Lagbanner

2-0 mot Atalanta

Napoli kom upp i sadeln igen efter förra veckans förlust. Atalanta besegrades på Maradona efter mål av Kvaratskhelia och Rrahmani. Nu är ledningen åter uppe på 18 poäng och Napoli kan kliva in mot Eintracht med ett lugn.

Napoli mönstrade från början en helt ordinarie startelva fram till att Meret skadade sig på uppvärmningen. Rapporter under lördagskvällen säger dock att det troligtvis inte är någon fara för kommande matcher. Den nyss från Fiorentina inlånade Gollini fick ställa sig i mål i Merets frånvaro.

Känslan under den inledande halvtimmen var att matchen liknade förra veckans batalj med Lazio. Atalanta gjorde inte en lika bra insats som huvudstadslaget, men Napoli hade lite liknande problem under att komma till bra målchanser. Laget rullade runt och hade bättre kontroll över mittfältet men Osimhen, Politano och Kvara kom inte till avslutsmöjligheter. Under första halvlekens sista kvart blev det lite bättre då Osimhen hade en nick mot mål och Kvaratskhelia ett skott i burgaveln.

Napolis andra halvlek såg bättre ut då laget kom ut och försökte spela lite snabbare och rakare. Spelet var mer aggresivt, pressen bättre och Atalanta bjöds inte på tid att själva skapa något. Det var just i en bra press som Anguissa vann bollen, lämnade över till Osimhen som i sin tur passade Kvaratskhelia som stod för ett vackert mål. Ett par dragningar och flera försvarare bortgjorda innan Kvara skickade upp bollen nättaket. Ett supermål av årets värvning!

Med ca en kvart kvar uppstod en läskig situation då Kim Minjae satte sig ner med smärtor i ena låret. Han gick ut till förmån för riskfaktorn Juan Jesus, men innan denne satte oss i skräck hann Rrahmani nicka in 2-0 efter en hörna och det gick att koppla av. Matchen spelades sedan av utan att Atalanta hotade speciellt mycket.

Kim verkar ok trots bytet igår och förhoppningsvis är både han och Meret tillgängliga till onsdagen match i CL. Läget inför returen ser dock bra ut och kanske kan Napoli klara sig utan åtminstone Meret. Men såklart hoppas vi på full styrka till kommande match.

Nu har Napoli åter 18 poängs försprång och kan kliva in i CL i lugn och ro. Nästa helg väntar Torino men först kommer tyskarna till Neapel.

NAPOLI (4-3-3): Gollini; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia. All. Spalletti
ATALANTA (3-4-1-2): Musso; Toloi, Djimsiti, Scalvini; Ruggeri, De Roon, Ederson, Maehle; Pasalic; Hojlund, Zapata. All. Gasperini

Mål :Kvaratskhelia 60, Rrahmani 77 

Fredrik Kreüger2023-03-12 09:43:00
Author

Fler artiklar om Napoli