Lagbanner
2019-08-25 20:45

Sampdoria - Lazio

Inför Sampdoria - Lazio: Målrik inledningsmatch att vänta?

Inför Sampdoria - Lazio: Målrik inledningsmatch att vänta?

Så var helgen äntligen här. Långa, varma, roliga, långtråkiga och egentligen helt meningslösa dagar har runnit förbi under sommaren, allt för att mynna ut i den här helgen då Serie A äntligen drar igång igen. Det blåser positiva vindar i Laziolägret och vi alla är taggade till max.

En perfekt försäsong mynnade ut i ett sorts antiklimax under den gångna veckan när det mest prestigefyllda nyförvärvet bröt ett ben i handen och uppgavs missa den här viktiga inledningsmatchen men också derbyt nästa helg. Jag pratar förstås om Manuel Lazzari, den italienske högermittfältaren/backen som imponerat stort och visat tämligen omgående hur begränsade Lazio har varit med Marusic och Patric på den platsen. 

Nu hade vi sådan tur att Manuel kunde opereras snabbt medan läkarna efteråt satte på ett skydd som han ska spela med. Han säger själv att han vill spela mot Sampdoria medan det från klubbens sida, faktiskt kan bli så att man inte vill riskera honom inför derbyt. Javisst, det är bråda dagar nu och laget kastas omgående in i en sorts hetluft.

Försäsongens kung och forna Sampdoriaspelaren Joaquin Correa förväntas göra Ciro Immobile sällskap i Lazios anfall. Det känns som att detta kan komma att bli ett dödligt vapen nu när dom fått en försäsong tillsammans där argentinaren är integrerad i laget och fått förtroende redan från början - vilket saknades under fjolåret.

Den ständigt bortryktade Sergej Milinkovic-Savic är återigen kvar i laget och det får nästan ses som ett nyförvärv också, eftersom dom flesta räknade med att serben skulle lämna i somras. Oräkneligt antal namn har printats ner på diverse laguppställningar istället för honom under sommaren, det har varit diskussioner om vem eller vilka som skulle kunna ersätta, fördelar och nackdelar. Vilka Lazio skulle kunna köpa för den enorma summan som en övergång skulle generera. Men nu står vi ju här, återigen, med en mycket stark spelare jämte Lucas Leiva och Luis Alberto på det centrala mittfältet. 

Denis Vavro köptes in av FC Köpenhamn som den dyraste försvararen under Lotitos era. Det medför förväntningar på den relativt oprövade slovaken. Något han inte levde upp till under försäsongen då han agerade nervöst och flamsigt i flera situationer när Lazio mötte kvalificerat motstånd. Visst, det var försäsong, ett nytt spelsystem och en helt ny omgivning med ett annat språk. Men likheterna med fjolårets katastrof Wallace var påtagliga i dessa matcher. Med en Luiz Felipe knackande på dörren bakom och en Bastos som växte in i rollen under senare delen av fjolåret så saknas det inte konkurrens och Vavro måste börja leverera direkt tillsammans med Acerbi och Radu.

Jag har en känsla av att matchen kommer bli målrik. Lazio har under den här försäsongen hittat tillbaka till en fartfylld, kreativ och rolig anfallsfotboll. Något som får oss att tänka tillbaka på säsongen 2017/2018. Laget kommer att kliva ut på planen med självförtroende och med en tydlig målsättning, att nå Champions League och ta nästa steg på den långa snåriga stigen, mot att återigen etablera sig som en av dom absolut största klubbarna i Italien. 

Låt oss ta ett stort steg frammåt redan imorgon med att avfärda Sampdoria med stora siffror. 

Förrmodad startelva:
(3-5-2): Strakosha, Vavro, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Correa, Immobile


Notera att Lazios nyförvärv Jony är otillgänglig pga en tvist som skall lösas av FIFA mellan Lazio, Jony och hans forna klubb Malaga. Både Lucas Leiva och Lazzari är osäkra till spel och kan komma att ersättas av Patric och Cataldi. 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-08-24 09:50:51
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party