Lagbanner
Signal Iduna Park, 2023-10-04 21:00

Dortmund - Milan
0 - 0

Spelarbetyg Dortmund - Milan

Spelarbetyg Dortmund - Milan

Spelarbetyg är som vanligt 0.5-5.0.2.5 är godkänt. Matchen ikväll är mot ett bra Dortmund som förlorade sin första match mot Paris.


Mike: 3.5, otroligt stabil precis som vanligt. Han blir inte riktigt testad men har en så självsäker aura kring sig som gör alla i Milan bekväma med att spela honom likt en libro.

Theo: 3.0 Gör ett bra defensivt jobb och hade nog instruktioner om att inte gå så hårt framåt som vi är vana vid att se honom. Äger sin kant defensivt och var riktigt nära att göra ett fantastiskt mål efter en variant på frispark där han nickar tätt över. Enligt algoritmer från FotMob får han 7.9 i betyg. 94% passningar rätt gör att det blir bra betyg enligt algoritmerna.

Tomori: 3.0 Stabil, gör inga misstag och krigar väl. Sägs ha en bra passningsfot men har bara 79% rätt i passningsprocent vilket är lågt sett till en back som ofta spelar mer safe. Ska även sägas att han bara slår 1st passningar till sista 1/3. Har 50% vunna tacklingar och dueller, våra mittbackar mötte en väldigt duktig anfallare i Füllkrug, en jobbig jävel att möta.

Thiaw: 3.0 Även han stabil, är nästan hemma sett till att han är uppvuxen i Schalke04 som inte är långt från Dortmund. Är mindre bra i luften denna match, vinner bara 2/6 luftdueller men var hyfsat nära att göra mål på en hörna. Dock bara 50% vunna tacklingar 3/6 och 75% rätt i sina långbollar

Calabria 2.5 Godkänd, får bättre betyg enligt algoritmerna och är med och skapar en av Milans bättre chanser. Har en tuff motståndare emot sig och dom båda sliter tills båda blir utbytta nästan samtidigt. En klar defensiv instruktion från Pioli denna match så inte Malen får ytor. Sköter det bra sett till att Malen går ut utan poäng eller någon större chans.

Pobega 2.0 Hade han bara satt sitt läge han ser till att komma i hade det varit ett helt annat betyg. Nu var han inte alls så dålig som kommentator ville få det till, han började hacka på honom redan efter första felpass i en roll där han skulle stå för det kreativa vilket inte alls är hans spelstil. Dock har han knappt 50% rätt i sina passningar även om några av dom var mot sista 1/3. Återvinner bollen 6 gånger vilket inte uppmärksammades.

Reijnders 2.5 Var den spelare som var närmast att göra mål i matchen, bollen kittlar stolpe i slutet vilket hade gett ett helt annat betyg av förklarliga skäl. Får kort och bortsett från skottet så måste detta vara hans blygaste insats i Milan, blev mycket defensivt hemjobb och stänga ytor så han fick inte så mycket boll att leka med. Har bara 40st bollkontakter på hela matchen, det är väl vad han brukar ha på en halvlek tidigare i Serie A?

Musah 4.0. Matchens lirare i min bok, killen är 20 år och kom till klubben bara för någon månad sen och har inte varit startspelare för Milan i Serie A. Vilken krigare, sprang otroligt mycket och täcker väldigt stora ytor. Algoritmerna ger honom svaga betyg. Han har låg % på markdueller och vinner inget i luften så förmodligen därför men övrigt så är han vår framtid på mitten. Jag sticker ut hakan och säger att han kommer bli mycket bättre än Kessie.

Leao 3.0 Briljerar ibland, givetvis dubblar Dortmund på honom. Allt annat hade varit hål i huvudet men när han väl kommer förbi så saknades den sista ordentliga skärpan, både i passningar och skott. Kändes väldigt mycket nästan för dagens insats men skapar ändå 3 chanser vilket höjer hans betyg i algoritmerna trots han bara hade 4/7 lyckade dribblingar. Enligt UEFA så blev han matchens lirare, denna gången tog han emot det jämfört med förra matchen. Inget ont om Leao, tvärtom men UEFA är ett skämt. 

Giroud 2.5 Krigar mycket och underhåller deras försvar, är väldigt nära att mål, förstår nog inte hur när han är mål och hur mycket tid han egentligen har. Den som stör honom är vår egen Theo och frågan är hur dom kommunicerade, till deras försvar går det otroligt fort. Har ynka 22 bollkontakter vilket är lite för att vara en target

Pulisic 2.0 Enligt algoritmerna får han lägst betyg och jag tyckte han inte kom in i matchen. Vår högerkant är klart defensivt inriktad men det är skrämmande låg att en offensiva och kreativ spelare endast har ynka 30 bollkontakter och har bara 2/4 lyckades krossbollar.

Adli 3.0 Kommer in och gör ett bra löpjobb och spelar väldigt klokt och lätt, tydliga instruktioner och gör 11/12 passningar rätt. Vågar även hålla i bollen så laget får andas lite. Har låga betyg mycket för han tappade mycket i dom olika typer av dueller.

Okafor 2.0 Svårt att bedöma när man kommer in mitten på andra halvlek och är en helt annan typ av spelare än Giroud. Är inte alls delaktiga i spelet och har ynka 4 bollkontakter och förlorar sina båda dueller han är med i.

Florenzi: 3.0 sett till algoritmerna så gör han en bra insats under sina 21minuter. Spelar säkert men möter en betydligt sämre spelare emot sig.

Chukwueze 2.5 Har svårt att komma loss, gör 2 avtryck i matchen. När han täcker Emre Can skott och när han går in i plan och skjuter tätt utanför. Helt andra betyg om bollen skruvat sig någon dm inåt. Hans duellspel är riktigt svagt, vinner inga dueller men är inte heller bra defensivt utan en spelare som ska göra saker kreativt offensivt men han behöver snart göra poäng så det förhoppningsvis lossnar.

Pioli 3.0 Gör sina byte, ser när spelare är trötta och behåller även av förklarliga och logiska skäl vår vänsterkant hela matchen. Får inte glömma att han får laborera på mitten pga flera skador. Att Milan åker till Dortmund för att ta en poäng och gör det ska vi ta med oss.

Läs även 5 snabba från matchen och inför matchen. Glöm inte att Podcast Rossoneri har nytt avsnitt

FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-10-04 23:29:00
Author

Fler artiklar om Milan