2019-10-27 20:45

Fiorentina - Lazio
1 - 2

Fiorentina Lazio 1-2

Fiorentina - Lazio avslutar 9:e omgången i Serie A. På Franchi drar Lazio längsta strået och tar hem tre poäng tack vare ett sent avgörande mål av Ciro Immobile.

Fiorentina och Lazio bjuder på en spännande, rolig och tuff match. Biancocelesti tar ledningen tack vare Correa som fri mot målvakten väljer att runda honom och placera enkelt bollen i mål. Målet godkänns efter en VAR check. Kort därefter och strax efter att Correa bränt 0-2 läget kvitterar Fiorentina med Chiesa. I andra halvleken tar Lazio över matchen spelmässigt, Viola försvarar sig med 9 spelare bakom bollen men är farliga när de kontrar. Båda lagen har ett par chanser var, innan Ciro Immobile förvandlar ett fint inlägg av Lukaku till 1-2 Lazio. Målet godkänns efter lite VAR-drama, då Fiorentina spelare menar att domaren skulle blåst när Lukaku tacklade Sottil i föregaående moment. Några minuter senare stå Lukaku för ännu ett fint inlägg; Albertos skott tar på handen på en Fiorentinas försvarare och domaren blåser därmed straff. Caicedo tar straffen men missar. Som tur är lyckas Lazio försvara sig bra resterande 2 minuter och segrern är ett faktum.

Lazio - bästa idag
Lazio spelade en bra match ikväll. Man försvarade sig bra trots att inte Fiorentina hade någon renodlad anfallare på plan. Anfallet fungerade också fint och Lazio byggde upp några fina anfall. Lazios tre bästa spelare idag var enligt mig Acerbi, Leiva och Immobile.

Acerbi är livsviktig för Lazios försvar. Det är sällan han lämnar sin position, när han gör det så tappar Radu Chiesa som kvitterar. Han blir som en vägg framför Strakosha, stänger alla luckor när kollegorna i backlinjen lämnar öppna.

Efter ett par matcher där han inte varit på topp tycker jag han står för en strålande insats idag. En nyckelspelare för Lazio. Han är lika bra både när det kommer till att försvara samt bygga upp Lazios anfall.

Immobile, Lazios skyttekung. Står för ett mål och en assist i kvällens match. I första halvlek är han lite gömd och kommer ofta längre upp på banan för att spela boll. Försöker spela Correa mycket. Har flera chanser i andra, och ger Lazio ledningen i slutminuterna.

Lukaku, första matchen på över ett år ytterbacken. Assist till Imobile, och några minuter senare slår han ett till inlägg som sedan resulterar i straff till Lazio. Bra insats.

Lazio - sämsta idag
Caicedo, Milinkovic och Patric tycker jag var sämst i Lazio idag.

Det svider lite att säga att Caicedo var sämst, men har spelar typ tre bollar ikväll och missar straffen med två minuter kvar.

Milinkovic stod inte heller för en super insats ikväll, tyvärr. I första halvleken var han i princip osynlig, Lite bättre i andra, men inte godkänd. Inzaghi väljer att byta ut honom mot Parolo.
Patric gjorde en fin insats mot Atalanta förra helgen, tyvärr upprepade han inte det ikväll. Ribery springer förbi honom lite väl enkelt i samband med Chiesas mål. Chiesa kommer ifrån honom alltför ofta. Mycket spring i andra, men inte en godkänd insats överlag.