Lagbanner
Det läckande kylskåpet

Det läckande kylskåpet

Lazios kylskåp läcker betänkligt avseende onödiga löneutgifter.

För bland hyllorna hittar vi nämligen två kroniskt skadade spelare, en maffiasnubbe och en fransman på väg att säga au revoir.

Abdoulay Konko (1, 3 miljoner euro, kontrakt till 2016)
Den veke ytterbacken har till följd av sina skador knappt varit en skadefri en månad i Lazio. Skadorna har satt sina spår och den tidigare rivige ytterbacken har blivit alltmer passiv och mer av en alibispelare på senare tid.

Ederson (1,7 miljoner euro, kontrakt till 2017)
Den utskällde brassen var skadeförförljd redan innan han kom till Rom och Lotitos chansning gick inte hem. Potentialen har varit stor men nu är det bara kroppshyddan som tycks vara det. Just nu mest en skojfarbror för de yngre spelarna.

Giuseppe Sculli, 1,1 miljoner euro, kontrakt till 2015)
Den lynnige anfallaren med familjekopplingar till ndranghetan har inte gjort någon hemlighet om att han är kvar i Lazio för pengarna och gick även i höstas ut med att han höll på Genoa inför lagets möte med Lazio. Tränar inte ens med laget och är kanske just nu världens bäst betalde motionär?

Mickael Ciani (1,1 miljoner euro, kontrakt till 2015)
Det blev ingen försäljning i januari av Ciani. Flera intresserade klubbar har nämnts, men fransmannens löneanspråk har fått intressenterna att vända och istället avvakta att mittbackens kontrakt går ut i sommar. Har själv antytt att han inte kommer spela något mer i Lazio.

Tillsammans utgör de en lönekostnad på 5,2 miljoner euro netto, vilket blir närmare 10 miljoner euro brutto. Finns ju lite annat de pengarna hade kunnat användas till och Lazio forsätter att betala ett tag till för Lotitos tidigare felbeslut.  

Utöver det finns ju även Novaretti, Pereirinha och Cavanda som de kommande månaderna kommer att få sin framtid avgjord av Pioli. Sedan är ju även Lorik Cana av många överbetald (1,5 miljoner euro) sett till sin kvalité som fotbollsspelare.
 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-05 18:56:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party