Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-10-22 20:45

Milan - Juventus
0 - 1

Fem snabba: Milan-Juventus 0-1

Fem snabba: Milan-Juventus 0-1

Inför ett totalt utsålt San Siro skulle Derby dei Campioni utspelas denna söndagskväll efter ett långt landslagsuppehåll. Trots en pigg start från hemmalaget skulle kvällen sluta i moll efter slarv, orutin och tillfälligheter.

Fin start

Det såg ut som att det var ett riktigt taggat Milan som dök upp till kvällens batalj på ett fullsatt San Siro. Från minut ett attackerade man, främst genom Rafael Leao, och det var bara en hårsmån ifrån att Olivier Giroud tidigt kunde öppna målskyttet på ett riktigt snyggt sätt. Det såg länge ut att kunna bli en riktigt trevlig kväll i Milano, men det skulle snart ändras till det värre.


Thiaws ojämna kanter

"Rough edges" är kanske ett mer talande uttryck än den svenska raka översättningen, men klart är att vår finsk-tyske mittback har en hel del ojämnheter som behöver slipas ner. Mycket som han gör är väldigt imponerande för hans unga ålder och ringa erfarenhet på den här nivån, men det är också ganska ofta som han hamnar på mellanhand eller helt enkelt går bort sig totalt. Utvisningen i dagens match går inte att snacka bort för den mest färgade supportern, vilket skadar oss i både denna match och nästa helgs möte nere i Neapel. Som tur är finns fullgoda ersättare.


Locatelli

Jag tror aldrig jag glömmer det där målet som 18-årige Manuel Locatelli borrade upp i krysset bakom Gianluigi Buffon den 22 oktober 2016. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och kärleken mellan spelare och supportrar är sedan länge som bortblåst, från båda håll. Därför är det så klart väldigt typiskt, och bittert, att just han kliver fram, den 22 oktober 2023, och avgör den här matchen med ett riktigt flytmål, den här gången i motståndarnas tröja. Lo stile Juve har han dock anammat, det ska han ha. Liksom hans chef ansjovisen, även kallad Mr Dai Dai, som spelar teater längs sidlinjen.


Calabria

Vår ofta utskällde högerback sprang i denna match för både president och premiärminister och visade varför han har den där bindeln runt vänsterarmen. Han var överallt och de få gånger han inte var det såg han till att snabbast möjligt ta sig dit. Beröm ska han ha när han så förtjänar.


Punkt fem

Jag har inget mer i mig idag. Förutom att panikvärvningen Luka Jovic verkar totalt kass.

Spelarbetyg från matchen kan du läsa HÄR

 

Tommi Uksila@TUksila2023-10-22 23:03:00
Author

Fler artiklar om Milan