3-3 i Sassuolo

Napoli gjorde en ok match men försvarsmissar gjorde att det bara blev kryss.

Det blev 3-3 borta i Sassuolo och så här en stund efter känns resultatet helt logiskt. Inför matchen kändes det för mig som givet att Napoli skulle ta revansch för hemmaförlusten i inledningen av säsongen, eller åtminstone inte förlora. Detta trots Napolis sviktande form och ständiga ojämnhet samt Gattusos försiktighet i vissa matcher. Men här kändes det som Napoli skulle kunna komma loss med ett ok resultat.

Sett till matchen sedan så dröjde det en stund innan Napoli visade något som skulle hjälpa mig i min tro, Sassuolo startade klart bäst och gästerna föll bakåt utan intresse att anfalla. Men efter ca 20 minuter började Napoli flytta upp en aning och blev mer aggresiva i sin press och det gick att se energi i det offensiva spelet, Insigne, Mertens och Zielinski var på hugget och framförallt visades ett intresse att leverera. Insigne gjorde ett vackert mål som tyvärr avvinkades för offside. Därför kom hemmalagets 1-0 som en liten överraskning, eller åtminstone en aning förvånande och trist då Napoli hade ett embryo av momentum. Zielinski svarade dock snabbt med en fin  placering till 1-1. Men ingen lycka vara för evigt då Sassuolo precis före paus fick straff och tog ledningen igen strax före paus.

I andra halvlek inledde Napoli i hyfsad fart och gick för kvitteringen. Men det dröjde dock ett bra tag innan Di Lorenzo stötte in 2-2 och under återstoden av matchen skedde en hel del. Napoli såg hungriga ut och min känsla var att de nu gick för bortasegern. Napoli hade mycket boll och försökte en del utan att ha de heta målchanserna. Just dessa målchanser hade istället Sassuolo som hade skott i ribban och stolpen...

I slutet fick Napoli straff som Insigne satte rätt och nog var min magkänsla inför matchen helt rätt. Tre poäng till och med....Men så i matchen sista anfall tilldelas hemmalaget en straff och det blir istället 3-3 i 95 minuten. Galet och supertrist. Napoli gjorde en helt ok bortamatch, laget förtjänade minst en poäng tack vare att det såg ut som verkligen ville ha och trodde på sig själva idag. Sedan tillkommer insläppta mål som är vanligt i Napoli och det är som vanligt tråkigt att se att det inte går att stänga igen i 93 minuten. Maksimovic självmål, Hysaj och Manolas skapar straffar - det är defensiva misstag som kostar. Som vanligt...

Ny match på söndag, då är Koulibaly tillbaka. Idag startade Mertens och Demme - det var fina comebacker. Förhoppningsvis blir det mer spelare tillbaka till helgen och nästa vecka.