Lagbanner
Ajax - Napoli: Helt annan kopp kaffe detta

Ajax - Napoli: Helt annan kopp kaffe detta

Napoli reser norrut och tar sig an mesta holländska mästarna Ajax.

Napolis inledning, både i ligan och i Champions League har fått undertecknad att bita sin tunga rejält. Spelet och utdelningarna har varit över förväntan och även om det fortfarande känns som att det kommer bli en mellansäsong så är det såklart glädjande att laget samlar på sig så många segrar som möjligt.

Jag kommer dock inte erkänna att jag hade fel. Än. Kom tillbaks efter påsk så ser vi.

Efter helgens komfortabla seger över Torino väntar nu en helt annan motståndare. Ajax. Inte allrengöringen utan Hollands svar på Bayern München och laget som mer eller mindra dominerat den holländska fotbollen i åtminstone 50 år. Lägg därtill deras fina europaspel som bara för några år sen gav dem en plats i Europa-League finalen mot Man U.

Ajax stångar vidare  med sin ungdomsverksamhet som genererar otroligt duktiga talanger/spelare med en organisation som många europeiska lag suktar efter, inklusive AD.. f´låt Napoli. Napoli har inlett på alla fronter väldigt bra, men denna matchen tillsammans med Liverpool borta blir lite av europatester som vi hoppas vi kommer helskinnade ifrån.

Napoli reser till Amsterdam utan Osimhen. Rrahmani rapporteras resa med laget men är fortfarande inte helt återställd från sin skada. Det finns ändå en möjlighet för att han får starta, vi får se. Simeone hamnar från start på topp alltså och här får han ytterligare ett stort test på sitt cv. I övrigt är laget intakt och Spalletti och Co kommer få sig en finalliknande match mot de mesta mästarna från Holland. Historiskt sett har holländska lag inte direkt varit favoritmotståndare för Napoli så undertecknad ser en pinne som seger.

Eventuella lag imorgon:

Ajax
Pasveer; Rencsh, Timber, Bassey, Blind; Berghuis, Alvarez, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn

Napoli
Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui; Zambo Anguissa, Lobotka; Kvaratskhelia, Zielinski, Politano; Simeone

Solonapoli2022-10-03 18:55:00
Author

Fler artiklar om Napoli