3 - 1

Atalanta 3-1 Napoli: Ingen final i år
Tänk om Duvan hade haft kvar sina ljusblå kläder?

Ett blekt och slarvigt Napoli fick hemläxa av Atalanta

Gasperinis mannar var redan förra veckan revanschsugna efter ligastartens förödmjuka nederlag mot Napoli. I gårdagens match fick vi dock se kontrasten mellan ett Atalanta med enorm skärpa och ett Napoli utan större fokus. Överlag kan man ge hela laget en brasklapp, personligen har jag svårt att se någon från matchen att gå hem med högt huvud, möjligen Rrahmani jämfört med hans tidigare insats men i relation till övriga laget var det ungefär lika dåligt. Nerförsbacken började redan i minut 7 när Zapata vänder upp ca 30 meter från mål och ingen går upp för att utmana, Duvan behövde inte ens springa för att slippa bli fångad. Pang, höger vrist - smeker insida vänster stolpe. 1-0. Reaktionen, som jag tänker behöver vara "förihelvetenukörvi" var mer "slåutmedarmarnamotHysaj". Det fanns 3 blåa spelare direkt runt Zapata, att Hysaj inte går upp för att täcka/utmana är precis lika kasst som de andra 2. Bollen rullar vidare och Napoli verkar ha glömt bort vad väggspel innebär, både inom laget men också när motspelarna gör det, för Atalanta rinner igenom alla Napolis lagdelar med 1-2 passningar, ofta väggandes. Det krävdes heller inte många minuter innan Atalanta återigen fick ett fint anfall där Duvan stod för en extremt fin sistatouch innan Pessina ställde Ospina 1v1 - inte otagbart men jäkligt oväntat placerat, 2-0 i minut 16. Resten av första halvlek såg tyvärr inte heller särskilt imponerande eller bländande ut och resultatet står sig till vilan. Efter avspark på nytt får Napoli igång lite mer av ett spel men fortsätter vara relativt tandlösa, Osimhen, som fick sin första start på en evighet, låg mest på gräset och såg arg ut för att domaren släppte det mesta. Visst kan det ibland ha varit lite hårt dömt men Osimhem ska nog gå lite Lozano-skola i hur man ska göra för att få frispark lite mer trovärdigt. Ett grisigt anfall med en bra räddning från Gollini lämnade dock returen framför samma avslutande Lozano som kunde peta in bollen i minut 52, matchen lever igen! Ett antal byten senare och framme i minut 77, där Napoli också haft 1-2 halvchanser, får Ilicic och Pessina leka boll runt Napoliboxen. Ilicic är fortsatt lurig och får fram bollen till Pessina som lurar ännu mer, 2 försvarare är och köper korv och en chip-touch över Ospina som kommer ut. 3-1 Atalanta, matchen punkterad.

Nästa match är i ligan - mot Juventus. Ska vi nu försöka få till en återgång till någon form av poängvinnande eller blir det en tredje nolla i rad? Är detta Gattusos sista chans att hålla kvar sitt jobb? Är det EL eller ligan som har högsta prio nu? Många frågor och den som lever får se vad ADL/Giuntoli/Gattuso kommer fram till.