Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-04-23 18:00

Milan - Lecce

Inför Milan - Lecce: En måste match för att haka på en topp 4 placering i Serie A
Zlatan tillbaka i matchtruppen mot Lecce

Inför Milan - Lecce: En måste match för att haka på en topp 4 placering i Serie A

Med bara ett få antal matcher kvar i ligan och med en 5:e plats i tabellen så är det bara vinst som gäller, men ingen match är enkel iår. Kan Milan äntligen få med sig en "enkel" seger på San Siro?


Våren är här, värmen stiger och Serie A börjar lida mot sitt slut. Med ett fåtal matcher kvar och en 5:e placering i ligan kommer Lecce på besök på San Siro.
Ett Lecce som ligger på 16:e plats i skrivande stund har allt att spela för, endast 2 poäng ner till sträckplats. Dom kommer kriga ända in till slutsignal, så Milan måste vara på tå hela matchen.

Givet till ligaplaceringar och att Lecce har på dom 5 senaste matcherna 4 förluster och senast ett 1-1 resultat mot tabelljumbon Sampdoria och att Milan senast kommer från 1-1 mot Napoli i Champions League så är oddsen på Lecce seger eller ett lika resultat inte särskilt höga.
Men det ska fortfarande spelas om det, och är det nått Milan har varit svaga emot så är det just mot bottenlagen man ska vinna emot.

Senast det begav sig så slutade matchen 2-2 i Lecce på Stadio Via del mare, en match Milan låg under med 2-0 men lyckades vända till 2-2.

Vi kan förvänta oss en 4-2-3-1 formation i dagens match, men med ett par ändringar från matchen mot Napoli. På Milans presskonferens så bekräftade Pioli att Giroud inte kommer vara med i matchtruppen på grund av en lättare skada i vadmuskeln och Pobega som åkte på en smäll, men han ska utvärderas innan match. Dock är våran Zlatan med i matchtruppen, men kommer inte starta på topp. Det rycktas om Rebic på topp och Origi som avbytare.


(Giroud skadad och missar matchen mot Lecce)

Hur ska Milan lyckas ta 3 poäng då? Jo med rätt attityd, bolltempo och en viss Rafael Leão på spelhumör. När inte Leão är på spelhumör och inte är med i spelet så är Milan uddlösa framåt.
Sen måste vi givetvis bli mycket mer effektiva framåt, räcker inte att göra mål på var 5:e klara målchans vi får. Sen är det dags för vissa spelare att verkligen visa att man vill vara kvar i klubben och konkurera, tänker främst på Rebic som varit svag denna säsong, likaså Origi och Charles De Ketelaere. 

Ketelaere är förvisso ung och är inne på sitt första år i den italienska fotbollen och Maldini har hela tiden sagt att vi ska ge han tid att komma in in det, vilket vi alla Rossoneri hoppas på.
En viss Rafael Leão var inte heller bra första säsongen och där Rebic gick före i startelvan, men nu är det raka motsatsen där Rebic är fast på bänken när alla är friska.

Lecce är inget superlag varken framåt eller bakåt, med 26 gjorda mål och 36 insläppta. Men längst fram har dom Assan Ceesay som gjort 5 mål på 29:e spelade matcher och Gabriel Strefezza som har gjort 7 mål på 28:a spelade matcher som Milan får se upp lite med, men våran backlinje borde ha koll på dessa.

Lecce har även våran akademi spelare Lorenzo Colombo i laget, men som troligtvis ej kommer till spel enligt Gazettan, orsaken oklar. Lorenzo Colombo har 4 mål på 30 spelade matcher.

Enligt Gazzettan kommer troligtvis Milans startelva se ut som följer: Maignan, Florenzi, Kalulu, Tomori, Hernandez, Krunic, Tonali, Diaz, Bennacer, Leao och Rebic.

Visa en jäkla attityd nu AC MILAN, kriga in 3 poäng ! En seger är ett måste i denna match ! 

Avspark: Sön 23:e apr 2023 kl 18:00 och matchen visas som vanligt på Cmore.

FORZA MILAN SEMPRE !

 

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-04-22 18:53:00
Author

Fler artiklar om Milan