Lagbanner
VV Highlights: Ibrahimovic - hyllad och ifrågasatt

VV Highlights: Ibrahimovic - hyllad och ifrågasatt

Hugo Larsson, Skam för landet, Bistecca Fiorentina, Olmosuccé och skämtet Everton.



 

 
Veckans stora snackis var ju North London Derby, där Arteta saknade några spelare och Tottenham hade möjlighet att vinna första hemmaderbyt på tre år. Men, som vanligt under "Big Ange", så var det mycket snack och lite verkstad. Tottenham hade bollinnehav, fler skott än sina rivaler, men det blev aldrig riktigt farligt. Och när lägena dök upp så kladdade spelarna med bollen. Detta har upprepat sig nu hela 2024 och inget talar för att den store grekaustrialiensaren har någon längre framtid i England. Se så lätt de "bärande" spelarna Bentancur och Romero går bort sig i situationen som ger målet. Vad sysslar de med?
 

  Svårt att inte fascineras över Erling Haalands framfart. Efter en "blek" andrasäsong med bara 27 mål så är norrmannen hungrig på att sätta tonen tidigt den här säsongen.


 
Colombianen Jhon Duran har gjort säsongens mål redan nu. Herregud. Hur ont gör det att hålla på Everton nuförtiden? Två raka tvåmålsledningar har blivit 2-3 i baken.
 


 

Hade det här varit Italien så hade man tänkt att det var riggat. Ebou Adams möter sitt gamla lag och missar att slå in avgörande 2-0. Och vilken miss sen!
 

  Alla som följer Paddy Power på X får sig ett gott skratt då och då. När Everton mötte Aston Villa och ledde med 2-0 var de verkligen klockrena.
 
  Widell Zetterströms succé i Derby fortsätter.
 


 


 
Zlatan Ibrahimovic sätter agendan igen. 
Det går rykten om att alla är inte helt nöjda med svenskens jobb. Det var kanske ingen skräll men det jobbiga är väl att det är ledningen som inte är så nöjda med hans agernade så här långt.
Det är tidningen La Repubblica som skriver att ägarna RedBird har svårt med svenskens attityd. 
Bl.a. det  han gjorde med IShowSpeed - "Den förste som rör sig är bög".
Men också att han kört med nepotism i laget när han Ignazio Abates far - Beniamino - att lämna klubben. Han var då målvaktstränare.
Det skulle då enligt tidningen vara en hämnd mot att Ignazio inte gav hans son Maxilmilian sin Primavera-debut förra säsongen.
Också att Maximilian signerade ett långtidskontrakt före "coming satr" Francesco Camarda, vilket då sa att Ibra inte har tillräckligt med erfarenhet i sin roll.
De är heller inte helt nöjda med att han mer är på träningsanläggningen Vismara och kollar sin son Vincent än är på Milanello och har koll på A-laget.
Well... får se hur länge tassandet håller.

 
Klart vi fortsätter i Ibra-dynastin med sonen Maximilian:
 

Kanske lite väl tidigt att hypa men en slägga som sin far.

 
Ademola Lookman var på väg att lämna Atalanta i somras men summan klubben hade satt på honom var för hög även för de engelska klubbarna.
Lär inte bli mindre nu.
Här en lektion hur man steker en Fiorentina på en minut:



 
Juventus startade säsongen med två raka segrar och målkalas och Allegrifotbollen var långt borta.
Två matcher senare står vi här igen - två raka 0-0 matcher.
Ska dock sägas att Empolis målvakt Devis Vasquez var den som stoppade dem från att vinna.
 
Jorå, allt är som vanligt men jag lovar, sista skruven kommer vara satt innan domaren blåser igång turneringen.  
  
Hoppla Kerstin! 
Parma har hållit god klass i sin comeback i Serie A. 
Började bra också med 2-0 hemma mot Udinese efter mer än halva matchen.


Fyrtio minuter plus lite senare så står gästerna som segrare  - och i serieledning. 
Efter att ha spelat oavgjort i premiären mot Bologna på bortaplan har nu laget radat upp tre raka segrar (Lazio, Como och Parma) och toppar helt ensam med sina nio poäng efter fyra omgångar. Klart tränae Kosta Runjaic är på allas läppar just nu.
Den 53-årige mannen med det kroatisk klingande namnet är tysk och har mestadels hållit sig i Tyskland men sist var han i Polen och vann bl.a. polska cupen med Legia Warszawa.
Eftersom Legia Polens svar på AIK  så sparkades han i April 2024 då inte målet om ligavinst kunde uppfyllas.
 

 
Hansi Flick verkar sannerligen ha fått ordning på Barcelona. Katalanerna har gått från klarhet till klarhet under säsongsinledningen och har sopat rent hittills med fem segrar på fem matcher och en målskillnad på 17-4. Den senaste i raden av succéer var överkörningen på Montilivi i derbyt mot Girona som slutade hela 1-4. För den som minns torskade ju faktiskt Barcelona båda mötena ganska övertygande mot Girona förra säsongen.

Deras sjutton gjorda mål är det bästa laget stått för sedan säsongsstarten 2017/18 och den bästa, innan Lionel Messis era, sedan 1959/60. Till råga på allt blev Hansi Flick utsedd till månadens manager, Raphinha till månadens spelare och Lamine Yamal månades U23-spelare. Snacka om att sopa rent.



 
Den tidigare Celta de Vigo-legendaren Hugo Mallo har dömts för ett sexuellt övergrepp. Till skillnad från anklagelserna mot Rafa Mir som jag skrev om förra veckan skedde Mallos övergrepp på planen, närmare bestämt mot Espanyols maskot i samband med en match 2019. På bilden ser ni två Espanyol-maskotar, en manlig och en kvinnlig.

Den manliga maskoten skakade Mallo hand med men, vilket kanske inte syns så bra på bilden, ska Mallo ha sträckt in sina händer innanför den kvinnliga maskotens dräkt och tagit på hennes bröst. I veckan dömdes han till böter, samtidigt som Mallo själv säger att han ska överklaga beslutet. Idag spelar Mallo, som spelade 309 matcher i La Liga för Celta, för grekiska Aris.  

Det känns mer och mer som att Villarreal gjorde ett riktigt kap med Ayoze Pérez under transferfönstret sista timmar. 31-åringen har verkligen imponerat och varit en bidragande faktor till att laget står på elva poäng, lika många som Real Madrid och Atlético de Madrid, efter fem matcher.

 
Jesús Navas gjorde matchens enda mål för Sevilla mot Getafe i lördags. Med sina 38 år och 298 dagar under bältet blev spanjoren även den äldsta spelaren i Sevillas historia att göra mål för klubben. Det betydde uppenbarligen mycket för ytterspringaren som var påtagligt känslosam efter slutsignalen när han hyllades av Ramón Sánchez Pizjuán.
 
Dani Olmo har tagit ligan med storm och är nu med i en fin skara spelare som nätat i sina tre första ligamatcher för FC Barcelona.

 
488 matcher för Manuel Pellegrini i La Liga, lika många som Ferdinand Daucik. Det gör Pellegrini till den mesta utländska managern i La Ligas historia. På onsdag, om ingenting otroligt händer, kommer chilenaren att coacha för 489:e gången i den spanska högsta divisionen och är därmed ensam i toppen av utländska tränare.  



 

Det snackades från Holsteins Kiels håll att lagen kan komma att få problem upp i hamnstaden när vinden ligger på och det är allmänt ogästvänligt. FC Bayern München lyssnade inte på det örat utan pulveriserade Kiel totalt med hela 6-1. Dessutom tog det bara 14 sekunder för Jamal Musiala att ge gästerna ledningen.


 
Hugo Larsson slog en vertikal(!) passning under lördagens möte mot Wolfsburg som ledde till Eintrachts ledningsmål. Har JDT sett detta än och räcker det till en startplats under landslagets nästa samling?
 
 
Fortuna Düsseldorf insats igår mot Hertha BSC påminde väldigt mycket om stabiliteten som St. Pauli uppvisade förra säsongen. Jag var skeptisk till Düsseldorf inför säsongen, men det de har visat upp efter fem matcher med en riktigt bra defensiv organisation och matchplaner så får de ses vara en given uppflyttningskandidat.
 

 

Nürnberg åkte till nykomlingen Ulm och låg under med 1-0 där de kort efter dessutom fick sitt 2-0 mål bortdömt. Nürnberg kvitterade och avgjorde sedan i den nionde tilläggsminuten och firade så här med sina fans.


 
Magdeburgs fans med en riktigt bra kuliss borta mot Köln. De hade dessutom anledning att vara extra glada eftersom de vände 0-1 underläge till seger 2-1. Förra säsongen tog de 14 poäng på 17 bortamatcher, men har den här säsongen tagit nio poäng av nio möjliga på bortagräs.


 
Armin Gigovic! I somras växlade han danska Midtjylland mot Bundesliganykomlingen Holstein Kiel och i helgen mot FC Bayern byttes han in i 75e minuten och efter bara sju minuter på planen gjorde han sitt första mål i Kieltröjan.

 




 
 

Sen Robin van Persie tog över som tränare för Heerenveen i somras har han hållit på sina principer om offensiv, risktagande fotboll. Men hans närmast naivistiska stil ifrågasätts nu efter denna stjärnsmäll mot AZ. Förlust med hela 9-1! Men efter matchen stod van Persie på sig och sa att han inte tänker ändra sig.

 
  Marseille spände verkligen bågen i sommar när man fick in Roberto De Zerbi som ny tränare. Det fortsatte med uppseendeväckande nyförvärv, inte minst högst kontroversielle Mason Greenwood. Nu har man lyckats ro i land en till högprofilerad värvning trots att fönstret är stängt. Landslagsmittfältaren Adrien Rabiot har skrivit på för OM.



 
”Han har förolämpat alla i det här landet.”

Det var ord och inga visor från Emir Spahic, numera landslagschef i Bosnien & Herçegovina, efter att Anel Ahmedhodzic meddelat att han slutar i bosniska landslaget. Det är en rörig situation där Ahmedhodzic först lämnade landslagssamlingen, enligt egen utsaga på grund av skada, men kort därefter slutade han i landslaget och sa att han utsatts för näthat. I samma veva berättade att han brutit med sin frispråkige pappa, vars uttalanden i pressen tidigare gett Ahmedhodzic problem.

 
  81,365 åskådare fyllde Westfalenstadion i Dortmund för Jakub Blaszczykowskis och Lukas Piszczeks hedersmatch. De polska klubbikonerna är bevisligen fortfarande omåttligt populära i BVB-läger. Jürgen Klopp ledde Blaszczykowskis lag till seger med 5-4. Bland andra Nuri Sahin, Henrikh Mkhitaryan, Kamil Grosicki, Ebi Smolarek, Lucas Barrios och Julian Brandt spelade i matchen.

 
Den 40-årige holländaren Ronnie Stam gjorde över 120 matcher för NAC Breda 2002-2008 och vann sedan Eredivisie med Twente 2009/10 innan karriären fortsatte i Wigan och Standard Liège innan han rundade av med en sista säsong i NAC Breda 2015/16. Sen dess har livet tagit sig en vändning. I veckan kom det ut i holländsk press att Ronnie Stam misstänks för knarksmuggling och pengatvätt, knarksmuggling ska röra sig om närmare 2200 kilo kokain.

 
  Viktor Gyökeres har, ännu en gång, utsetts till månadens spelare i portugisiska ligan. Föga förvånande då han inlett säsongen med 8 mål på 5 matcher.
 

SvenskaFans.com2024-09-17 10:30:00

Fler artiklar om La Curva