Lagbanner
Parc des Princes, 2023-10-25 21:00

PSG - Milan
3 - 0

Fem snabba: PSG-Milan 3-0

Fem snabba: PSG-Milan 3-0

Milan reste till Paris med stort tryck på sina axlar för att hänga med i "Dödens grupp". Vid matchens slut står man kvar på noll gjorda mål i turneringen och ser de andra lagen segla iväg medan den milanesiska nordanvinden tilltar ganska kraftigt.

CL-äventyret över

Visst är det dödens grupp som Milan lottats in i. Visst lever gruppen fortsatt, trots dagens resultat. Men jag tror att vi alla, så här halvvägs in i gruppspelet och med noll gjorda mål framåt, kan konstatera att Milan är minst ett nummer för litet för att kunna konkurrera. Förra säsongen var ett litet lyckokast som tog oss längre än vi borde ha tagit oss, men nu har verkligheten kommit ikapp. Trots Moneyball och gröna siffror på sista raden.


PSG:s målvakt

Om ni minns den där målvakten som slog igenom i Milan som 16-åring så återfinns han nu på den europeiska klubbfotbollens bakgård, Ligue 1 och PSG. För några år sedan ansågs han av många som bäst i världen. Idag finns det nog ingen som skulle hävda något sådant. Inför den här matchen, hans första mot Milan sedan skilsmässan, har han i media gråtit ut om att allt gällande splittringen med Milan har blivit missförstått och att sanningen en dag ska komma fram. Offerkoftan åkte fram lagom till höstrusket, men alla vet att pojkens motto är som taget ur en svulstig hiphop-låt från 90-talet. Cash rules everything around me. Vad som däremot inte är särskilt svårt att förutspå är kommande klubbadress. Gråtandet, offermentaliteten och de mediokra insatserna på fotbollsplanen passar som hand i handske in i en svartvit klubb vi alla känner till. Lo stile Juve.


Pioli

I hans 200:e match som huvudansvarig tränare för Milan (sjätte flest genom tiderna) skrev Stefano Pioli historia, på sitt sätt. För första gången någonsin i den rödsvarta klubbens historia startade laget med enbart utländska spelare i en europeisk cupmatch. Inte en enda italienare tog plats. I en klubb som funnits i 124 år. Smaka på den. Så mycket mer historia skrevs inte ikväll, och frågan är vad hans status är efter kommande veckor när Napoli borta väntar innan det är dags att välkomna detta PSG till San Siro.


Parc des Princes

Jag är den förste att erkänna att jag inte sett många PSG-matcher sedan de dansade upp på den stora fotbollsscenen för ett decennium sedan. Det kommer inte ändras framöver heller, men det jag ändå måste erkänna är att hemmalagets curva imponerade denna afton, dels med ett mäktigt tifo som hyllning till den franske före detta skådespelaren Jean-Paul Belmondo med tillhörande budskapsbanderoll som löd "Vi har er i sikte, likt Belmondo" som en passning till filmaffischen för filmen Le Professionnel (Hämnd till varje pris) från 1981, men också för att det höll ordentlig låda matchen igenom. Hatten av, Qatar till trots.


Kris i vardande

Det har talats vitt och brett om Milans fina start på säsongen, "bara bra insatser förutom en stor plump i derbyt". Den glorian börjar hänga rejält på sniskan nu. Helgens förlust hemma mot Juventus kunde skyllas på Malick Thiaws tidiga utvisning, men var det enda anledningen? Milan har nu spelat tre CL-matcher mot kvalitativt motstånd och gjort noll (0) mål. De rödsvarta har knappt ett eget spel, utan man förlitar sig allt mer på individuell briljans, en briljans som just nu lyser med sin frånvaro. Då ser det ut som idag, blekt, idéfattigt och uddlöst. På söndag väntar regerande italienska mästarna Napoli i Neapel. Ett lag som verkar ha hittat sin saknade form lagom till det här mötet. Det är upp till bevis nu, både för Pioli och för detta så kallat väldigt fina truppbygge. Heja.

Spelarbetyg från matchen kan du läsa HÄR

Tommi Uksila@TUksila2023-10-25 22:54:00
Author

Fler artiklar om Milan