso Negreira” växer mer och mer. Den uppdagade mutaffären som Barcelona är indragen i. Nu visar det sig att Negreira ska ha plockat ut en hel del kontanter vilket hans fru hävdar att hon inte hade en aning om.
 


Barcelona räddade tre poäng i El Clasicon i cupsemin mot Real Madrid. Marängerna styrde matchen och var egentligen under hela matchen närmare ett ledningsmål än en Barcelonaseger. Men Barcelona har satt sig i ett fint utgångsläge inför returen om en månad.


I helgens derby mellan Real Madrid och Atlético Madrid fick Alvaro Rodriguez göra sitt första mål för Real Madrid. Dessutom blev han den yngsta derbymålgöraren på 2000-talet.
 


Gammal men lika rolig fortfarande. Vamos Dembele!
 


Mer hat och glåpord och rasistiska kommentarer mot Vinicius Jr. Här är ytterligare en supporter som dömts för sina tillmälen.
 


La Ligabossen säger att Barcelona inte får värva i sommar. Tankar på det?
 


Osasuna vann den första semifinalmatchen av två mot Athletic Club i Copa del Rey. De gjorde det inför hemmafansen på El Sadar med 1-0. Målet, ett mycket snyggt sådant gjordes av anfallaren Abde efter att Osasuna vunnit bollen nere vid egen hörnflagga. En mönsterkontring där Abde slet sig loss på vänsterkanten och sköt in segermålet. Det blir en spännande retur på San Mames om en månad.
 


Hur många unga talanger ska komma från Barcelonas ungdomslag egentligen. Kolla detta.
 


Och sedan blev han den bästa i Världen den gode Casillas.
 


Valencia som har haft kräftgång hela säsongen tog en tung skalp mot Real Sociedad i helgen. Ny tränare och lite medvind kanske. Nu snackas det även om att det ska finnas intressenter att köpa loss klubben. Det verkar främst vara från Saudiarabien.
 


Det blir en rolig liga helg med bland annat möten mellan Atlético Madrid - Sevilla och Real Betis - Barcelona.

- Jens Kassnert


 

SvenskaFans.com2023-03-03 12:45:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)