Lagbanner
VV Highlights: Fotbollsvärlden tackar Svennis

VV Highlights: Fotbollsvärlden tackar Svennis

Höstensäsongen är officiellt här. Veckans Viktigaste highlights sätter igång i dag.

Nytt för säsongen är alltså att vi kommer att köra en highlight med fyra olika ligor (England, Italien, Spanien, Tyskland och övriga Europa) för att sen under dagen kör ut längre VV för respektive land.
Vi känner att artiklarna blev alldeles för långa för mobilformatet och valde att dela upp det så ni sen kan välja vilka ni vill fortsätta att läsa.
När de andra är ute för publicering kommer det också finnas länkar här på sidan.







Chelseas nye manager Enzo Maresca visar upp ett väldigt omodernt ledarskap, där han hänger ut spelarna i pressen och fryser ut halva truppen. Såhär kommenterade han Mudryks insats förra veckan. 
 




 
 


Manchester United är tillbaka...




Väldigt klokt av Bournemouths amerikanska ägare om hur han ser på Premier League.


Svennis har lämnat jordelivet. En god orsak att kolla detta fina, fina klipp igen.
 

Brighton under Fabian Hürzeler har börjat mycket piggt och avgjorde mycket sent mot Manchester United. Ett Manchester United som helt plötsligt har blivit rätt svaga på tilläggstid.
 
- Henrik Örtenvik



Det klart det kommer bli om att Sven Göran Eriksson har gått ur tiden.
För oss i Sverige var han stor men i Italien var han ännu större - lag utan som helst anknytning till honom har dragit på superlativ som de knappt ens ger till sina egna legender.
Här är från t.ex. Hellas Verona som inte har någon relation alls med honom.

"En fotbollens gentleman"
La Gazeeta dello Sports hyllning till Svennis




Ja, två gånger om så hade Empoli chansen att komma i ledning på Stadio Olimpico
Den ena missen värre än den andra
.
Empoli löst dock allting och vann med 2-1. 


I detta nu när vi hyllar Svennis och hans gärningar i Italien kan vi konstatera att Serie A är den top-5 ligan som har minst antal utländska tränare i serien - bara tre stycken (Runjaic i Udinese, Fonseca i Milan och Fabregas i Como). I Spanien är 15 av 20 tränare spanjorer. I Frankrike 10 av 18, Tyskland 9 av 20 och i Premier League är det bara tre(?!) engelska coacher.


Unge Nicoló Savona gjorde Serie A-debut från start mot Hellas Verona. Fick pryda förtroendet med att göra mål.
***
Den 20-årige offensiva höherbacken har imponerat på Motta att han fick ersätta Danilo från start i matchen mot Hellas Verona.
Den Aosta-födde ynligen har i stort sett alltid tillhört Juventus plantskola. 


- Johan Stistrup





En blunder av såväl domarkåren som av Gironas målvakt Paulo Gazzaniga. Hur kan det här inte vara ett rött kort är frågan? Med åren har jag lärt mig att jag inte kan handsregeln längre men nog fasen ska det här vara rött kort?
Ilkay Gündogan som var en av Barcelonas bästa spelare ifjol fick bära hundhuvudet när katalanerna tvunget behövde rensa i truppen. Efter ett snabbt telefonsamtal med Pep Guardiola satt han på planet ”hem” till Manchester. Samtidigt verkar Barca fortsatt ha enorma problem att registrera Dani Olmo som fortfarande inte står på Barcelonas spelarlista. Drygt ett dygn efter att Gündogan landade i England igen var han däremot redan med för City. Det här är förstås något av ett haveri i Barcelona.
Vad fantastiskt roligt att James Rodríguez verkar vara på väg tillbaka till La Liga. Colombianen som imponerade i Copa América ser nämligen ut att skriva på för Rayo Vallecano och om övergången går igenom återvänder han därmed till Madrid efter att ha lämnat Real 2020. Det här är inte första gången Rayo plockar in en äldre colombiansk stjärna. Vi minns ju Radamel Falcao som lämnade så sent som i somras.

Huruvida Conor Gallagher är Atlético de Madrids frälsare eller ej låter jag vara osagt men han presenterades åtminstone som en sådan. Efter att ha blivit utkastad från Chelsea har engelsmannen hittat ett nytt hem i den spanska huvudstaden. Se bara på hans presentation, huvva! Han fick dessutom, när han byttes in i söndags, höra sin egen låt sjungas av klacken för första gången. Bara en sådan sak.
Ett fantastiskt mål förtjänar en fantastisk bild. För er som inte sett: leta upp det! La Liga blockerar i stort sett alla målvideos på nätet, varav det är svårt att länka.

Veckans snackis får jag denna gång ge till Endrick som hoppade in och gjorde mål direkt för Real Madrid i sin debut för marängerna. Endrick var bara 18 år och 36 dagar när han smällde in bollen bakom Real Valladolids estniske burväktare Karl Hein. Med det blev Endrick den yngste icke-spanjoren att någonsin göra mål för Real Madrid.

Williot Swedberg blev i veckan uttagen i premiäromgångens bästa elva. Detta efter hans succéinhopp mot Deportivo Alavés. Det var tillräckligt för att han skulle spela till sig en startplats i Celtas match i helgen, mot Valencia, där han också var tongivande. Han ser ut att få en spännande säsong i det Celta Vigo som nu toppar tabellen.

- Daniel Jakobsson



I en av mina inför-delar så skrev jag om Hoffenheim ”man vet två saker, Baumann står i mål och Kramaric leverar på topp”. I helgens premiär sköt Kramaric segern till Hoffenheim när han gjorde hattrick i deras 3-2 seger mot nykomlingen Holstein Kiel.

Düsseldorf som förra säsongen förlorade kvalet mot Bochum på straffar har fått en jättebra start på säsongen. I helgen mötte de Ulm och såg länge ut att åka hem tomhänta. Underläge 0-1 i 81a minuten när de tilldelades en straff som Pejcinovic missade, men slog in returen. Mindre än minuten efter serverade Rossmann, Danny Schmidt och helt plötsligt var de i 2-1 ledning som sedan stod sig matchen ut.


Felix Gebhardt blev Herthas frälsare i helgens match. Det som kan noteras är att han inte spelar för Hertha utan vaktade målet för motståndarna Jahn Regensburg. Det var en typisk 0-0 match, men i den 90e minuten styrde han in bollen i eget mål och sedan borde han ha tagit skottet från Niederlechner i en match som slutade 2-o till Hertha BSC. Vi Hertha-supportrar säger dock tack Gebhardt för att vi tog tre poäng.
 




När tar det slut för Leverkusen med väldigt sena mål? Inte än verkar det som. Det var deras signum förra säsongen och mot Stuttgart i supercupen kvitterade de i matchminut 88 för att sedan vinna på straffar. I fredags ligapremiär mot Mönchengladbach avgjorde Florian Wirtz 90+11 och Leverkusen lämnar Borussia-Park med samtliga tre poäng.  



Niclas Füllkrug lämnade och Guirassy hämtades in från Stuttgart trots att han är skadad. Vem ska göra målen för Dortmund? Kanske Jamie Bynoe-Gittens? Han ersatte Adeyemi efter en timmes spel och han under sin tid på plan göra två mål när Dortmund vann med 2-0. Blir han den nya unga talangen som slår igenom i den gulsvarta klubben?
 



Isac Lidberg gjorde i helgen ligadebut i sin nya klubb Darmstadt som förra året slutade sist i Bundesliga. I den 23e minuten gjorde han sitt första mål för klubben i 1-1 matchen mot Nürnberg. Detta var Darmstadts första poäng den här säsongen.
 



- Joakim Sparr
***




Fred gör hattrick.

Frank Lampard situation i Sverige.

Vilket jävla mål.
 



Ja nej men såvitt jag vet går det väl bra för Eliasson i Grekland?
Äh skämt åsido. Gyökeres hattrick och han ser lika ostoppbar som förra säsongen. PSG springer runt med Asensio som falsk 9:a, vad gör toppköubbarna? Svaret på deras problem finns här.  
 
Hampus skoglunds hjärnskakning i live tv. Där uppe med Kramer som spelade VM-final med hjärnskakning. 
  - Jacob Seiberlich
***

SvenskaFans.com2024-08-27 11:30:00

Fler artiklar om La Curva