Lagbanner
Spelarbetyg Milan - Juventus 2023-10-22

Spelarbetyg Milan - Juventus 2023-10-22

Ligafotbollen är åter igång och åter dags för en ny stormatch för Milan då Juventus under gårdagen besökte oss. En avslagen tillställning som inte bjöds på mycket lir, snarare mycket avblåsningar av domaren. En match vi helst vill glömma då vi definitivt var det bättre laget innan det röda blev till verklighet i slutet av första akten. Slutresultat 0-1.

Betygsättning utifrån intervallet 0.5 – 5.0 där 2.5 anses godkänt.

Mirante | 2.5
Första framträdandet för veteran-keepern i Milan-tröjan. Senaste tävlingsmatchen Mirante spelade var för Roma i semifinalen mot Manchester United, säsongen 20/21, därefter har bänken hållits varm. Framförde en helt klart godkänd prestation, där målet inte går att klandra honom för. Gjorde några bra räddningar i andra halvlek då Juventus kom till en hel del farliga lägen som han stod i vägen för.

Calabria | 2.5
Får godkänt i form av kämparglöden han vecka ut och vecka in verkligen bevisar, främst i det defensiva. Dock är han svag när bollen ska färdas i offensiv riktning, inget hot över huvud taget och när inlägg väl slås är det sällan till rätt adress.

Thiaw | 2.0
Rött kort i minut 40 efter att ha dragit ned Moise Kean som resulterade i frilägesutvisning. Innan utvisningen var han solid i matchen med sitt sedvanligt aggressiva försvarsspel.

Tomori | 2.5
Gör en godkänd match på det hela. En trygghet i att han är så pass snabb och stark. Inga misstag och hade matchen varit vunnen hade betygen såklart genererat i ett högre sådant.

Florenzi | 2.0
Natt och dag i jämförelse med ordinarie Hernandez (avstängd). Svaga inspel och även svaga hörnor. Vänsterkanten tappar kraft i att samspelet mellan honom och Leao mer eller mindre är obefintligt.

Musa | 2.5
Godkänd match från amerikanen som vill mycket. Är trygg med bollen och vill ofta utmana, dock ville det sig inte riktigt den här matchen.

Adli | 2.5
Var rätt anonym fram till slutet av första där han vann några bollar på offensiv planhalva för att gång på gång passa ut till Leao på vänsterkanten. Vill se mer utav fransmannen. Utbytt i 60:e minuten.

Reijnders  | 2.0
Svag match från holländaren som inte kom upp i sin normala nivå. Har varit en av Milans bästa spelare så här långt, dock en av de svagare den här matchen. Fick inte mycket att stämma, han hade några skottförsök som inte alls var bra nog. Däremot vill jag skylla Leaos egoism i att inte passa mer bollar in centralt istället för att tjonga inlägg. En sån liten sak att få lite bollar skulle kunna resulterat i motsatsen. Milans enda gula kort för dagen och utbytt i 79:e.

Pulicic | 2.0
Intetsägande insats. De få bollkontakterna han hade resulterade inte i något alls. Rejält besvikna gester från amerikanen i samband med bytet med Kalulu.

Giroud | 2.5
Nyttig som vanligt i att sällan tappa boll och med sin fysik ofta få till något key action. Hade en fantastisk möjlighet att sätta dit bollen i början av första halvlek där han på en fin (men svår) pass från Leao lyckas få kontroll på bollen i straffområdet och drar till med sin vänster som tyvärr Sczesny räddar och som sedan rullar ut till hörna.

Leao | 2.5
Innan utvisningen hade Milan helt klart matchen och mer eller mindre alla anfall gick via Leao. Han gör det bra i att mer eller mindre varje gång komma förbi sin motståndare, därefter blir det sämre. Många inlägg med för dålig kvalitet och det fanns även situationer där han i stället kunde ha valt öppna passningskorridorer centralt i stället för att dribbla ut på sin vänsterkant. Lyckades dock med en fin aktion från sin kant där han spelade in bollen lågt och hårt till Giroud, som tyvärr inte satte dit bollen.

Inbytta:

Kalulu 43’ | 2.5
Fick hoppa in i slutet av första halvlek då Thiaw synade det röda. Var bra med i matchen och fick verkligen slita i att med sin snabbhet lösa defensiven på ett bra sätt.

Jovic 60’ | - 2.0
Helt osynlig matchen igenom. Dock hade Milan ingenting under andra halvlek, så på så sätt är det svårt att som nia ändra den matchbilden. Hade aldrig fått spela så här tidigt om det inte vore för att ha en fräsch Giroud till Champions League nu i veckan. Det är lätt att förstå att Fiorentina valde att släppa killen på free transfer efter vad han hittils bevisat i Milantröjan.

Krunic 60’| - 2.0
Otursgubbe i att vara styrningsobjekt som ledde till Locatellis mål. Utöver ”självmålet” var Krunic inte särskilt bra. Det känns som att det kommer bli mindre och mindre speltid framöver i viktiga matcher för bosniern.

Romero 79’ | - 2.5
Jag gillade Romeros inhopp. Även om han är ung så ser han verkligen ut att vara ännu yngre. En liten pojk som gjorde solida och utmanande aktioner. Skulle definitivt vilja se honom från start mot något lättare motstånd, dels för att han ska få känna att Milan tror på honom, men även då jag får för mig att det kan bli en succé.

Kjaer 79' | -
Spelade för lite för att betygsättas.

Läs även Tommis "Fem snabba" Milan - Juventus HÄR

Calle SvenssonCALLE_SV2023-10-23 09:53:00
Author

Fler artiklar om Milan