Lagbanner
VV Highligts: Müller hyllas i München

VV Highligts: Müller hyllas i München

Highlights över helgens händelser i Europa. Varje lands VV kommer vid tolv idag tisdag.





 

Augusti månad har stängt och med det också sommarens transferfönster (äntligen!). Hela marknaden har ju varit svalare än på många år, ändå är Premier League helt överlägsna i antal spenderade kronor jämfört med de andra ligorna. Som Swiss Ramble berättar så spenderar klubbarna i Premier League alltså mer än klubbarna i La Liga, Bundesliga och Serie A tillsammans.

  Jag kunde ändå känna att det skulle kunna bli en implodering av projektet Liverpool. Klopp var synonymt med en framgång som inte setts på årtionden och nu lämnade han efter nio år. Visst skulle det kunna bli som när Sir Alex lämnade Manchester United?

Och, visst: nog kan det fortfarande bli så. Men efter en försäsong och tre ligamatcher så ser ju Liverpool vanvettigt harmoniskt ut.

 

Skulle kunna baka in detta under rubriken "Comeback", men vi tar hela målfesten här istället. Everton hittar nya sätt att förlora, Bournemouth står för en historisk vändning.
 
 
Fabian Jalkemo från Rule Britannia-podden är, minst sagt, mindre nöjd med Erik ten Hag.


  En spelare får sitt andra gula för att han petar undan bollen när motståndaren försöker sparka igång spelet. Tränaren förstår ingenting och säger att han inte får någon förklaring och börjar yra om konspiration.

Mer heder till Declan Rice som fokuserar på sitt misstag och att han svikit laget.

  Jacob Zetterström fick stå för Derby County i helgen som överraskande stod för en enkel 3-0 seger mot Bristol City.
 





 
Vad händer i Milan
Paulo Fonseca har inte direkt fått någon drömstart i klubben och han "petade" stjärnorna Leao och Theo Hernandez inför mötet med Lazio.
Mycket snack blev det också efter att de inte varit med övriga laget i cooling break.
Punditen och den gamla Lazio-iconen Paulo Di Canio sågade deras inställning 
"En av dem är t.o.m lagkapten från och till. På min tid hade jag tryckt upp dem mot väggen"
Milan kom i alla fall hem med en poäng från Rom men hur säkert sitter han?
Stefano Pioli sitter fortfarande och kliar naveln och tar ut lön från Zlatan och gänget.


Leao förresten... han replikerade Di Canio kommentar så här på X:
 

 
Inter har verkligen jobbat under radarna under sommaren. Ja, varför skulle de värva så mycket mer när de har grundstommen klar fårn förra året.
Det är bara för Beppe Marrotta kalibrera lite lätt. Bevis för det kom väl redan i toppmatchen hemma mot Atalanta där laget pulvriserade Gasperinis gäng med 4-0.
Här är Nicolo Barellas mål sett från Curvan:

 
Napoli har alltså pröjsat €30miljoner för Romelu Lukaku från Chelsea. Känns inte kanske som det bästa investeringen De Laurentiis gjort , särskilt efter hans framträdande förra säsonge i Roma och Inters CEO Marrotta sa att han hade tur att de inte jobbade in mer på att får tillbaka Lukaku i klubben.
Hursomhelst så har Big Rom visat sig på sin bästa sida när han snyggt nog inte tog Osimhens nr9 tröja även om han visste att han men största sannolikhet skulle lämna klubben.
Han har också bestämt sig för att ladda extra på Napolis träninganläggning under landslagsuppehållet - trots att spelarna har flera dagars ledighet. Belgaren är, tros allt, bara 31 år så mycket krut borde de vara kvar för Conte att få ut.


 
Federico Chiesa lämnar Juventus för Liverpool. Vi kommer sakna hans bollkänsla...
 
Lazio underbara hyllning till sin Scudettomanager:  
 



 
Kylian Mbappé har väl varit säsongens snackis hittills i La Liga och det främst för att han haft så himla svårt att hitta nätmaskorna. Inte nog med det har fransmannen dessutom haft väldigt svårt att överhuvudtaget komma till lägen eller hitta de ytor som han är så känd för att figurera i. Mot Real Betis skulle det dock äntligen lossna för Real Madrids nya superstjärna då han stod för två förlösande mål precis innan landslagsuppehållet. Kanske kan detta vara början på någonting väldigt speciellt?
 
Kan Hansi Flick vara FC Barcelonas räddning? Hittills har Barca inlett säsongen med fyra raka segrar i La Liga och segern mot nykomlingarna Real Valladolid i helgen var en uppvisning av det bästa Barca kan göra på en plan när de verkligen vill. 7-0 slutade matchen och allt är som det ska under Flicks ledning.
 
Är det ens okej att ha så här små benskydd?  
Sällan har man skådat en lyckligare människa som precis lämnat sin drömklubb. Det är ingen hemlighet att Vitor Roque älskade att skriva på för FC Barcelona men glädjen dämpades snabbt och efter bara ett drygt halvår i Katalonien har brassen skeppats iväg till Real Betis. 19-åringen såg åtminstone glad ut att slippa de ständiga läktarbesöken i Barcelona när han äntrade Benito Villamaríns matta.  
Oli McBurnie mot Kylian Mbappé borde väl bara ha slutat på ett sätt i veckans möte mellan Las Palmas och Real Madrid. Mot alla odds dock tog Las Palmas en poäng mot Los Blancos och McBurnie fick ett högre slutbetyg än fransosen. Jösses! Tur för Mbappé att han fick revanschera sig under söndagen.

 
Girona har fått upp ångan i lokomotivet igen och hade en perfekt vecka med två raka segrar hemma mot Osasuna och borta mot Sevilla som resulterade i totalt 6-0 i målsskillnad. Mot Osasuna nätade ukrainaren Viktor Tsyhankov och till fansens stora förtjusning var hans Star Wars-relaterade målgest tillbaka.

 
Transferfönstret stängde i fredags för de europeiska toppligorna och i Spanien rådde det en enorm aktivitet under de sista dagarna. Jag har sammanställt dessa och finns att läsa under artikeltips längre ned i den här artikeln. Några noterbara övergångar i slutskedet av sillyn var exempelvis att Valencias stjärnmålvakt Giorgi Mamardashvili kritat på för Liverpool men samtidigt lånats tillbaka till Los Ché för resten av säsongen. En annan nyhet är att James Rodríguez är tillbaka i Madrid men denna gång i Rayo Vallecano.

Arnaut Danjuma lånades i sista sekund ut från Villarreal till Girona ungefär samtidigt som Leganés presenterade Sébastien Haller från Borussia Dortmund. En enorm värvning för nykomlingarna, förstås. Tråkigt nog för Real Betis valde till slut Nabil Fekir att lämna klubben för spel i Al Jazira men ersattes snart av Giovani Lo Celso permanent. Slutligen är det också värt att nämna att Real Sociedad gjorde klart med islänningen Orri Òskarsson från FC Köpenhamn som faktiskt var den dyraste värvningen under de sista dygnen av transferfönstret, 20 miljoner euro. Han fick också en mäktig presentation på sociala medier när övergången var officiell.



 
Leverkusens förslutfria svit i seriesammanhang är över. Den tog slut i lördags efter 35 raka utan förlust när RB Leipzig segrade på BayArena efter att Openda på egen hand vände underläge 1-2 till seger 3-2. Tittar man enbart på statistik från matchen så borde segersviten inte ha brutits, men fotboll är sällan logiskt.
 
Thomas Müller är nu den spelare som har spelat flest matcher i FC Bayern genom alla tider. I helgen gjorde han sitt 710(!):e framträdande i tävlingssammanhang för klubben. Därmed passerade han Sepp Maier som vaktade buren i 709 matcher. På dessa 710 matcher har Müller gjort 245 mål och 269 assist.

 
Thomas Müller gick upp på läktaren för att ta emot hyllningar från fansen och skanderade ut att fansen behöver fler semesterdagar det kommande året för det kommer behövas.
 


 
Är det Kimmich som blir Tysklands nya frälsare? Han är i varje fall ny kapten för landslaget och förhoppningen är att han kommer leda laget till VM-Guld 2026.




 
Herthas fans bjöd på koreografi i bortamatchen mot Kaiserslautern.
 
 
Niklas-Wilson Sommer som spelare i Nürnberg II ska ha blivit attackerad och misshandlad på en klubb i helgen. Detta skall ha gjorts av Ultras från Nürnberg efter att Sommer ha poserat i en matchtröja från FC Bayern München på instagram.
 
 
I Bayern-derbyt mellan Jahn Regensburg och Greuther Fürth avslutade Hrgota flipperspelet i straffområdet med en riktig rökare. Målet punkterade definitivt matchen som betydde 3-0 med knappa kvarten kvar. Hrgota assisterade även med ledningsmålet och segersiffrorna skrevs till slut till 4-0.
 




 
De Klassieker, det stora rivalmötet mellan Feyenoord och Ajax fick i helgen ställas in. Skälet? Strejk! Holländska poliskåren demonstrerar för att få bättre pensionsvillkor och för att sätta press på förhandlingarna utlyste polisfacket en strejk från bevakning av Feyenoord - Ajax som skulle spelats på De Kuip i Rotterdam i söndags. Trots att bortasupportrar sen länge inte tilltåts på De Klassieker efter åratal av våldsamheter i samband med matcherna, ansåg Rotterdams borgmästare Ahmed Aboutaleb att matchen inte kunde spelas utan polisbevakning. Matchen har nu fått ett nytt datum: Kl 18:00 onsdag 30 oktober. Något som väckt visst missnöje i Ajax-läger då det innebär att Ajax bara får två dagars vila mellan De Klassieker och toppmötet mot PSV på lördagen.


 
Klassiska Bordeaux har fått börja om i femtedivisionen efter att ha gått bankrutt. Vägen tillbaka(?) inleddes dramatiskt med en sista minuten-kvittering av målvakten(!) Lassana Diabate mot Poitiers.

 
  Blott 15-årige Deniz Dönmezer vaktar målet för Adana Demirspor och i helgen räddade han en straff från dubbelt så gamle Michy Batshuayi i Galatasaray. Dock förlorade Adana ändå med 1-5 mot storklubben.
 


 
 
Sparta Prag slog ut MFF och kvalade in till Champions League för första gången på 19 år. Det firades med ett Mr. Bean-klipp som blivit viralt:
 

 
FC Köpenhamn besegrade ärkerivalen Brøndby med 3-1 i Köpenhamnsderbyt i helgen. FCK-supportrarnas mäktiga bengaltifo väckte också uppmärksamhet.

  Sebastian Nanasi fick en drömstart i sin nya klubb Strasbourg. Efter knappt tre minuter i bortamatchen mot Lyon gjorde han direkt sitt första mål. Det blev en spektakulär match, efter en timme stod det Lyon 1-3 Strasbourg, men sedan vände Lyon helt på det och vann till slut med 4-3. Nanasi byttes ut i 69:e minuten vid ställningen 3-3.
 
  
De rika blir rikare – Mancheste City är den klubb som gjort störst vinst på transfermarknaden i sommar. Men bakom City är det flera klubbar utanför de allra största ligorna som gjort bra resultat enligt Transfermarkt. Belgiska Genk går 76 miljoner euro plus, Benfica 65 miljoner och Rennes 57 miljoner.
Varje lands VV kommer vid tolvtiden idag tisdag.

SvenskaFans.com2024-09-03 10:30:00

Fler artiklar om La Curva