Lagbanner
5 snabba Milan -  PSG

5 snabba Milan - PSG

En helt fantastisk match mellan två väldigt bra lag, rent objektivt kunde matchen slutat 5-5 men Milan går vinnare ut matchen och nu är dödens grupp mer levande än innan den startade.

Uträknade. Vi är många som redan räknat in 5e matchen i rad utan vinst för Milan. Dessutom i ett möte mot otroligt duktiga PSG som tog ledningen och bara flög fram. Vi fans jobbar oftast mest med känsloargument än dom rationella. Ikväll visar Milan och Pioli vad vi kan göra i Europa och kvällens Milan är bra, riktigt bra och vi är inte alls uträknade från ett CL slutspel. Dessutom klirrar det till i kassakistan ikväll.

Skador. Förödande för Milan, det har vi sett helt för länge. Denna säsongen är inget undantag och det måste vara frustrerande att vara tränare eller ägare och alla andra som brinner för laget med dessa skador. Vad beror dom på måste lösas men ikväll fick vi nästan se ett skadefritt lag, tänk detta mittfältet med Bennacer också. Ett Milan utan alla skador är ett titellag så ska vi kritisera så borde det riktas mer mot får fysioteam.

RLC, som sagt. Tillbaka från skador, vilken poängskörd Milan haft med honom senaste 4 matcherna kan vi bara spekulera i men ikväll är han matchens spelare. Leao fick det som vanligt av Uefa men dom har ingen koll som vanligt även om Leao givetvis var ett ständigt hot och bröt måltorkan det varit enormt mycket fokus på. Det finns många kring RLC som gör ett gigantiskt arbete. Hade jag satt betyg för matchen hade det varit väldigt högt, hade nog gett 5.0 om det inte var just han som inte hängde med vid hörnan som slutade med att Skriniar nickade in. Hur kunde dessutom inte denna ex Interspelare få 3 gula kort?

Calabria, vår kapten. Alltid ifrågasatt från en högljudd klick på nätet. Ikväll får han världens bästa mittfältare att hellre gå in i plan än utmana honom på utsidan. Calabria är långt ifrån världens bästa högerback men han får Mbappe att tveka och tänka efter, oavsett världens bästa vänsteryttervar frustrerad, vad säger det om vår kapten? Jag ska inte säga att han tar bort Mbappe eller att jag satt lugnt i båten när han anfallaren hade båten med vår kapten löste det. Sen har han enormt bra jobbade lagkamrater kring honom som hjälper till. Hela laginsatsen Milan utför defensivt är världsklass. Alla ska ha en enorm eloge.

Pioli, ifrågasatt. Han skulle få sparken imorgon om man ska tro vad som står på X och andra plattformar. Han kommer inte få sparken imorgon, inte överimorgon heller men hans insats kommer utvärderas i Juni. Ledningen kommer ge honom andrum till dess om vi inte faller igenom helt och efter denna gigantiska vinst kommer förhoppningsvis några fans rikta sitt fokus åt annat håll. Detta är Piolis Milan när han får välja spelare dvs vi måste lösa skadorna, det är vår röda tråd. Ikväll njuter vi.

Läs även inför matchen här
Glöm inte att Podcast Rossoneri har nytt avsnitt som ni hittar här

FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-11-07 23:03:00
Author

Fler artiklar om Milan