Lagbanner
5 snabba efter Roma - Milan

5 snabba efter Roma - Milan

Vinst, 3e raka vinsten och 9 och 9 poäng. Sett till poängskörden finns det inget att klaga på. Dessutom en vinst som säkrades upp snabbt i båda halvlekarna så det kändes rätt bekvämt. Milan fick inte hålla nollan, oturligt så ändrar bollen riktning på övertid och ställer Mike men forceringen kom märkligt sent. 433 eller 451 beroende på hur man vill räkna blir svårt att klaga på i nuläget.

Röda kortet, nu blev det tack och lov inte avgörande. Skriver inte att Antonio Rapuano gör fel som delar ut 2 kort till en för kvällen ganska opolerad Tomori men det påverkar klart matchen och jag må vara färgad men dom kändes billiga. Innan det röda kortet hade Roma inte ett enda skott på mål och fick inte ut något av sitt offensiva spel. Särskilt sett till att det verkade vara Belottis enda uppgift för kvällen var att få just Tomori utvisad. Nu missar Tomori Milanoderbyt, det lär han gräma sig över men har han varit så bra dom första 3 omgångarna?

Mourinho, en tränare som ingen verkar vilja kritisera pga hans CV. Ingen kan ta ifrån hans meriter eller hans extremt dåligt gjorda tatuering men vilken fotbollsmördare han är. Roma var innan hans inträde varit ett kul lag att se, idag verkar det vara mer fokus på att tänja på alla regler och påverka domaren. Milans solklara straff applåderar han hånfullt och hans spelare filmar konstant. Tråkigt, Roma borde fokusera på att spela fotboll. Roma har 1 av 9 poäng…Laget har fått in några spännande spelare som kan hjälpa Mourinho att behålla jobbet säsongen ut men missar dom CL så bör klubben skicka honom. T.o.m Pioli hyschar honom

Leao, vår nr 10. En fantastisk spelare som gör ett fantastiskt mål. Mest glad är han väl att shortsen inte helt åkte av under matchen. Celik hade en hemsk match som högerback och uppenbart sugen på shortsen som han förhoppningsvis fick efter matchen. Sett till algoritmerna är han matchens spelare med 8.2. En spelare som konstant behöver minst 1.5 spelares markering och trycker ner försvaret så han inte får offensiva ytor. 

Effektivitet, förra säsongen och flera innan dess har detta varit en följetång. Milan har 9 skott innanför straffområdet men gör bara 1 spelmål. Här måste Milan definitivt bli mer effektiva om dom ska kriga på alla plan denna säsong. Möjligt att vår nya spelare som sent kom in kan göra skillnad i Jovic. Mer om Milans mercato denna sommaren kan du läsa här som stänger om någon minut. 

FORZA MILAN
Mer fördjupad analys från matchen läser du HÄR och Milan CL grupp kan du se HÄR

r" width="560">

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-09-01 22:57:00
Author

Fler artiklar om Milan