Crotone - Lazio
0 - 2

Crotone Lazio 0-2

Lazio briljerar trots regnet i Crotone och åker tillbaka till Rom med tre viktiga poäng i väskan.

Inzaghis lag vann 2-0 borta på Scida i Crotone. Biancocelesti gjorde ett mål per halvlek, först med Ciro som startade efter 20 dagar i karantän, och sedan med Correa som stängde matchen i andra halvleken.

Lazio klättrar tillfälligt upp till tredje platsen i tabellen, tillsammans med Napoli och Roma. Crotone har å andra sidan inte vunnit en match än.

Matchen
Matchen spelades trots mycket regn som fallit i Crotone under dagarna och som ställt till med översvämningar och besvär i staden. Gräsmattan höll hyfsat bra, men bollen studsade knappt i många delar av planen.

Leiva och Immobile var åter tillgängliga, efter stormen med Covid som varat de senaste två veckor. Strakosha, Ramos och Milinkovic flög ej till Crotone på grund av positiva resultat på Covid testerna. Luis Alberto startade trots att det under veckan varit spekulationer om att han skulle petas på grund av hur spanjoren uttryckte sig på Instagram angående att Lotito köpt ett flygplan till klubben.

Matchens första chans kommer efter knappt tio minuter, när Crotones målvakt Cordaz felbedömmer en situation och ger bort bollen till Immobile som dock ej lyckas pricka målet. Fem minuter senare har Crotone chansen att ta ledningen med Simy, vars touch som tur är för Lazio endast hamnar några centimeter utanför. Från och med då dominerar Lazio halvleken. Luis Alberto har ett guldläge först, sedan kommer Lazios ledningsmål med Immobile som nickar in ett fint inlägg från Parolo. Parolo själv är nära att utöka för Lazio i den 37:e minuten, men Cordaz gör en fin räddning. Cordaz räddar Crotone ytterligare en gång strax före halvtidsvilan, när Fares försöker nicka in ett fint inlägg av Patric.

Regnet upptar.i andra halvleken, men det är fortfarande Lazio som har kontroll över matchen. Inzaghis trupp vill stänga matchen tidigt, och redan i den 57:e minuten utökar Lazio till 2-0 tack vare Correa som tar emot en passning från Ciro, dribblar Crotones Pereira och skjuter från snäv vinkel in bollen i mål. En kvart senare slår Luis Alberto en genialisk passning till Caicedo med yttersidan, Lazios anfallare dribblar Cordaz men skjuter från svår vinkel och lyckas inte träffa mål. Mister gör flera byten mot slutet men resultatet står sig.