Lagbanner

Måndag morgon, Milan möblerar om igen.

Serie A är äntligen tillbaka efter landslagsuppehållet. Sverige blandade insatser i sina 2 matcher blev helt i skymundan sett till intervju med Party Janne, tror alla är trötta på den så vi nuddar inte den mer än så.

Milan, reagerande mästare hade inte oddsen med sig när dom åkte ner och spelade mot kommande mästare på deras hemmaplan Diego Armando Maradona. Jag hade redan min röda tråd klar dvs hur mycket CL spelet kostar Milan i poäng och hur ofta Milan spelar uselt och tappar poäng efter landslagsuppehåll. Finns säkert ingen statistik som kan backa upp det men det känns alltid som alla säger att deras lag oavsett vad man håller på tappar poäng efter landslagsuppehåll.

Allsvenskan är igång, ett säkert vårtecken i kombination med att Serie A endast har 10 omgångar kvar och getingboet om platserna 2-4 är ångestladdade. Jag var helt inställd på att Milan skulle vara utanför dom viktiga topp4 platserna efter helgen. Har redan gratulerat Napoli så behöver inte tjata mer än om denna värdiga vinnare men efter segern mot Napoli gick helt plötsligt Milan om Inter som tappade hemma i helgen. Mer om Napolimatchen kan ni läsa HÄR

Kusinerna i Inter har det också ångestladdat, dom har tappat deras 4 av senaste 5 matcher i ligan och ska möta Benfica i CL kvarten. Jag har inte full koll på laget men det nämndes som en drömmotståndare för kusinerna men deras form nu så kunde vår kompis i Bonaventura straffa dom och Lukaku missar öppet mål.  Milan möter Napoli igen som alla har koll på, nu har nog oddset förändrats något. Att förlora med 0-4 hemma, det var dessutom närmare 0-5 än 1-3. Leao bröt sin måltorka, äntligen efter så jobbigt många matcher utan mål och något vi pratat om i Podcast Rossoneri är hur mycket Pioli 343 system påverkade Leao. Efter matchen nere i Neapel kan vi hylla alla 11 spelare som startade matchen, inställningen har jag gnällt på länge men efter lekstugan mot Napoli så kan vi alla se skillnaden när Milan har inställningen att dom bara måste vinna är det otrolig skillnad. Dessutom var Milan för en gångs skull effektiva, då gör dom 4 mål…Spalletti bölade i halvtid, tyckte Leao hade firat ett mål på ett oskönt sätt. Leao själva var helt oförstående och självaste Maldini kom emellan och viftade borta deras tränare och menade på att dom redan vunnit serien och vad mer han begär…Det är svårt att inte älska Maldini

Milan spelar redan på Fredag, återigen blir det en inställningsfråga för det går inte att vara bekväm sett till hur tajt tabellen är  som sagt men moral boosten efter vinsten ska Milan ta med sig i den matchen mot Empoli och så klart i kvarten mot CL mot Napoli. Milan är nöjda för dom har nått sitt mål i CL , frågan är hur inställningen är sett till det om det blir bekvämt och avslappnat eller om båda lagen har så mycket att vinna på det så det blir ångest krampaktigt spel. Flera Milanlegender har sagt inför att Serie A är en sak men CL spelet är en helt annan femma där Milan har lite tydligare ränder historiskt. Milan börjar hemma på San Siro och även om Milan inte får med sig ett resultat från denna matchen så vet båda lagen att Milan uppenbart kan vinna bort mot 4-0 och det kan vara avgörande. Khvicha Kvaratskhelia är på allas läppar, lite som skrämmande många kritiserar lagkapten Calabria som går in från att varit bänkad och helt styr bort spelare som nämns vara värt 100 miljoner.

April, en månad som var lyckad för Milan förra säsongen. Vågar inte ens spekulera matcherna men Kalulu har sagt att det är 98% att Milan spelar CL nästa säsong också. Det finns inga lätta matcher i Serie A längre, det kan vi fråga både Milan, Roma och Inter likt alla andra lag kan tappa poäng mot alla motstånd. CL målet är redan avklarat för säsongen, jag visar lite loosermentalitet och säger att jag hellre åker ut mot Napoli i CL kvarten än tappar ytterligare 8 av 9 poäng som matcherna kring Spurs i åttondelsfinalen.

FORZA MILAN
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-04-03 08:00:00
Author

Fler artiklar om Milan