Lagbanner
Atalanta 4-2 Napoli: Nya Napoli segmenterar sig

Atalanta 4-2 Napoli: Nya Napoli segmenterar sig

Napoli fortsätter på den inslagna förlustvägen.

Efter det horribla spelet borta mot Granada var undertecknad väldigt nervös för Atalanta, borta. Tänk.. Bara för 2-3 år sen var detta en match man såg fram emot med stor optimism. Nu handlar det om att hålla siffrorna nere. Det är våldsamt tragiskt med ett uppvaknande som tyvärr slagit oss i ansiktet veckoligen, med några få undantag.

Ja, Napoli har många skadade absolut, ja, Gattusos taktik är till dags dato okänd, ja, Aurelio De Laurentiis väntar nog bara in rätt bud för att sälja klubben. Men han har inte bråttom. ADL´s bolag har knappast pumpat in pengar i klubben de senaste åren.

Hur som, kort till matchen, det ska dock erkännas att jag inte såg den. Efter Spezia hemma i vintras har jag ingått ett avtal med mig själv att inte se en match mer på ett tag. Men rapporter och highlights funkar.

Atalanta hade nästintill ordinarie lag ikväll och de gånger jag sett laget påminner de mycket om det Napoli vi såg för några år sen. Dock nästan i en bättre och jämnare skepnad. Laget är aggressivt, obevekligt och fruktansvärda att möta. Efter en mållös första halvlek exploderade allt i andra. Vår gamla Duvan öppnade målskyttet och är det inte lustigt, att TVÅ anfallare som varit i Napoli och inte funkat fullständigt toksprutat in mål i Atalanta? Zapata är den andra i nutida era, vem var den första?

Insigne byts in i andra och Napoli återfår någon form av fart. Galet vilken katalysator den människan är. Zielinski vollade in kvitteringsmålet efter att Insigne legat bakom förarbetet men sen är det Muriel-show deluxe. 2-1 och 3-1 kommer av bara farten. Napoli får in en reducering via ett självmål på hörna då Gosens rensingsförsök tydligen hamnar i eget mål. Atalanta avgör sen på allvar med 4-2 och i och med denna seger får de lite revansch från höstens demolering och hänger rättvist på kampen om Champions League.

ADL får nog snart börja signa osignade Serie B spelare för snart är väl hela laget sjuka eller skadade.

Kvällens lag:
Atalanta: Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle (Sutalo 90), De Roon, Freuler (Pasalic 78), Gosens; Pessina (Palomino 84); Muriel (Miranchuk 84), Duvan Zapata (Malinovskyi 90)
Napoli: Meret; Di Lorenzo, Maksimovic (Koulibaly 78), Rrahmani, Mario Rui (Ghoulam 78); Fabian Ruiz, Bakayoko, Zielinski (Lobotka 84); Elmas (L Insigne 52), Osimhen, Politano
 

Solonapoli2021-02-21 20:51:00
Author

Fler artiklar om Napoli