Lagbanner
2019-09-29 15:00

Lazio - Genoa

Inför Lazio - Genoa: Patric åter i startelvan?

Inför Lazio - Genoa: Patric åter i startelvan?

Efter den relativt märkliga matchen mot Inter i veckan är det således dags för laget att försöka ta sig över nästa hinder i jakten på Champions League nästa säsong. Hindret heter Genoa och det ser väl inte direkt omöjligt ut.

Simone Inzaghi verkar återigen ge förtroende till Patric i backlinjen till förmån för Bastos, Luiz Felipe men kanske framförallt över Denis Vavro. Slovaken som köptes in för €10m har inte fått något riktigt förtroende ännu och just nu går alltså Patric före i rangordningen. Det är lite skrattretande på ett sätt men sorgligt på ett annat. Jag kan köpa att Inzaghi vill vila Felipe Luiz och Bastos - om han nu är inne på det spåret - men Patric, kom igen. Har vi inte lärt oss något? 

På tal om rotation väljer även Inzaghi att flytta på Lazzari till förmån för Marusic. Och inte för att vara den som är den, men vore inte den här matchen mycket lämpligare att starta både Lazzari och Jony i, än den mot Inter? Då syftar jag speciellt på spanjoren. För vem gör egentligen så som Inzaghi gjorde? Slänger in en liten spelare, ny i ligan som långt efter rent taktiskt om man jämför med hans lagkamrater, mot serieledarna på bortaplan - att täcka upp en hel kant i en ovan position. 

Det är inte Jonys fel att Lazio förlorade den matchen. Skulden ligger på Inzaghi som stod för idel konstiga beslut både inför matchen och medan den pågick. Varför byta ut Caicedo när han var Lazios kanske bästa spelare? Det är bara en fråga som vi inte kommer få något svar på men som jag skrev innan, Lazio är upp och nedvända världen. Spelar du extremt bra i någon match, eller i några matcher så kan du förvänta dig att bli utbytt eller bänkad (Förlåt vilad). Det är rent av märkligt att alla ska roteras förutom Acerbi, som är bland dom äldre spelarna. Jag menar, jag tror knappast att Lazzari enbart kan spela 1 match i veckan men om det är så, att det bara är Acerbi som klarar av det i Lazios stora trupp, så ligger vi illa till.

Men i eftermiddag är det alltså Genoa som ska knäckas och Inzaghi verkar förlita sig på Correa och Immobile längst fram, uppbackade av Luis Alberto och Sergej Milinkovic-Savic på mittfältet. Det är denna kvartett som skall styra det offensiva. Jag räknar med mindre kreativitet nu när Marusic förmodligen kommer starta till höger och Lulic till vänster. Lucas Leiva har inte kommit upp i standard den här säsongen och varit rent av usel vissa matcher, nu krävs det att han hittar formen illa kvickt. 

Genoa har endast vunnit en match under säsongen och den kom för exakt 28 dagar sedan, den 1 september då man slog Fiorentina med 2-1. Sedan dess har man förlorat mot Atalanta och Cagliare medan matchen mot Bologna slutade 0-0 i veckan. Det är alltså inte med någon sprudlande form man gästar Rom i eftermiddag. Om Lazio spelar på nivån man gjorde mot Parma för en vecka sedan så ska man helt enkelt avfärda Genoa, men då får inte Patric drabbas av hans berömda hjärnsläpp och ge bort något mål.

Förmodad startelva:

--------------------Strakosha-----------------------
---Patric----------Acerbi------------Radu--------
--Marusic--Milinkovic--Leiva--Luis Alberto--Lulic--
-------------Correa----Immobile---------------------

Matchstart 15:00
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-29 07:59:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party