Ajax 1-6 Napoli: Smällen i Amsterdam

Napoli kontrade sönder Ajax och tog till vara på hemmalagets dåliga försvarsspel och vann till slut en jordskredsseger.

Jag hade varit nöjd med en pinne. Det hade jag faktiskt. Och efter 1-0 redan i den nionde minuten där Napoli såg påtagligt påverkade ut av den mäktiga inramningen och Europa-stunden så kom de dåliga tankarna. I halvtid var dessa som bortblåsta. Napoli utnyttjade Ajax naiva (icke)försvarsspel vid flera tillfällen och fick maximal utdelning. 1-1 genom Raspadori som halvliggandes nickar in kvitteringen i bortre hörnet, 1-2 genom DiLo på huvet och 1-3 genom Zielinski som fick öppen gata från halva plan strax innan halvtid.

Undertecknad var vidare övertygad om att Ajax skulle inleda andra halvlek med samma frenesi och tryck som första, men ett försvarsmisstag i minut ett bäddade för en brytning av mäktige Anguissa som serverade Raspadori som disktinkt stänkte in 1-4.

Sen var det dags för Kvara.. Kvaratskhelia. Han går från klarhet till klarhet. En snabb vickning och väggning med Raspadori ställer georgiern helt fri och från nära håll gjorde han inget misstag, 1-5.

Utvisning sen på Tadic i Ajax bäddade för en mer kontrollerad matchbild från Napolis sida. Mannen som gillar att måla i slutminuterna, Simeone, avslutade en snygg assist av Ndomeble och vi hade 1-6.

Första italienska lag att göra 6 mål på bortais i Europaspel. Ikväll var en riktigt bra kväll, men imorrn tar vi nya tag och blickar framåt.