Lagbanner
BLAHZIO: +3

BLAHZIO: +3

En blogg med och om Lazio.

Landslagsuppehåll är rena misären för den calcioälskare som precis har vant sig vid att ”se” matcher från stöveln. Eller ”se” egentligen, ingen kanal har ju ännu brytt sig om att knyta upp tv-rättigheten för Serie A. Istället har vi fått rikta in oss på fulstreamar och vänliga sajter som har ”bjudit” på Serie A-fotboll när hösten närmar sig.

För Lazios del har säsongsinledningen betytt att man nu ligger på en tredjeplats jämfört med förra säsongens sjätteplats så här långt och med tre poäng mer i tabellen. Lazio har förvisso torskat rejält borta mot Chievo och Napoli, men har samtidigt besegrat förra säsongens spöken Udinese och Genoa. På hemmaplan har man i ligan än så länge trots allt bara släppt in ett enda mål (mot Bologna). Kritiker säger att Lazio har haft ett dåligt spel och att man ännu inte har haft särskilt svårt motstånd.

Förra säsongen inledde vi dock med bra spel, men blev istället straffade och fick inte resultaten med oss.

Om en månad väntar säsongens första Rom-derby, dock utan fullsatta curvor på grund prefektens beslut att dela upp Curva Nord och Curva Sud med trappor och avspärrningar. Curva Nord har idag meddelat bojkotten. Ett förståeligt beslut för att markera mot den överhöghet som har beslutat att pissa på supportrarna. Det kan ha varit sista gången vi såg ett tifo av det här slaget.


 
Om ni vill stödja fansens protest, skriv på här.

Keita Baldé har annars gått från en ifrågasatt och trumpen yngling som ryktades bort till en succé på sistone. Han kom in i CL-kvalet mot Leverkusen och gjorde ett mål som väckte hopp. Han har följt upp detta med betydande inhopp mot Verona och senast mot Frosinone. ”Maravilla” har fått ny fart under fötterna. Frågan är bara om det räcker till en startplats hos Pioli framöver. Alternativen där framme har snart blivit ännu fler i och med Kloses och Candrevas snara återkomster.

Nu uppges Keitas spanska pass äntligen vara i sikte. Keita är född i Spanien men av senegalesiska föräldrar. Nu sägs det att allt kommer att vara klart lagom till jul. För Lazios del skulle det frigöra en icke EU-plats i truppen. Ett spanskt pass skulle även betyda att Keita får representera Spaniens U21 som nästa höst spännande nog möter Sverige. En annan följd vore dock att Keita blir alltmer mer intressant för klubbar i England med sin EU-status. Det vore en sorglig utgång för hans tid i Lazio och vi får hoppas att det dröjer ännu ett tag. För Keita är med sin fart och teknik en av de största talangerna i Serie A.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-09 14:32:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party