Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2023-04-18 21:00

Napoli - Milan
1 - 1

Spelarbetyg Napoli - Milan CL

Bortamatch mot Napoli, 1-0 med oss från hemmamatchen och ett starkt mentalt övertag efter två raka segrar mot Napoli. En riktigt bra laginsats som man gärna hade sett i ligan också, men semifinal i CL ligger rätt bra i munnen. Och fint klirr i kassan. Bara att gå till semifinal ger 12,5 miljoner Euro plus en hemmamatch inför ett utsålt San Siro. Betygen är från 0,5 - 5,0 varav 2,5 är godkänt



Mike Maignan 6
Vad finns det mer att säga, en helt outstanding insats igen. Dominant i närspelet och luftspelet och sprider ett enormt lugn där bak. Straffräddningen är bara grädden på moset.
Att släppa in en klinisk nick från det avståndet lägger inget minus på hans insats
Han hamnar i kategorin "Glenn Hysén-klass" (För er som är unga innebär det att man är bättre än betygskalan)

Davide Calabria 4,5
Kapten Calabria går från klarhet till klarhet. Lugn, stabil och stängde ner Kvartskhelia fullständigt förutom en gång. Gjorde inga utfall så han blev bortfintad utan föll lugnt och inväntade dubbleringen från ytter, mittfält eller mittback. Många stabila rensningar och bara ett misstag.

Simon Kjaer 5
Försvarsgeneralen visar att han håller yttersta klass. Ledde försvarslinjen superbt och såg till att ingen var ur position. Och om någon hamnade lite fel så var han där och avvärjde. När Napoli fick sitt klara läge från kanten i slutet så kommer han in och blockerar hela bortre delen av målet så de var tvugna att skjuta på första stolpen och där var Maignan och stängde. 

Fikayo Tomori 4,5
Kändes som Tomori var tillbaka från sin bitvisa valpighet som kommit fram i vissa matcher. Om det var för att Kjaer och Maignan spelade som de gjorde låter jag vara osagt men Tomori kompletterade Kjaer mycket bra och vann tacklingar, nickdueller och transporterade även upp bollen från backlinjen vid ett flertal tillfällen, lugnt och städat innan han passade den vidare. Straffen han drar på sig kan han inte göra något åt. Ja hans hand söker bollen då han faller neråt men det är mer oturligt.

Theo Hernandez 3
I en match som mestadels handlade om att försvara sig kändes Hernandez lite off. Han stod för några bra försvarsinsatser och några mindre bra. Men hans presspel och förmåga att hinna hem gjorde att han trots några misstag i eget straffområde får anses ha gjort en bra match. Vi saknade hans vansinnesrusher på kanten, men i en match som handlade om att inte förlora så var det bra att energin sparades till försvarsspelet.

Rade Krunic 4
Krunic stod för en av sina bättre insatser i Milan. Många brytningar och ett lugn. Hans bristande bollbehandling under press spökade lite för honom som vanligt men han står för en mycket bra insats och partnerskapet med Tonali blir bara bättre och bättre.

Sandro Tonali 5
Mittfältsgeneral deluxe. Tonali var överallt, han vann bollar offensivt, han vann bollar defensivt, slutade aldrig springa. När han blev lurad på kanten hade han hastigheten att hinna före hem och vinna tillbaka bollen. Den blick för spelet han uppvisade idag och att orka springa i 90+ minuter var en fröjd att se.

Brahim Diaz 3,5
Detta var verkligen inte en match för Diaz. Han stod för ett par bra bolltransporter och han får äntligen spela i en roll som passar honom ute på högerkanten. Att han sällan var kring spelet och att han hade ett par bolltapp offensivt gör att han stannar på strax över godkänt i denna matchen.

Ismael Bennacer 4
Bennacer sliter över hela planen och följer motståndarna totalt. Han användes här mer i en offensiv mittfältspress för att stänga ner Napoli högt upp på planen och gjorde det med bravur. Han föll bort lite i perioder men glänste också till. Skönt att han äntligen används som offensiv mittfältare då han klarar av att lösa den rollen både defensivt och offensivt.

Rafael Leao 4,5
Leao lekte, Leao sprang, Leao utmanade, Leao log och Leao stod för årets assist. Det som drar ner hans betyg lite är tacklingen i eget straffområde. Även om det inte blev straff nu så får man inte utsätta sig för den risken i eget straffområde och tacklingen var inte bra. Men vi skall vara glada att ha honom, och en förlängning är ett måste!

Oliver Giroud 3,5
Straffen var dålig men hans rörelsemönster gjorde konstant stora hål i Napolis försvar och gav möjligheter till vår offensiv. Han är ett geni som anfallare men åldern börjar nog tyvärr ta ut sin rätt.

Divock Origi 1,5
Man kan säga mycket om Origi men han är i alla fall konsekvent. Konstanta bolltapp, alibilöpningar och lätt joggande för att försöka "vinna tillbaka" tappade bollar. Hans största "bedrift" i matchen var när han fick ont och det gick över en minut av tiden. Nej här borde Rebic fått komma in som faktiskt försöker.

Junior Messias 2,5
Messias gjorde som vanligt en okej insats men inte mycket mer. Han stod för ett par offensiva bolltransporter och gjorde så mycket tid försvann. Men taktiken att ha honom markera Osimhen på fasta situationer förstår jag inte. Tyvärr var det han som skulle haft ytan där Osimhen kunde nicka in 1-1 på då Messias föll ner på Kjaers markering. Riktigt skönt att det inte blev avgörande.

Alexis Saelemaekers 2,5
Spelade bara tio minuter men gjorde vad han skulle. Sprang, pressade och stängde ytor.

5 Snabba efter matchen kan ni läsa HÄR

Gurra2023-04-19 00:15:00
Author

Fler artiklar om Milan