Lagbanner
2020-02-05 20:45

Lazio - Hellas Verona

Inför Lazio - Verona: Hängmatchen skall avverkas
Klarar Verona av att hantera Lazios superduo?

Inför Lazio - Verona: Hängmatchen skall avverkas

Under onsdagskvällen ska Lazio ta sig an uppstickarna Verona hemma på Olimpico. Lazio har nu chansen att gå om Inter och upp på en fantastisk andra plats i tabellen, endast 2 poäng bakom Juventus.

Intresset bland fansen har förstås också höjts markant till följd av det fina spel Lazio visar upp, tabellplaceringen och dom sena avgöranden vi blivit bortskämda med under säsongen. Under onsdagskvällen räknar man med att över 40 000 människor tar sig till Stadio Olimpico för att bära fram Lazio. Hade det istället varit en Europa League 16-dels final mot t.ex. Lask Linz så skulle nog klubben vara glad om man fick ihop 10 000 romare på arenan. 

Publiken och människorna nere i Rom känner att det är någonting speciellt över det här laget och att det är något speciellt som håller på att uträttas den här säsongen. 

Verona kommer från en oavgjort match mot Milan på San Siro och vad jag läst mig till så förtjänade Hellas mer än ett kryss i den matchen. Trots att man avslutade matchen med 10 man. Nu säger jag inte att ett kryss mot Milan på San Siro är någon egentlig merit längre. Det låter bättre på tungan än vad det är i verkligheten. 

Men Verona har haft en solid defensiv över säsongen som gått och man ståtar med 6 raka matcher utan förlust. Senaste förlusten kom i början av december då man med en man mindre fick se sig besegrade av Atalanta med 3-2. Det som talar för att Lazio sätter stopp för den här sviten är egentligen en hel del. Ciro Immobile är i kalasform och står själv noterad för endast 1 mål mindre än vad hela Verona gjort tillsammans i Serie A. Hellas har även haft svårt när man mött dom större klubbarna och man har inkasserat förluster mot Napoli, Juventus, Roma, Atalanta och Inter. 

För Lazio gäller det att fortsätta precis som man började mot SPAL. Då är det upplagt för en andra plats i tabellen under onsdagskvällen. 

Simone Inzaghi meddelade under gårdagen att både Correa och Cataldi är på bättringsvägen men att man inte tänker göra misstaget att slänga in dom i hetluften för tidigt. Vilket var precis vad man gjorde med Correa mot Napoli och så ännu en gång i derbyt. 

Det lär betyda att dom som spelade mot SPAL, lär vara dom som startar mot Verona. 

Detta är också den sista riktigt hårda perioden av matchning som kommer för Lazio (Med undantag för en veckomgång i april). Som bekant är man ute ur både Europa League och Coppa Italia. Nu när dom turneringarna börjar igen så kommer Lazio nästan alltid att ha endast 1 match i veckan att koncentrera sig på. Vilket kommer betyda att man kan finslipa på varenda detalj i videorummet, på träningarna och mentalt. Medan konkurrenterna, från Juventus ner till Atalanta alla har sina sidosysslor som kräver fokus. 

Just nu ser våren ljus ut för Lazio. Hela vägen nu!

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-05 08:52:25
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party