Lagbanner
Signal Iduna Park, 2023-10-04 21:00

Dortmund - Milan
0 - 0

Fem snabba: Dortmund - Milan

Fem snabba: Dortmund - Milan

Andra matchen i gruppspelet är färdigspelat och återigen fick vi bevittna en mållös historia. I första gruppspelsmatchen mot Newcastle lyckades Milan skapa mycket mer. Dock så visste vi att Dortmund på bortaplan är en betydligt tuffare uppgift.

Anfallsspelet
Tycker att anfallsspelet stundtals ser bra ut, omställningar har visat sig vara en enorm styrka även om bollen hittar in i målet mindre än vad man kan önska sig. Avsluten kan man givetvis bli vassare på. Överlag så är jag nöjd med att man är beslutsamma i anfallsspelet och tvingar Dortmund att vara på tårna. Tråkigt att man inte lyckas förvalta de chanser man får. Finns inte så mycket mer att grubbla om offensivt 

Försvarsspelet
Försvaret ser i helhet bra ut. Där tror jag Pioli verkligen förmedlat sin spelidé och det ser ut som att man fått tydliga instruktioner på när man ska pressa och när man ska falla, positivt. Försvarsspelet med boll är väl något som vi saknat kvalité i. Utan både Kessié och Tonali så saknar vi den typen av spelaren som kan hålla boll och samtidigt öppna upp spelet. Skymtar av det ser vi i Reijnders som är mycket säker med boll vågar kliva upp och utmana.

Reijnders
Reijnders, Reijnders, Reijnders, kan inte få nog av honom och hade gärna skrivit fem snabba om bara Reijnders själv. Det är mycket tydligt att grabben har självförtroende och vågar markera väldigt tydligt att han vill ha boll. Han visar även prov på bra spelförståelse och kan både vinna boll, hålla i bollen och fördela den med kvalité till rätt spelare. Även om det finns mer att hämta så gjorde Tijjani Reijnders en mycket bra insats - återigen.

Rafa Leão
Fick en hel del kritik efter den första gruppspelsmatchen mot Newcastle efter att ha försökt med ett konsttrick i form av en backheel i ett läge där han hade kunnat måtta med hela höften mot ett princip öppet mål. Rafa visar att han har blivit mycket bättre på att värdera situationerna men har en tendens att försvinna helt ur matchbilden eller åtminstone delar av den när han har en sämre dag. Vi har definitivt sett Leão göra bidra med mer än han gjorde denna afton. Dock så besitter han den där x-faktorn vilket innebär att han kan blixtra till och ha en direkt påverkan på slutresultatet i matcher där han kanske underpresterat. Tråkigt att vi inte fick se det ikväll. 

Pioli
Helt klart godkänt att plocka poäng borta mot Dortmund. Pioli har två problem att lösa om vi ska ta oss vidare från gruppspelet vilket framkom väldigt tydligt denna afton. 
1. När Milan själva har boll långt ner i banan så verkar man fortsatt ha problem med att spela sig ur motståndarnas press. En viktig detalj som Pioli verkligen behöver se till att få fart på precis som han lyckades med säsongen 2021/22 när han tog Scudetton.
2. Lyckas med att straffa lag när de ligger lågt, för när man lägger försvaret långt ner på egen planhalva så har Milan problem att ta sig in i straffområdet och skapa konkreta chanser. Blir alldeles för mycket chansbollar och försök till instick som inte leder någonstans. 

Fyra matcher återstår i gruppspelet och tabellen ser ut enligt följande:

1. Newcastle 4p
2. PSG 3p
3. Milan 2p
4. Dortmund 1p

Forza Milan!
Läs även spelarbetyg från matchen HÄR

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2023-10-04 23:08:00
Author

Fler artiklar om Milan