Lagbanner

Spelarbetyg PSG - Milan

Ett väldigt bra PSG borta i Paris där Milan förlorar klart och rättvist. Oljemiljadernas nybygge gör en imponerade insats idag och gör Milan svaga för kvällen och får några att framstå sämre än vad dom är. Betyget är 0.5-5.0 och en blandning av algoritmer från SofaScore, FotMob och subjektiva bedömningar. 2.5 är godkänt.

Mike: 2.5. Kan inte göra något på målen, får ingen hjälp vid dessa men övriga lägen står han rätt och är en stabil punkt för Milan i ett annars väldigt svajigt försvar. 3 insläppta mål är inte bra men när målskyttar får stå ostörd och prickskjuta inne i slottet kan man inte begära något ens av Mike.

Kalulu:1.5 Börjar som högerback, tanken var klok eftersom han skulle möta Mbappes speed. Går in som mittback i andra halvlek och är ganska blek på båda positionerna. Har varit skadad vilket märks i hans tajming. Överlag smittad av övrigas svajiga spel. Sämst betyg av alla i Milan enligt algoritmer.

Thiaw: 1.5 Ännu en gång blir han bortsnurrad, hade bara gått någon minut så gör han samma misstag som han gjorde mot Inter och Juve som straffade honom och laget. Gult kort direkt och en start med osäkerhet som spred sig till resten av försvaret som för kvällen var närmare en hönsgård likt det vi såg i derbyt. Något säger mig att han får vila mot Napoli i helgen, förhoppningsvis ger det en tankeställare som höjer honom framöver.

Tomori: 2.0 Mycket attityd men får inte ut mycket av det, han räddas av VAR från bottenbetyg. Respekten för PSG anfallare var överhängande, hans speed utan boll borde han få ut mer mot motståndare med boll. Överlag en svag insats och frågan är vem som skapade osäkerheten, han eller Thiaw men det såg mer ut som rädda pojkar.

Theo: 2.0 Mycket svag insats sett till vad vi vet han kan leverera. Vet inte om han var i obalans att möta sin bror på andra sidan eller att han hade en lika snabb Dembele mot sig på sin kant men han började spela fotboll efter 80min. Innan dess var det en stor besvikelse. Dags att komma in i säsongen

Musah: 2.5 Springer mycket och täcker mycket ytor men våra 3 mittfältare förlorar klart mot deras 3 mittfältare. Får mest springa och jaga vilket är hans styrkor men sen händer det inte så mycket.

Rade: 1.5 Den mittfältare som får sämst betyg av våra mittfältare sett till algoritmer. Har nyss kommit tillbaka från skada och förväntar sig dubbel lön om han ska skriva nytt kontrakt. Känns mer som han kommer sitta på bänk när våra övriga mittfältare kommer tillbaka från skada. Det är Piolis favorit men för att vara ett ankare var det ofta väldigt öppet i vår DMC yta som ska vara stängd även om deras bästa spelare är på kanterna.

Reijnders: 2.5 Godkänd insats trots vårt mittfält hade det tufft och mest fick springa och försöka hänga med snabba omställningar. Vill ändå se mer av honom, kan han glida förbi en gubbe som vi sett honom göra blir det väldigt mycket mer öppet och lättare att spela fotboll för Milan. PSG hade stängt mitten och det var där dom vann matchen.

Leao: 2.5 Väldigt olika betyg sett till algoritmerna vilket förmodligen beror på att han inte gör mål och samtidigt skapar några bra skottläge sett till xG i bra läge. Siktet var inte inställd, är det något han behöver jobba på så är det just skottet för han kommer till läge och sen tycker jag han ska utmana Hakimi mycket mer som hade kort efter just en duell mot Leao där han annars hade fått ett riktigt bra läge i farten. Vi förväntar oss mycket av nr 10 därför blir besvikelsen stor.

Giroud: 2.5 Godkänt enligt algoritmerna och kunde med flyt gjort ett drömmål när vår gamla guldkalv stod långt ut i målet. Sliter och skapar ytor men hopplöst tufft att möta 2 starka mittbackar. Milan har inte gjort mål i CL än, det beror givetvis inte bara på Giroud. Det fattar alla men han behöver snart göra mål för självförtroendet. Tyvärr inte lönt att byta eftersom Jovic på något jävla sätt skadade sig på uppvärmningen.

Pulisic: 3.0 Bäst i Milan enligt algoritmerna. Han försöker och får hela matchen, förmodligen mycket pga skador som Milan är världsmästare på att dra på sig. När han väl får Milans stora läge så passar han en förvånad Giroud som gör vad han kan med svårt skott i utsida men här måste Pulisic skjuta.

Pioli: 2.0 Taktiskt blir Milan bortspelade, PSG är riktigt bra ska jag återigen understryka och dom har otroligt skickliga spelare som kan göra sin gubbe vilket öppnar upp hela spelet. Frågan är om han kommer starta Rade Krunic i en ännu tuff match runt hörnet mot Napoli. Förhoppningsvis kommer vi få tillbaka bättre mittfältare inom kort. Flera poäng kvar att spela om och det är fortfarande jämnt bakom PSG meeen Pioli kanske ska lägga prioriteringen på ligan istället för dödens grupp. Finns många röster om vår tränare men ikväll gör han sin 200 match som Milantränare, det är legendstatus.

Adli: 2.5 Gör en bra insats av sin lilla tid han fick. Märkligt nog så började Milan spela offensiv fotboll sista 15min. Matchen var redan död så osäkert om Pioli helt sket i målskillnad och bara ville spräcka nollan vilket inte hända. Adli gör mer än Rade på sin korta tid även om matchbilden är helt annorlunda.

Pobega: 2.0 Syns inget, hade han inte gjort en så svag insats på senare hade han logiskt nog fått starta sett till grovjobbare och mittfältsförstörare. Målbilden är som sagt annorlunda när han kommer in och det känns som mittfältet helt öppnar sig vilket inte var till någons fördel men Pobega utmärker inte sig på något sätt.

Kjaer: Spelade för lite för betyg

Läs även 5 snabba här

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-10-25 23:20:00
Author

Fler artiklar om Milan